det är inte mig du ser

Nybadad och trött tjej som endast sovit fyra timmar inatt och sedan en timme på en soffa i skolan. Har skrivit prov, ritat självporträtt, sett film och haft världens-sämsta-lärare som förstör det roligaste ämnet på schemat. Har kollat hockey och tränat. Har läst min bok. Har missat mitt nattåg och ska nu lägga mig under täcket i min säng och invänta nästa. Nu jävlar ska här sovas. Har mycket att göra dagarna framöver!

present till mändi
present till mamma
present till gustav
träffa david?
plugga till högskoleprov
skriva högskoleprov
födelsedagsmiddag
frukost-på-sängen-firande
träning
träffa sebbe
skola, skola och skola


we play hide and seek


Vi gör det vi är bäst på. Vi krossar mitt hjärta om och om igen.


don't stop believin'

Jag är helt övertygad om mammas idé om att man har nattåg som kommer och går under kvällarna/nätterna. Hon har en teori om att när man känner sig trött är det för att ett så kallat "nattåg" har kommit och väntar på att man ska hoppa på, alltså gå och lägga sig. Om man inte går och lägger sig under den tiden man känner sig trött åker "tåget" vidare och man blir pigg igen. Efter ett litet tag kommer ett nytt tåg som man kan hoppa på och så vidare. Om man försöker sova när ett av de där tågen inte är "inne" är det omöjligt att sova eftersom man inte är trött just då.

Jag tror på lite udda saker ibland tror jag. Men det där med tåg är ju bara en liknelse, annars låter det ju rätt logiskt, tycker jag.

Och det jag ville komma fram till med det där annorlunda utlägget var då att jag har missat mitt natttåg som har stått inne de senaste typ sex timmarna. Jag har varit så trött att jag varit nära att somna stående men just nu är jag pigg! Har skickat in debattartikeln - skriven under en högkonsumtion av kaffe och choklad - och ska nu påbörja loggboken. Tveksamt om jag skriver provet imorgon då jag är rätt övertygad om att ett nytt nattåg snart är på inväg, och jag är oerhört sugen att hoppa på det.

Kommer vara helt körd i huvudet imorgon. Skola 8.30-17.00, träning 20.15-22.00. Döda mig.


spring för livet om det är dig kärt

Så stressad. Så trött. Så ont i magen. Hela världen suger just nu. Jag vill bara ligga i min säng. Punkt.

underbar och älskad av alla

Det finns en del av mitt hjärta som kämpar för att minnas samtidigt som större delen av min hjärna försöker glömma. Det finns en del av mig som aldrig vill glömma och en annan, mycket större del, som försöker intyga mig om att det är bättre att glömma.

Visa människor säger att tiden läker alla sår, kloka människor säger att livet går vidare. Människor med livserfarenhet vet att livet går vidare och tiden läker såren, men ärren stannar kvar och påminner om de dagar som en gång fanns.


remember that time when we would only smoke marlboro?

Är fortfarande så trött att det känns som jag blivit drogad, förstår inte varför. Snön öser ner och gör mig otaggad på allt, ville ju ha vår och converse och jeansjacka nu, men icke sa nicke, nu blir det slask och mjukisar istället. Vi har studiedag och tanken var att jag skulle ägna dagen åt plugg, har två saker som ska in 23.59 och ett prov imorgon. Är dock inte alls särskilt sugen på att plugga så har ätit pannkakor med keso på och tittat på Pippi med min syster istället.

Jag är trött och irriterad och arg och upprörd och utmattad och hjärndöd och orkar inte alls engagera mig i någonting, skulle helst av allt dra täcket över huvudet, sjukanmäla mig från jobbet ikväll och ligga där tills allt känns varmt och bra igen. Livet funkar nog inte så tyvärr. Det är nog bara i mitt huvud det sitter, det beror nog inte så mycket på vilken dag det är eller hur mycket jag har att göra egentligen. Får nog helt enkelt tvinga mig att göra något. Men är inte så sugen på det.

rose


I'm your girlfriend and you're my friend

Har varit på så urlesst humör hela dagen och vågar nog anta att det beror på min sömnbrist. Blev inte mycket sova inatt heller då jag inte var hemma förän strax innan fyra och har sedan haft lektioner hela dagen. Blev i alla fall bakislunch i form av pizza och cola på Bamses. Äntligen hemma nu igen och om jag inte skulle träna ikväll skulle jag gå och lägga mig med en gång. Hur som helst har skolan dragit igång igen, pang på direkt! Fick tillbaka resultatet av mitt oändligt stora hemprov i pedagogiskt ledarskap och jag fick MVG, bara fyra fel av fyrtio, så JÄVLA skönt!

