i mitten av en hurricane

finns du och gör mig glad

two days to go

Om två dygn befinner jag mig i Värmen. Värmen med stort V. Fram tills dess är det inte alls så mycket att göra, bara lite småsaker och dem klarar jag av. Jobbet gick galant även fast jag höll på att somna i kassan. Nu ska jag sova, jag sover på tok för lite och om jag inte sover nu orkar jag inte vara vaken imorgon - logik.

Ska bara ringa Amanda en snabbis.


bättre lycka nästa gång

Det här är faktiskt nästan skrattretande. Nio nej på åtta minuter.


could never say goodbye

Körlektionen gick bra även fast all snö försökte dränka bilen. Snön är fin idag, för det blåser inte i ögonen och det är inte 25 minus grader. Gustav påpekade förresten att vi har slutat säga "minus tio grader" och istället bara säger tio samtidigt som alla förstår att det faktiskt är minus grader vi pratar om. Ojojoj, det har nog inte hänt på flera år.

Hur som helst blir det indien imorgon natt, längtar till värmen och längtar efter alla mina sommarkläder. Jag har varit färdigpackad i en vecka nu men gör om det hela tiden för jag tycker om de kläderna.

Blev inget som helst plugg igår och eftersom lektionerna blev inställda har jag hela dagen på mig, fram till halv fem då jag ska göra synundersökning. Måste dessutom fixa praoplatsen. Ringde M och hon var glad, tack och lov, trodde hon skulle bli tokig på mig. Men jag måste ändå ringa runt lite till. Ingen ångest åtminstone. Än i alla fall.

inga rätt

Nej, den här dagen har jag helt enkelt inte lyckats åstadkomma något alls


snöfall

Har inte lyckats plugga något än för Frida kom hit och drack té nu igen och sedan fastnade jag framför hockeyrepriser på TVn. Har däremot ringt åtta olika företag men ingen som vill ha mig som praktikant, hm, börjar bli lite småjobbigt nu känner jag.

Funderar hur som helst på att gå ut på en promenad idag för det ser så himla härligt ut med all snö som glittrar på marken och dessutom sol istället för stormen som var i helgen men det är kallt och jag tycker inte om att byta ut min pyjamas mot fem lager kläder så därför stannar jag nog inne istället. Vid tre kommer mamma hem och då ska vi åka till IKEA, hoppas att jag klarar av att köra dit utan att fastna i någon snöhög så vi måste gräva fram bilen som igår... Ikväll MÅSTE det bli plugg och sedan lite TV också.. Ohmy vad mycket tv jag har börjat titta på..

panik

Tack vare det underbara vädret har jag fått en extra dag ledigt. Inga tunnelbanor går och inga bussar från Värmdö går vilket skulle innebära att jag och Amanda vore ensamma om vi åker till skolan idag. Inte särskilt roligt. Ska stanna hemma och skriva lite på min engelska uppsats istället óch söka praktikplats. Börjar få lite lagom med panik nu, lappen måste vara inlämnad på onsdag eftersom jag åker bort sen. Av någon anledning känns det lite bättre nu när jag har ringt fyra ställen och fått nej på alla än innan jag hade ringt någon. Det är konstigt, det borde ju kännas värre efter alla nej. Har inte den blekaste aning om var jag ska ringa här näst och det kommer säkert sluta med att jag praoar hos mamma eller något men never mind. Nu är jag lite lugnare så ska dricka lite té och se på tv en stund.

Be careful what you wish for becuase it might come true


live love laugh

Jag hade visst rätt så mycket fina bilder ändå. Väldigt många till och med, tänk att jag inte har tänkt på det tidigare. Det här börjar likna en sådan där gammal svammelnatt, som de där som alltid var i åttan, när jag aldrig sov och alltid låg och gjorde ingenting halva nätterna. Det var länge sen nu, ändå känns det som igår.



fina snöglitter

Det är en sån här bra kväll så jag vill inte slösa bort den. En sådan här kväll då jag verkligen tycker att sömn är överskattat och jag önskar att jag inte var så trött. Jag vill bara ligga här och lyssna på musik i evigheter, hela natten, åh underbara känsla.


friends with benefits

Ibland bryr jag mig om helt fel saker, ibland fokuserar jag på allt det där som verkligen inte borde komma i första hand. Jag har haft ett underbart slut på en vecka som har varit helt åt helvete men det här bevisar ju bara att allt jag tänker i min ensamhet är fel. Ensam tror jag att det här är slutet, att det aldrig kommer att bli bra igen bara för att det aldrig någonsin kommer bli som förut. Och ja, jag vet att ingenting kommer bli som det var igen. Frågan är bara om det är så dåligt som jag intalar mig. Frågan är om det inte är bäst som sker och om inte allt det här har fått mig att tänka om, undra om jag verkligen lever som jag vill, eller lever i något som jag tror är bra för mig?

