då saknar du någon du aldrig haft

Jag grät och vi kysstes fast jag borde ha bett dig att gå.

Jag kommer att kommer att kommer att såra dig tillslut. Snälla snälla gå. Innan jag håller dig kvar.

du behöver inte gömma dig längre


at the end she said to me;

Jag vill ha sommar, ha converse, vill använda mina klänningar, vill flytta hemifrån, vill dricka kaffe och läsa mina gamla utnötta böcker, bära varor i en korg istället för en plastpåse, ligga i gräset, plugga på riktigt, göra i ordning, sitta i en fåtölj och stirra in i väggen, vill lyssna på bra musik och vill skriva i min bok.

Jag vill inte åka till Thailand. Vill inte ta ett sabbatsår, inte gå ut och festa, inte supa, inte kröka, inte umgås, inte ha sex på en strand, inte prata, vill inte banta och få anorexi, vill inte bli modell, resa, skaffa ett jobb, bli rik, ha pojkvän, sminka mig, vara snygg, vara omtyckt. Vill inte vara allt som alla vill att jag ska vara.

Jag vill åka på festival och gå runt i gummistövlar. Jag vill ha fula kläder på mig. Jag vill ha en tatuering, en piercing, en drömfångare, en ring, en fotlänk. Vill spela fotboll, gå ut och springa på en väg utan snö, spela tv-spel och stirra lite mer i mina böcker. Vill sitta i min fåtölj och läsa samma bok om och om igen, tills jag kan den utantill. Jag vill ro och jag vill sola. Jag vill bara vara utan att behöva vara.

why's it so fu*kin' hard ?


300111

ångest ångest ångest ångest ångest ångest ångest

ångest ångest ångest ångest ångest ångest ångest

ångest ångest ångest ångest ångest ångest ångest

ångest ångest ångest ångest ångest ångest ångest 

ångest ångest ångest ångest ångest ångest ångest 

ångest ångest ångest ångest ångest ångest ångest 

ångest ångest ångest ångest ångest ångest ångest 


det är alltid okej att drömma


du var sjutton, jag var sexton och jag skolkade från allt


du brukar ha rätt

Kastade en förbryllad blick mot spegel och undrade vem som stirrade tillbaka på mig. Gick längs stigen som leder från mitt hus till mina kusiners och kom på mig själv med att undra vem det var som egentligen gick på stigen. Satt i soffan och läste samtidigt som jag upptäckte att jag tittade på någon som skulle kunna vara jag, som skulle kunna sitta i en exakt likadan soffa som jag och läsa exakt samma bok som jag. Promenerade runt på Söder och glömde plötsligt bort hur man andas. Korta flimmrande inblickar i någon annans liv, som att zappa mellan kanalerna på TV och bara uppfatta några sekunder av en film.

Men hallå, vänta, det där var ju mig som jag såg?
Eller, vänta en gång till..
.. Inte kan jag ha sett mig själv?


"Inte kan man tappa bort sig själv", sa du och skrattade. Det fanns en tid när du oftast hade rätt i det du sa, men jag har börjat tvivla nu.


utkast från 19 Juli 2009. Känns som en evighet sen men minns fortfarande när jag skrev det. Skrämmande att tankarna från så länge sedan fortfarande känns igen. Det är inte lika. Inte riktigt likadant som då. Men jag vet vad jag menade, menar, jag vet hur det kändes och jag vet att allt stämmer. För har det en gång varit kommer det alltid att vara. Så enkelt är det.

Always one foot on the ground

Jag känner för att ha ett par kvällar med ligga-framför-tvn-och-göra-ingenting. Vill inte tänka på skolan och jobb och allt det där så det ska jag låta bli. Jag har inget superviktigt framför mig just nu och plugget kan jag ju ta tag i nästa vecka (det går bra för mig och J att bli seriösa i skolan...) så idag ska jag chilla med musik, bok och chai. Imorgon ska jag laga middag, baka något till efterrätt och titta på Let's dance, eller vad det nu är som går på fredagar. På lördag ska jag jobba och sedan ha middag med mina fina och på söndag ska jag såsa i sängen HELA dagen, tills jag ska jobba igen. Jag ska INTE tänka i helgen, jag ska bara ligga ner och göra ingenting alls.