Har studiedag imorgon så den ska ägnas åt plugg plugg och mera plugg. Filosofiprov, projektarbete och debattartikel om vattenkraft. Blir alltid taggad när jag fått ett bra resultat, imorgon ska jag satsa!!

bra skit @ spotify

Taggar inför Fridas skiva på Rose ikväll. Är hos Pelle och fixar/förar. Försökte locka mitt hår men det blev fult och nu luktar det dessutom bränt... Har sovit tretton timmar i natt, och jobbat typ 18 timmar under helgen. Praktiken är äntligen (eller kanske inte äntligen med tanke på att det blir skola imorn...) och det firades med utgång med Jennifer och Emma. Shit happens, life goes on.


a new day's breakin' trough


träningsvärk, ont i magen, sista dagen av praktiken, jobb, utgång, helg, dubbeltjobb, skiva, skola igen.
Kan inte sitta kvar här inne. Behöver nya droger, hp är för svagt för tillfället.


it's a wonderful surprise

Life is like riding a bicykle; in order to keep balance, you've got to keep moving


utan ett ord

Jag vill flytta nu. Vill flytta. Vill flytta nu. Jag vill flytta. Jag vill flytta nu! Om jag inte kommer in på min skola vet jag inte vad jag tar mig till, för jag måste flytta nu. Jag måste bara. Jag måste och vill så gärna flytta. Jag vill bara se hur det är. Jag vill.


please don't go there

Du skadade hela mitt väsen
Du sa att jag alltid gjorde fel
Du klagade på hela mitt väsen
Tills jag inte längre var hel
Man skadar inte om man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det inte värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå


I guess I will always be

Kom precis underfund med att det var väldigt länge sedan jag drack té, undrar varför det har blivit så med tanke på att det alltid varit min mirakeldryck, räddar mig alltid. Igår var jag helt slutkörd i huvudet hela dagen för att jag var så trött, gick omkring som en zombie men när jag skulle sova på kvällen gick det inte. Låg och stirrade i taket i nästan tre timmar och fick värsta panikångest-attacken. Fattar ingenting. Ikväll ska jag dricka té och sova tidigt istället, ta igen mig lite. Tagga inför helgen, utgång gånger två, förhoppningsvis?


I never made promises lightly


And there have been some that I've broken


unemployed

Så trött och trött och trött. Borde verkligen sova med en gång. Undrar varför jag ibland blir flummig och jätteglad när jag är övertrött och andra dagar blir jag världens bitch. Idag var bitchdagen, var tvungen att köpa en cola på rasten för att inte lacka sönder på alla kunder. Är partysugen också, blir åtminstone en utgång i helgen, Fridas skiva! Ska inte vara övertaggad. Inte. Jag lovar och svär.

Praktik imorgon igen. Det händer så väldigt mycket nytt i mitt liv just nu känner jag, verkligen. Min ipod är iallafall min nya älskling, nästan lika underbar som min första, men den första är alltid den första och det går inte att slå.

the sun is rising


sjökapten

Lagfesten igår var genomtrevlig och alldeles lagom, bara lite för kort och lite för mycket för min del. Kvällen avslutades med att jag låg över handfatet och min tränare satt bredvid mig i säkert en halvtimme och stänkte vatten i mitt ansikte. Han sa också att jag var lagkapten eftersom jag tog ansvar och kunde ta hand om mig själv och de andra på planen, men utanför planen var jag som vilken 18åring som helst. Kändes tröstande att höra att de har lite förtroende för mig ändå. Resten av tjejerna drog in till stan när jag fick skjuts hem och dagens match idag bjöd på många roliga historier och en hel del nya internskämt dök upp! Det kan ha varit det värsta jag (och troligtvis större delen av laget också) gjort i hela mitt liv eftersom vi var tolv stycken, varav en skadad, solen sken och alla utom tre personer var stenbakis. Inte att rekommendera inför match, men vi vann i alla fall.

Hur som borde en lagutgång till planeras. En när jag kanske kan vara med lite längre än bara under middagen.

all over the place

Jag avskyr att beställa/betala saker över internet, blir så himla nervös att det ska gå fel eller att jag ska bli lurad eller något. Men nu har jag gjort det i alla fall och inom ett par veckor ska jag få min nya ipod. Vilket betyder att jag snart har musik igen. Vad jag har saknat. Har graverat den fint också, Gustav sa att det var det töntigaste han någonsin sett och att han aldrig ens tänkte hålla i den, men det gör ju inte mig så mycket!