Onsdagen visade mig vilka fina vänner jag har, vänner som verkligen bryr sig. Torsdagen spikade det definitivt, en del behöver inte ens säga det, det räcker att jag har dem runtom mig så förstår jag. Fredagen tillbringades med Amanda och vi gick på stan, åt middag hemma här och sedan tittade vi på film, åt godis och bara hängde hemma. En lugn kväll som verkligen behövdes. Idag har jag varit i stan med lilla syster. Hennes tolvårs present var en dag på stan tillsammans med mig och det var riktigt kul, vi hittade jättefina saker och jag vet att jag gjorde henne glad, det är en känsla som är väldigt svår att slå. Hockey och middag ute med familjen och sedan hem till Frida för x antal koppar svartvinbärsté som påminde om högstadiet. Vi satt vid köksbordet i evigheter och jag tror att vi skulle kunna sitta vid vilket köksbord som helst, vid vilken tidpunkt som helst i våra liv och det skulle ändå kännas lika bra.

Det bästa är att helgen, veckan, är inte ens slut. Jag har en hel söndag framför mig och den ska tillbringas med plugg, té, träning och kanske lite mera prat med en annan gammal vän som jag har försummat på tok för mycket den senaste tiden.

Dags att tänka om, prioritera annorlunda och göra allt det här som får mig att må som jag mår just nu, varm om hjärtat och glad i tanken.

somebody told me that you have a girlfriend

Räddad av dagen, träningen, folket och tanken på Indien. Om en vecka landar vi och naiva lilla jag har redan packat färdigt. Åh sommarkläder sommar sommar sommar. På lördag blir det staden med lillasyster och då ska det minsann shoppas.

Kärlek och tack för tanken, du vet vem du är

no matter if it's black and white

Oj vilken uppochnervänddag. Verkligen inte likt mig att skolka bara för att jag mår dåligt men det var det värt. Tolv missade samtal på mobilen och sju obesvarade sms men den enda jag orkade med idag var frida. Té, lite plugg, film och hockey har fått tankarna att skingras större delen av dagen men när jag minst anar det smyger de sig närmare igen. Pappa kommer hem och bråkar och jag gick utomhus i snön endast iklädd strumpor, tights och en fliströja i sisådär en tjugo minuter. Lagom kallt och lagom kul avslut på dagen som faktiskt började likna något bra.

Imorgon blir det i alla fall skola igen och jag tror att den dagen kan bli fin. Efter regnet kommer solsken och ur allting dåligt skapas något bra, jag antar att jag bara måste våga tro på det.

té med finaste


när allt är mörkt och tunneln inte verkar ha något slut gäller det att se ljuset. Du är min sol

tell me when you hear my silence

Jag undrar om det någonsin kommer att sluta snöa? Jag är trött på alla tjocka vinterkläder som får en att lika en snögubbe, trött på allt kallt, slaskigt och blött. Jag vill ha vår nu med torra gator, små vita blommor, gröna löv, vårsol i ryggen och fågelkvitter när jag vaknar. Jag vill ha tights och tjocktröjor utomhus, tygskor och långa promenader.

Dagen lever ganska bra, har kommit halvvägs med historian och har ångest över praktikplatsen. Jag har tittat på Kalle och Chokladfabriken, druckit té och ätit en macka. Jag har fortfarande pyjamas, har inga planer på att gå utanför dörren men har insett att jag måste gå till skolan imorgon. Vill inte svika Mickis på idrotten och vill inte få omprov på ekonomin. Därför blir det mera historiaplugg nu, kanske träffa Frida en snabbis, hockey ikväll och sedan hockey hela natten. Skolan imorgon får bli som den blir men jag lever i alla fall och jag tänker göra det. Jag orkar inte bry mig och sånt som inte betyder någonting längre. Jag vill ha det som är bra och jag vill umgås med dem jag tycker om.

Jag tycker ni är fina, ni som bryr er även fast jag är helt vilse, tråkig och inte svarar. Jag tycker om er.

whiskey lullaby

En timmes varmt bad, tre koppar lugnande té och slötittande på fotboll på tvn lyckades åtminstone skingra en del av tankarna. En hel hög med fina vänner, sanna ord och äkta kärlek hjälpte också till. Väldigt bra. Nästan lika värmande som téet, men tyvärr aningen tårframkallande också.