inte så långt kvar

Och äntligen börjar sommarplanerna ta upp plats i min hjärna och det verkar inte vara alltför lång tid innan studenten kommer, skolan är över och sommaren är här. Peace and Love i juni-juli vore ju inte helt fel, det vore snarare helt underbart! En sista minuten ska hinnas med också. Frida och jag tittade Graklands resor i en jättelång timme igår och jag vill åka nuuuu. Ska hinna lite till landet också. Och till land nummer två. Och ska vara hemma. Och ska vara borta. Gå barfota, bada, ligga på en filt i gräset och läsa, gå på picknick. Alltid samma sak på sommaren, men det är ju det sommaren är till för.


om du vill ha mig



så ska du åtminstone inte få mig så lätt


love beyond the moon and stars

Telefonsamtal. Bra böcker. Chai. Te. Säng. Mjuka kuddar. Nya gardiner. Ikväll ska jag ta det lugnt. Sova när jag blir trött. Inte tänka så mycket bara andas och blunda, sova och drömma. Vakna och ta tag i saker och ting. Ska.


min sol har landat

Idag har jag badat, ätit plättar, gått en vinterpromenad, läst oändligt mycket och blivit klar med ped.led texten + power point. Har varit stressigt. Fast egentligen inte, det är bara jag som stressar fast allting egentligen är sjukt lugnt. Ska ta igen mig med lite té och mer bok innan jag åker och jobbar.

Imorgon sätts allt igång igen. Måste plugga red.bes och göra massa bokföringar för PA. Och maila min clown. Andas, andas. Ska se till att komma ikapp. Ordenligt. Ska gå upp tidigt. Inte stressa, göra allt i min egen takt.

Klar för idag i alla fall.

jag har glömt bort hur man andas

Jag vet inte vad jag ska göra när det blir så här. Det känns som att jag redan har prövat allt och inget har hjälpt, fast mycket har säkert hjälpt. Det känns som ett hål i ryggen där livslust och energi sakta droppar ut, en droppe i taget. Ju längre tid det går desto mer droppar försvinner och desto större blir hålet. Andas. Andas. Fortsätt att andas, gå, prata, skratta, må bra, lev.

I hope you've had the time of your life


dagar

Söndag var visst ingen dag, det.

Tisdag är inte heller så mycket dag. Hemmadag. Göra-ingenting-dag. Dricka-massa-te-dag. Tröttdag. Jobbdag. Ingenskoldag.

Onsdag, näe. För sjuk, för trött, för omotiverad för skola.

det är en bit som saknas idag

jag vet inte vad det är, jag kanske bara är trött


alltså kalla mig nördig

...men jag vill faktiskt ha en hp tatuering. Jag ska fan göra en.


tom och full

Har haft ett hål i bröstet hela helgen och det gör så förbannat ont. Jag är hungrig fast jag mår illa och jag mår illa samtidigt som jag är hungrig. Det bränner när jag äter och när jag inte äter. Det svider. Det ekar. Det gör så satans ont. Mamma påstår att det är magkatarr så nu får jag inte äta stekt mat, stark mat, dricka kaffe, ingen sprit, inget svart te, inget fett och inget salt. Ingenting som förstör insidan helt enkelt. Undrar om chai går under den kategorin? Hoppas inte för jag är helt slut efter helgen, alla kroppsdelar värker och jag vill bara få koppla av med massa varm dricka och känna mig nöjd med helgens spel och helgens träning.

Snälla snälla snälla säg att chai är jättebra för min mage och min matstrupe och min magsyra och allt vad det nu är!! 

is there any other way?

Hemma igen efter en fartfylld helg i Gävle. Bilresan upp var förjävlig med mörker och snö men trevligt bilsällskap förbättrade saker och ting. Väl framme, typ en timme efter alla andra (jag kanske körde aningen långsamt), fanns det té, kaffe, mackor och yoghurt att äta. Lagen berättades och de var inte alls toppade utan superjämna, ironi. Men vad som är ännu mer ironiskt är att det "dåliga laget" fick bättre slutresultat än de andra, trots att första machten startade med en förlust på 11-0. Yes vilket superlag!