Snöar alldeles för mycket så pallar inte gå till jobbet, tar tioöver-bussen istället, och får låna bebisens ipod så jag har nåt att göra på den alldeles för långa hemvägen sen!

eftertanke

Har tänkt efter lite också. Ska nog sluta med allting igen. Allting utom kaffe, mörk choklad, te och cig. Och kanske inte hallonsaft heller. Någonting måste man få.

moment

Borde gått och gymmat med bror egentligen, men orkade verkligen inte, min första lediga dag denna vecka. Är helt slut efter allt jobb, förstår inte hur jag någonsin ska klara av att jobba heltid? Ska ägna dagen åt min hallonsaft och min HPbok, och min nya favoritlåt - Make you feel my love med Adele. Sen kanske det blir lite promenad till jobbet, tänkte dra vid kvart i tre så hinner jag nog gå en bit i alla fall innan bussen hinner ikapp.

framtidens soldat


framtiden är framtiden just för att den är oviss. Om man vet vad som händer i framtiden kan man lika gärna låta bli att leva den. Fast jag är ändå lite sugen på en tarotkortlek, bara för att underhålla mig lite liksom. Imorgon blir chilldag - jobbar fyra till tjugoett-tio bara. Asm.


The winds of change are blowing wild and free


Det handlade egentligen alltid om något mer. Något mer än det vi sa. Det handlade inte bara om ja eller nej och allt var inte svart eller vitt. Det fanns en gråskala emellan oss som var milslång, men som aldrig nämndes, aldrig togs hänsyn till. Det var, och är, så mycket outtalat. Så mycket tomrum, som ingen förstår. Det handlar om mig och jag och mitt. Och att en vind av förändring blåser vilt och fritt.


it's like magic

Igår var jag på singer-songwriterkonsert i Lindas skola, det var fint. Innan åt jag och Frida middag i Farsta och jag hittade en femhundralapp i mitt knä. Gud måste äntligen ha sett all otur jag haft på sistone och kastat ner den från himlen för att glädja mig lite, det är han skyldig mig och det är den enda förklaringen jag kan komma på - för den där lappen kom verkligen från ingenstans alls. Plötsligt tittade jag bara ned i mitt knä och så låg den där. Ibland tror man ju nästan på magi. Eller kanske på Gud. Vad vet väl jag.

the worst is I don't even need you

Det gör ont att se dig må bra

goes round 'n round 'n round

Praktik suger fast det är bra nu i alla fall. Har bakat tre dagar i streck och det är alltid lika roligt att jobba med roliga människor, och de flesta som är ute på lagret är roliga. Och så kanske jag kan få baka lite i sommar nu. På lunchen idag sa Lotta att det var löjligt när man skämtar eller pratar om något som ska hända, och sen tro att det ska hända på riktigt. Jag kanske är lite löjlig, för jag tänkte skriva ett begravningstal till en som inte är död. Men jag är rädd att han kommer att dö då, och då skulle jag få ångest. Fast lite död är du, trots allt. Död för mig.

love is in the air

Har varit i stan idag och fått med mig en hel del nya vår-/sommarsaker med mig hem. Jag börjar nästan tro på materiell lycka. Hoppet växer lite när det är sol och fint väder och det finns inte så mycket mer att säga än just det. Håller på att laga middag, paj, och sedan ska jag tillbringa kvällen med min HPbok, lite tv och massor av micropopcorn. Jobbhelg = hemmahelg, men det kan nog vara det härligaste som finns; att gå runt i mjukisar, tofflor och mysa med mina drogböcker på kvällarna. Fred.

in a very blue moon

It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities

down the beaten track

Ibland undrar jag om det är min verklighet som är extremt orealistik eller mina drömmar som är otroligt verkliga. En del saker kan jag skilja ur och avgöra, det mesta går att bestämma till dröm eller verklighet men det finns vissa saker som jag inte vet om något faktiskt sagt till mig eller om jag drömt det. Det finns vissa händelser jag inte kan avgöra om de är sanna eller påhittade av min, isåfall, väldigt kreativa fantasi. Jag vet inte. Men idag var jag lycklig i alla fall. Och det spelar ingen roll om allt var en dröm, eller om bara hälften var något jag drömde. Det var bra i alla fall och eftersom jag inte är säker och det egentligen inte ens spelar någon roll kan jag lika gärna anta att det har hänt på riktigt.


it's all about

Panikpanikpanik nu igen. Har fortfarande en och en halv fråga kvar och mina svar känns helt luddiga och out of the blue. Har 80 minuter på mig. Borde läsa lite för att lugna ner, men är inte säker på att jag hinner klart då.