Nu blir det natt. Sova. Värme. Drömmar. Ingen skola imorgon. Vad är det för mening med skola?

listen to it twice

fin låtlista för trötta ögon. Mina ögon är som smuligt strösocker men musiken hjälper, jag har saknat musiken. Därför kan ju någon annan också få lyssna på den: when you're lost


you can't dance forever

Och om jag föredrar att bli slagen tills jag svimmar, är det inte något som är fel då?

med sprit och cigaretter

Jag vill måla allt det gamla svart och lägga i en låda under sängen

det helt enkelt bara är

Frukostens tekopp stod på diskbänken till hälften fylld med rabarber och grädd-té när jag kom hem. Ställde den i micron, åt lite vindruvor och satte mig vid köksbordet för att börja med historiauppsatsen. Det är något visst med att plugga i ett ljust, vitt kök med ett runt bord och mjuka stolar. Någonting som gjorde att jag kom av mig och hamnade på villovägar. Något som förvandlade min uppsats om matkfördelningen i Europa till början på en ny novell. En början som faktiskt blev väldigt fin, väldigt mig och väldigt påhittad. Det är något visst med runda bord, fina kollegieblock och blyertspapper. Det är något bra med det här.

tre hekto kärlek













té, prickar, kaffekoppar, baka, cykla, bada, sommar, snö, åka pulka, dricka choklad, filmkvällar, fina vänner, bubbelbad, petson, pippi, pannkakor, leenden, kamera, one tree hill, mjölk och kakor, fina lappar, söta sms, sanning, bilder, mitt hår, kärlek, frihet, egna åsikter, självkänsla, semester, lediga dagar, sovmornar, presenter, överraskningar, frukost, barnfilmer, böcker, dikter, klänningar, knästrumpor, anteckningsblock, fjärilar, grönt gräs, havet, diamanter, muffinsformar, min picknickkorg, kokböcker, tårtfat, ringar, chai latte, tidningar, lukten av hårschampo, vaniljljus, söder, stora stenar, sandstränder, musik, härliga klädstilar, månen, omtanke, sommarnätter, astrid lindgren, stickningar, gungstolar, gungor, trädkojor, ballader, dans, martiniglas, drinkar, cafén, jordgubbar, gamla minnen, hemmagjorda fotoalbum, riktiga brev, tavlor, blommor, bokhyllor, lådor, träning, snöflinor, gatukonst, landet, hundar och stjärnor


plättar och morotsmuffins

Jag både tycker om och inte tycker om det här med alla hjärtans dag och jag kommer säkert bara upprepa precis vad tusen andra har sagt innan mig men jag vill säga det ändå. Det känns som ett påhitt av affärerna för att de ska kunna tjäna pengar och det gör det hela lite trist jag önskar att jag kunde få höra någon romantisk historia bakom dagen istället?

Hur som helst så är det ändå bra, skit samma om grunden till dagen är att affärer ska få sälja mer när det innebär att folk över hela världen blir firade, uppskattade och visar sin kärlek till varandra. Hm, låter klyschigt, jag vet. Men det är en fin dag när man kan passa på att visa lite omtanke för folk i sin närhet, eller när man kan passa på att ta lite extra väl om sig själv och faktiskt bry sig.

Baksidorna förstör nästan hela dagen, tyvärr. Baksidorna, hysterien över att inte ha någon pojk-/flickvän att dela dagen med, desperationen över att inte låta någon veta att man spenderade dagen ensam, eller kanske hemma med familjen, ångest över att ingen tycker om en och ja, alla vet ju säkert varför just den här dagen på året får en att må dåligt. Så sjukt. En dag med kärlek och då mår folk dåligt istället.

Passa på att köpa några vanlijhjärtan till familjen, dejta din bästa kompis, skicka ett kort till en gammal vän eller gå på bio själv. Se bara till att göra någonting.


och så var det ju den där alla hjärtans dag


bangar på fest, bangar på teater, bangar på sällskap
alla hjärtans dag?
another day, another story, another lifetime


give it back to me

Är trött men inte särskilt sugen på att sova konstigt nog. Igår kväll var mys med fina gotlandsflickor. Idag var långtråkig med jobb och sedan bara hemmadräll. Vill gå och ta ett bad för jag fryser så jag skakar men har inte riktigt ork till det heller. Jag undrar vad som händer med mig ibland, ena sekunden taggad på allt och lycklig rakt igenom och nästan sekund är jag bara slö, trött och tråkig. Tror jag måste börja äta lite bättre, de där sockerkickarna tar kål på mig.