Hursomhelst hade vi skitkul hela tiden och vi har verkligen grym stämning och världens bästa sammanhållning i vårt lag. Till och med vår tränare som tycker att vi är liiite för oseriösa och alldeles för snackiga säger att han hänger kvar med oss för att vi är ett sådant härligt gäng. Jag tycker om mitt lag. Vill inte sluta med fotbollen. Jag spelade fem matchen och gjorde till och med ett mål, satan vad länge sen det var alltså. Lördagskvällen slutade med ölhäng nere i receptionen och på söndagmorgon var alla halvdöda men den underbara frukostbuffén lättade upp saker och ting. Runt elva åkte vi till macken, köpte godis och begav oss hemåt.

Finfinfin helg. Fotboll är bra. Vänner är bra. Lag är bra. Känsla, det handlar om känsla för saker och ting.


tiden är hon som väntar

Jag minns en tid
Jag minns en känsla
Jag drömde om dig
Jag drömde om oss
Minns mitt liv
Drömde en mardröm
Minns min ilska
Minns mitt hopp

Jag minns, fast jag påstår att jag glömt

I will follow you 'til you love me

det är en dröm i sig att få leva
det är en annan dröm att drömma om natten
det är en dröm att sjunga, dansa, skratta
att andas, prata, röra
kyssa, älska, viska
det är inte alla som lever
det är inte alla som drömmer


visdomsord av little J

"det är inte unikt att vilja vara unik, det är unikt att vara unik"

So true, so fucking true. Alla går ju jämt runt och vill vara unika (och jag ska väl inte låta bli att ta åt mig lite själv) men saken är den att människor som vill vara unika inte är det, medans människor som inte bryr sig särskilt mycket om det är unika. Varför är det så svårt att bara sluta försöka vara något man inte är och istället fokusera på det man faktiskt är och det man faktiskt har. För alla har något och om man utnyttjade det man själv hade, tyckte, ville så skulle alla vara unika. För ingen är någon annan lik.

Fast ibland kan man vara lika. Tycka om samma saker och ha samma gåvor. Men det är inte samma sak. Människor måste lära sig att inse skillnader. Eller kanske borde jag sluta att se skillnader överallt?


in my heart

Saknar min kortläsare. Och min ipod. Måste köpaköpaköpa. Får göra när lönen kommer nästa vecka. Hur som så ska jag hänga på alla mina kläder på galgar och fota nu. För de är så fina. Och nya. Och gamla på samma gång för jag har handlat massa second hand.

Är aaaaaastaggad på min tatuering nu också. Vill ha den mer och mer för varje dag. Men det är dumt att stressa, så ska vänta ett tag till. För säkerhetsskull.

märker du hur fort det går?

Jag tror att det finns väldigt många personer som blandar ihop sig själva med den de vill vara. Självklart är det många som inte gör det, det finns ju hundramiljontals människor som tycker att de är otillräckliga, vill vara någon annan eller inte tycker att de duger. Och sen finns det ju alltid den där lilla klicken människor som tycker att de är perfekta.

Men jag tror att det finns några andra också. En liten del av människorna som är en person men hela tiden strävar efter att bli lite annorlunda. Försöker ändra vanor, beteenden och liknande. De är inte som människorna i den första kategorin, de ser inte sig själv som odugliga, men de är inte heller som kategori nummer två, perfekta enligt sig själva. De är något litet mellanting som pendlar fram och tillbaka mellan att vara den de är och vara nöjda med det och nästa dag kan de vara otillräckliga och försöka ändra sig. Det är de som kan ändra något och bli supernöjda, leva ett nytt liv, i en ny tillvaro och ha "förändrat sin livsstil".

Men det är viktigt att inte blanda ihop vem man är med vem man vill vara. Det finns mycket man vill men som aldrig kommer att bli. Det finns många drömmar som aldrig går i uppfyllelse och många planer som går i stöpet. Saker händer och saker förändras. Det är viktigt att inte tappa bort sig själv i jakten på den man tror att man vill vara för plötsligt kan man vakna upp en dag och inse att man inte är den man ville vara, man är inte den man var och man har förlorat mycket på vägen. Man vaknar upp och inser att ingenting blev som man ville för att man inte kunde skilja på drömmar och verklighet.