Grymt bra hockeymatch var det idag i alla fall. Jag är glad att jag prioriterade den framför plugget, behövde ändå en paus. Vinst med 3-0 och det betyder att AIK leder med 2-0 i matcher. Sjukt härligt. Även om de skulle åka ur så gör det inget, för det var ingen som ens trodde att de skulle klara året ut i Elitserien och nu har de till och med vunnit två första matcherna i slutspel. Det var sån himla stämning. Jag börjar nog bli lite störd, lite för sentimental för jag känner hela tiden att jag vill gråta. Haha. Vet inte ens vad det kommer ifrån, jag blir bara lycklig och gråtfärdig, blir påmind om när jag var lite och gick på hockey. Sentimental som om jag vore gravid, vad händer egentligen?!

det tar ett tag för mig, jag kanske glömmer hur man gör




Att leva.
Jag kanske inte alltid är så bra på det, i alla situationer. Men jag vet vem jag är när jag är hos dig.


I'm addicted to you

Mamma kanske trots allt har rätt i att jag läser för att fly undan verkligheten. Jag har inte riktigt tänkt på det så förut men har kommit på mig själv med att göra det den här veckan. Så fort paniken över praktikplats eller allt plugg som ligger och väntar på mig kommer ikapp så har jag letat rätt på en bok och tvingat mig att läsa tills jag blivit lugn igen. Det är inte alltid så, ibland (oftast, tror jag) läser jag bara för nöjes skull, för att få tiden att gå, för att roas. Men alltför ofta är det en verklighetsflykt, en drog för att slippa ångest.

Men det måste väl vara ett bättre beroende än alkohol och droger?

Eller är det kanske så att inga beroenden är bra beroenden?

beslutsångest


jag saknar mitt hår, som vanligt. Och kan inte bestämma mig för vad jag tycker bäst om och vad jag ska göra med det, precis som vanligt.


snart här

Idag har jag fått min studentmössa, i söndags bokade jag och Frida en Greklandsresa och idag var det så varmt att jag svettades i min skinnjacka och halsduk. Dessutom är det exakt tre månader till sommarlovet idag. Det kanske inte är så långt till sommaren trots allt?

sometimes I really don't need you like I used to


I'm higher

Känner att jag suttit lite förlänge vid datorn när jag inte längre kan hålla reda på min kropp. Det känns som att jag sitter helt snett och lutar i typ 90 grader fast jag vet att jag sitter upprätt på min stol. Huvudet flyger iväg med jämna mellanrum och jag blir lite osäker på om jag verkligen sitter på en stol eller svävar. Hm. Ibland undrar man ju hur min hjärna fungerar. Dags att ta en paus.

Jag är nöjd i alla fall. Har skrivit halva naturen och börjat med pedagogiska. Och nu blir det mer kaffe.

allting börjar om

Är hemma idag. Mamma tyckte det var oartigt att gå till skolan och hosta på alla människor, och vem vill vara oartig? Inte jag i alla fall. Dessutom har jag mycket att göra. Mycket att plugga. Tusen grejer denna vecka. Praktik de två kommande, om jag nu får någon praktikplats. Jag försöker hela tiden hitta ett sätt att stänga ute all ångest men jag tror inte att skjuta upp saker är det rätta sättet för det. Men jag orkar inte ta tag i det. Det går inte att plugga när jag är ofokuserad så därför får plugget lov att vänta tills det inte finns någon tid kvar, det är då jag kan motivera mig till att göra klart det. Bra taktik, bra taktik.

Min bok tog slut nu också. Ledsen. Jag vill ha mer twilight. Nästan så jag måste börja om från början. En gång till. Ska dricka lite kaffe och bota min ångest nu. Försöka göra någonting och tänka på någonting. Eller inte tänka alls kanske.

ska nog lära mig att meditera


det kanske underlättar andningen? eller nåt. vad vet jag.


it's never the same

Ångest skriker i mitt bröst och runt omkring är allting bara grått. Ibland undrar jag om jag verkligen kommer må så bra av att fortsätta plugga direkt. Och jag undrar om jag verkligen kommer klara av att flytta hemifrån, långt bort från allt och alla jag känner, bort från trygghet och bort från sällskap som kan lyfta mig upp ibland.
Ibland undrar jag.

punkt

Jag är inte så förtjust i dig heller - eller, kanske inte heller - kanske bara jag är inte så förtjust i dig. Du kan gärna stanna där du är så stannar jag här. Eller så flyttar jag iväg ännu längre. Hur som är vi på tryggt avstånd från varandra.

RSS 2.0