Nej men det handlar nog inte bara om de där sockerkickarna (även fast de säkert spelar ganska stor roll). Jag tror att jag har blivit väldigt lättpåverkad av saker och ting i min omgivning på sistone. Jag har jättesvårt att se någonting utan att relatera det till mitt egna liv och jämföra. Jag kan inte låta bli att se allt jag har förlorat för av någon anledning känner jag mig så sviken och utelämnad och jag tror ingen riktigt förstår för jag har så svårt att öppna mig för människor. Och på sistone har det blivit ännu svårare. Ett hjärta är inte till för att bli sparkat och stampat på. Även fast det är väldigt starkt blir det sakta men säkert utmattad. Jag kan hjälpa det tillbaka, jag kan måla det rött, fylla det med värme och limma ihop de bitar som går isär men jag kan inte göra det själv. Kan inte göra det samtidigt som någon gömmer bitarna för mig.


regnbågar och klotterväggar

Vad är det för fel på meningslösa saker? Det är väl bara bra att inte allting är jätteviktigt och har stor betydelse så att man slipper känna sig stressad, pressad, att man går miste om något osv osv. Dessutom finns det ju egentligen ingenting som är meningslöst, ser man ingen mening beror det på en själv och ens dåliga fantasi. Det gäller helt enkelt att skapa sig en egen mening med allt som händer. Meningen med livet? Inte vet jag, men inte är det att klaga över meningslösa stunder i alla fall.


Meningslösa saker är det bästa jag vet


friday i'm in love


jag tycker om mitt hår
och nu ska jag snart hem till pelle och leka med henne, frida och linda


vårsolen lyser bakom vinterns kalla hörn






carrot cake

Efter förra veckans svenskauppsats och mfplugg absolut sista kvällen innan inlämning bestämde jag mig för att jag ska sluta skjuta upp saker (till sista dagen) men jag har verkligen noll motivation så här långt. Jag citerar 2½man-snubben "jag behöver en morot OCH piskan i ryggen" annars får jag verkligen inget gjort. Jag tänkte faktiskt börja med både historian och engelskan ikväll och det är ju tur att det är tanken som räknas för jag tänker inte alls börja ikväll, inte imorgon, inte på fredag och troligtvis inte under helgen heller. Nej, jag är faktiskt sugen på att titta på fina bilder och skriva lite dikter.

Hm. Får hoppas på lite inspiration till uppsatserna.

varför är det så mycket månad kvar vid slutet av pengarna?

Jag är superduperjättenöjd med mitt hår faktiskt, det är lite annorlunda än det var innan, men konstigt nog känns det inte helt obekant så det är finfint. Tyvärr så blev det dyrare än jag hade räknat med.. 1095:- gick det på och jag måste nog betala 500 själv istället för de 300 jag räknat med, men det gör inte så mycket!

Jag har blivit extremt shoppingsugen nu senaste dagarna också och jag vill verkligen ha mer pengar, det verkar visst inte alls hjälpa att jag jobbar och får fem gånger så mycket pengar som tidigare, jag är ändå alltid fattig. Det måste vara någon som skingrar mina pengar? Hur som helst så har jag hittat sex jättesöta klänningar på forever 21 och jag förstår inte varför jag shoppade så lite när jag var i USA, vad tänkte jag med egentligen? Ska kolla runt lite mer på internet nu också, kanske blir av att köpa något när jag är ute med Nico nästa helg.

jag behöver ju faktiskt (eller, nästan behöver i alla fall)
några nya tights
en fin bikini till Indien
lite snygga, matchande underkläder
skor
tröjor/linnen/tunikor


min kavaj från Stadsmissionen, billigt it is


gissa vad som händer då

Och gissa vem som är ledig imorgon! Det finns en utomordentligt bra anledning till att jag går på vgy och jag kan ju säga att tisdagar har något med saker att göra.


oh dear you look so lost


but I know I'll find my way


sjung för mig

Det är nästan vår nu. I alla fall mer vår nu än förut. Det var ljust när jag vaknade och ljust när jag åkte hem från skolan, snön ligger fortfarande på marken men det är inte kallt och allt blir lite lite lättare när man slipper den instängda mörkerkänslan som den här tråkiga mellanårstiden skriker ut.