"dagen efter"

För en timme sedan fanns det hur mycket saker som helst som jag ville skriva. Nu finns det ingenting. Om jag inte får lägga min energi på det jag vill så har jag inte längre någon energi. För min energi är MIN energi. Ingen annans jävla energi. Antingen är den min och då gör jag vad fan jag vill eller också finns den inte.

"Tro inte allt du hör
Döm inte allt du ser"

Det är inte mina ord. Och inte dina ord. Jag tror inte allt och jag dömer inte allt men vissa saker behöver man inte ens se eller höra utan att veta att de finns där. Jag är besviken. Besviken. Besviken. Orkar inte. Orkar egentligen inte bry mig men man bryr sig ju alltid. Jag vill kunna trycka på en knapp som stänger av "bry-sig-funktionen" i kroppen, men om det skulle gå skulle nog världen se förjävlig ut. Fast det gör den ju redan med all svält och alla krig och alla svek och alla idioter.

Hm, dyster. Vissa dagar är inte de bästa. Idag är inte den bästa


true

måste köpa ny ipod

saknar
älskar

min musik

do you believe ?


mitt i allt ska man räcka till

Respektlös
Tanklös
Egoistisk
Vatten över huvudet
Ointresserad

Jag är irriterad och arg och upprörd men för en gång skull lyder jag ditt råd och skiter fan i det. Jag lägger ner precis hur jävla mycket energi på det jag vill men du slipper höra ett jävla ljud om det för jag bryr mig inte längre. Jag bryr mig inte om vad som händer nu. Det är upp till dig, till Gud, till någon annan vem fan som helst men det är inte upp till mig.

Har ingen röst, ska skriva en loggbok för PA, ska välja kläder till imorgon, ska packa till imorgon, måste duscha, måste dricka té. Mitt i allt ska man räcka till. Mitt i allt ska folk kräva saker. Mitt i allt ska folk vara fucking jävla självgoda uppblåsta idioter.

coffee and cream

Blir tyvärr inte så mycket träning denna vecka som jag hade hoppats. Dels för att jag idag hade sån jäkla träningsvärk att jag inte kunnat böja mig men också för att jag är alldeles snuvig och vill inte bli sjuk till helgen. Usch förresten. Jag har lovat att köra till Gävle, vet inte varför men det ger mig lite ångest. Hur som har dagen varit grym ändå. Nytt schema - nya tag! Dessutom fick jag reda på lite gamla resultat och jag får MVG i religion, honung.

Efter skolan åkte jag och Jennifer till stan och brände pengar. Den som sa att man inte blir lycklig av materiella saker hade så fel. Självklart är det inte materiella saker som är grunden till lycka eller som skapar lycka hos en olycklig person. Men att köpa nya fina saker till sig själv, att unna sig lite eller att hitta något som bara skriker att det vill bli köpt och sedan blir det - det fyller en med så glada känslor. Idag har jag tillbringat en timme på min nya favoritbutik Beyond Retro, köpte två byxdresser och en kavaj/jacka. Är rätt avundsjuk på Jennifers paljettjacka också... Och när vi var på väg till kassan och ut från butiken såg jag minst sju saker till jag ville ha så troligtvis ska vi hänga där imorgon när vi är lediga!

Jag har lagat crépes idag, de blev lyckade, har aldrig ätit det förr. Mitt nya liv funkar bra. Nu dricker jag kaffe. Ska åka till Sebbe snart, var länge sen.

veckan som kommer

Jag har varit på så otroligt dåligt humör hela veckan. Jag har gått omkring och varit förbannad på saker i princip hela tiden. Jag kan inet riktigt göra något åt det, irritationen bara växer inom mig. Men jag är trött, sluttränad och rätt glad nu. Jag tycker om att läsa massa gammalt jag skrivit. Det gör mig både nostalgisk men också glad. Glad över saker jag tänkt och gjort och sagt och skrivit. Stolt över en del saker, nöjd över andra. Och som alltid vill jag förändra saker. Det är konstigt hur jag alltid vill förändra saker men när något sker, en förändring, som jag inte visste om då blir jag alltid upprörd. Det är det där med kontrollen. Jag måste ha kontroll, annars fungerar inte jag.