Skolan är hemsk men skolan är ändå bra, det finns ingenstans jag mår så bra som när jag är i skolan och det är helt enkelt underligt att det känns så. Resten av veckan kommer bli tung med mycket plugg och jobb fyra dagar av sju men nästa vecka är jag helt ledig från jobbet så det är det värt. Idag blir det långlånglång hemmakväll och jag tänker bara ligga framför TV:n med sjuka lillasyster hela eftermiddagen och imorgon blir det härligtfarligtläskigtfint.

du håller mig kvar i nåt jag lämnat

Hur fan kan någon hålla dig kvar i något du lämnat? Om du fortfarande är kvar där är det väl helt jävla uppenbart att du ännu inte har lämnat det.

Hallelujah-Rufus Wainwright
Follow Me-Uncle Kracker
74-75-The connels
Why do we always fight-Byz feat Amra
Carry you home-James Blunt
Adore you- Lil rain
The worlds greatest- R Kelly


är det en dröm eller verklighet?

Det har varit ganska skönt att ha svenskaartikeln att syselsätta sig med under kvällen för det har gjort att jag sluppit tänka på nattens dröm. Det var andra gången jag drömde nåt liknande på bara ett par veckor och jag var vettskrämd när jag vaknade, livrädd på vägen till tunnelbanan och helt kall och tom hela dagen. Att vara sysselsatt får allt att försvinna men när jag ramlade fram i snön med mörkret tätt omkring mig påväg till träningen kom allt tillbaka. Det var bara en dröm, bara en dum jävla dröm men ändå sitter den fastklistrad överallt. Jag minns det som om det hade hänt på riktigt och så fort jag är utomhus måste jag kontrollera mina axlar för att vara säker på att brännsåren inte finns kvar där, vara säker på att inga ärr finns för att bevisa för mig själv att det bara var en dröm. En helt jävla vanlig idiotisk mardröm som gör mig livrädd för att somna.

Thankgod att jag måste plugga hela jävla natten då.

romantikens värld

Det är tur att min fantasi sträcker sig aning längre än vissa andras för jag avskyr när det inte går att hitta någon vettig information på internet och alla böcker är tomma på ord. Nu blir det helt enkelt så att jag får plocka ut de ord jag känner igen ur de extremt få texter jag hittar och sen får jag hitta på eget, det brukar bli bra så det blir det nog även denna gång. Har redan lyckats skriva en inledning och tänkte ta en paus för att göra iordning dagens andra chai latte. Problemet kommer nog lite senare, när jag måste redovisa mina källor och jag tvivlar på att "syskonens åsikter", "min egen fantasi" och "vad mamma kommer ihåg sen hon gick i högstadiet" är godtagbara källor. Men, som sagt, det är nästa timmes problem.

just another love story

Lovers are lonely
Lovers are losers
I'm gonna be just fine


nu är det lika långt till stjärnorna

Imorgon blir det pluggapluggaplugga tills jag dör. Jag är trött och måste sova nu, orkar inte. Orkar bara inte mer. Dagen var bra i alla fall och Madde är grymmast på liftar.

Kärlek

det var år sen vi var små


till a' the seas gang dry

Av någon fånig anledning funkade inte Spotify på datorn men duktiga lilla jag laddade ner det på nytt så nu funkar det fint igen! Jag har haft en bra kväll, en riktigt bra kväll fast jag vet inte riktigt varför. Har gjort klart två Hermankakor i alla fall, umgåtts lite med Nico för en gång skull, byggt ihop en hylla med pappa, bakat lite mer, översatt en skottsk dikt till svenska och skrivit ungefär en halv sida till min svenska artikel. Kort sagt har jag fått lite smått och gott gjort utan stress och utan ångest.

Nu ska jag låna brors spikmatta och lyssna på min nya "when you're lost" spellista i 20 minuter, sen sova.

when all is said and done

Slut på helgen som har inneburit jobb jobb och ännu mera jobb, oändlig tur att den här veckan är sjukligt lugn. Idag har jag gymmat, invigit mina nya duschgrejer som jag fick i julklapp och snart ska jag skriva lite på min svenska artikel och sedan baka kakor. Känner att jag tjatar väldigt mycket om de där kakorna nu men den här gången är det faktiskt en Hermankaka som ska födas och jag tänkte ge den ena till mamsen på jobbet imorgon, och de andra kakorna ska få vara bussgodis på onsdag.

Imorgon är det bara en tvåtimmars ekonomilektion, och jag ska gymma, jobba och sedan kommer Madde hit och sover eftersom vi ska till Järvsö på onsdag! Mysresa, mysklass, mysvecka.

RSS 2.0