måndag skola, gymmet, fixa middag, träffa sebbe
tisdag ledig! gymma, jobba
onsdag skola, kryssning
torsdag kryssning
fredag skola, gymma, gävle
lördag fotbollscup i gävle
söndag fotbollscup i gävle, hemma igen

septemberminnen

Jag undrade vad jag gjorde i september för jag har inga foton därifrån och huvudet kändes helt tomt på septemberminnen. Så jag läste lite gamla anteckningar från september och insåg att jag inte gjorde så mycket. En helg var jag i Göteborg, en dag piercade jag mig. Annars gjorde jag väl ingenting, och egentligen gör jag ju i princip ingenting varje månad. Så varför känns det så annorlunda med september? Det måste ha hänt någonting som jag har glömt bort.

Om Ira

På farfars begravning regnade det. På Iras sken solen. Det var en fin sommardag och begravningen hölls utomhus.
”Precis som Ira hade velat ha det”, deklarerade prästen.
”Som om han visste något om Ira och vad hon ville”, fnös Alice. Som om Ira hade önskat sig en begravning en dag i maj när hon egentligen borde cyklat runt med solen i ryggen och de röda skorna på pakethållaren. Om det här hade varit en vanlig dag i maj skulle Ira suttit vid pianot i det vita vardagsrummet. Hon skulle spelat och sjungit med sin raspiga röst medans Alice låg på mattan och läste någon tråkig tidning. Nu var det ingen vanlig dag i maj. Det var en ytterst ovanlig dag i maj och trots den varma vårsolen rös Alice. Emil tog hennes hand och tryckte den lugnande och Alice slappnade av en aning men tårarna fortsatte strömma längs hennes kinder. Hon kunde inte låta bli att tänka på allt som varit.

keep on dreaming, keep on walking


kee


Nu är ibland

Jag funderar på att färga håret blondare. Pierca mitt ögonbryn. Tatuera en text på sidan av ryggen, ett mönster på sidan av revbenen, en grej på foten-vristen-ankeln och en älva. Det är okej att ändra lite ibland.


once again -


I was aiming for the sky
ended up flat on the ground


Endera dagen ger jag mig iväg till Söderhavet

Idag fyller min finaste år. Nitton år. Jävlar vad vi börjar bli gamla nu, det är rätt läskigt att tänka sig. Nitton år. Det är närmare vuxen än barn och det är närmare "jag vet vad jag ska göra med mitt liv" än "den som lever får se". Fast jag tänker bli vuxen i min takt så jag kanske får frysa tiden lite innan jag fyller år och blir gammal jag med. Eller också lever jag och får se vare sig det räknas som vuxen eller inte. Vuxen är bara ett dumt begrepp som man egentligen inte behöver bry sig om. Jag kanske vaknar en dag och inser att jag är vuxen och då får det bli så. Annars är jag väl barn resten av livet, även om jag är åttiosju år och rynkig och har tjugotvå barnbarn och femton barnbarnsbarn.

Hur som helst. Världens största grattis till fina


don't stop believin'

Har lite nya planer för mitt kommande år också. Det finns rätt mycket jag vill göra. I sommar vill jag tjäna ihop lite cash så att jag överlever om jag börjar plugga. Sedan vill jag åka till Grekland två veckor. Till hösten vill jag börja plugga i Lund, som jag har sagt hela tiden. Men om jag inte kommer in där så stannar jag hemma ytterligare ett år, kanske går någon rolig kurs och jobbar för att spara ihop ännu mera pengar. Sen ska jag och syster åka tillbaka till Indien nästa vår. Om jag inte kommer in på min linje alltså. Det känns faktiskt rätt så lockande.

Den som lever får se



he's just a smalltown-boy

En till bra dag den här veckan. Mina ögon gråter inte längre och Frida kom hem imorse och väckte mig med ett sms klockan halv sju! Första (sista och enda) lektionen idag var rolig, vi plockade makaroner med kinapinnar.

Jag har varit i stan med mammsen och syster. Vi åt semlor, fast min var ingen äkta semla så jag ser det inte som ett fusk (jag vill inte äta någon semla innan den riktiga semeldagen). Vi tittade i affärer också. Beyond Retro är häftig, där ska jag shoppa en dag när jag har lite mer tid för jag har presentkort där som jag fick av min moster och mina kusiner i somras. Däremot shoppade jag loss på rean! Åtta grejer för under fyrahundra spänn sammanlagt, jag är grym på att fynda. Har ätit middag med pappa, systerstor, systerliten och Katrin också, indiskt starkt och gott, särskilt naanbrödet.


Kram och kyss

Såhär vill jag ha det


Såhär vill jag ha min pysselhörna

Sån här utsikt vill jag ha

Såhär vill jag spendera min höst

Såhär vill jag ha mina blommor

Såhär vill jag ha mina sommarnätter

Såhär vill jag se ut när jag ska på fest

Såhär vill jag ha mina böcker

Såhär vill jag ha regniga och blåsiga dagar

Såhär vill jag ha picnic

Sånt här vill jag fylla mitt skafferi med när jag flyttar

Såhär vill jag ha mina naglar

Såhär vill jag att min veranda ska se ut

Så här vill jag spendera ensammakvällar

Här vill jag tillbringa min semester

Såhär vill jag inreda mina väggar

Såhär vill jag fira midsommar

Såhär vill jag ha mitt nattduksbord

Den här buketten vill jag sova med under min kudde

Såhär vill jag ha min frukost

Såhär lycklig vill jag vara


thinking out loud

Vill skrivaskrivaskrivaskriva. Och titta på fina bilder.




Nu ska jag skriva och titta på fina bilder.

my heart is beating like a jungle drum

Trött så galet trött. Och upptagen. Hur kan man vara så upptagen? Jag som inte ens tycker om att ha saker att göra. Jag tycker om att göra ingenting. Kryssningen är bokad nu i alla fall, onsdag-torsdag med hela klassen nästa vecka, blir grymt!

Annars har jag ont i magen och mina ögon har gråtit hela dagen. Jag drömde värsta mardrömmen inatt om att två personer började jobba på mitt jobb, huh, tack och lov att det bara var en dröm. Har startat igång med ett av mina nyårslöften; laga middag en dag i veckan. Idag blev det en fisk- och räkgryta med couscous. Riktigt gott!

natt igen

ångest

with or without

Har fått i mig lite mat under dagen, har tränat lite och ätit alvedon så nu mår jag både bättre och är på bra humör. Är lite trött bara. Har prov imorgon men tror att jag kommer att klara det. Är rätt tom i hjärnan för jag har ingen lust att tänka på saker, det innebär att det bara är att fylla den med massa onödig information som vad skillnaden är mellan mord och dråp och hur lång straffskalan är för mened.

tankar en onsdagmorgon

Här sitter jag i mitt lilla vita och rosa rum på min vita lilla pall och dricker chai. Jag har tråkigt och kan inte komma på vad jag ska äta. Jag stannade hemma från skolan idag för att jag var på dåligt humör och för att det är sista veckan på terminen och man inte missar något viktigt, och för att jag behöver plugga till provet imorgon, som jag egentligen skulle skrivit idag.

Läste Mitt I och hittade två riktigt fina lägenheter, en etta i Skarpnäck, skitbillig, och en en och en halva i liljeholmen, lite dyrare men inte så farligt. Jag önskar att de var hyresrätter, eller att jag vunnit på lotto. Kanske inte ska plugga nästa termin ändå? Kanske ska stanna i Stockholm, jobba ett år och vara lite ledig? Slippa tänka så mycket? Vad som än händer har jag mit nyårslöfte : flytta hemifrån, kanske ska låta ödet bestämma vart jag tar vägen? Kommer jag inte så gör jag, annars har jag alltid mitt jobb?


fuck me

Jag vill skrika högt. Slå sönder något. Springa sju mil. Gömma mig under täcket och slippa se allas fula jävla ansikten. Du förstör mig. Precis som alla andra.

one night left

Imorgon får jag äta igen, nanananananana. Tio dagar utan mat idag och senaste dagarna har faktiskt inte varit svåra alls. Visst har jag varit sugen på lite saker men jag har varit pigg som aldrig och det känns egentligen som att jag inte behöver mat. Jag behöver inte äta. Jag skulle kunna fortsätta att leva såhär. Förutom att jag saknar tuggmotståndet, och alla smaker som inte går att uppleva genom juicer och té. Annars skulle jag fasta för alltid.

Men nu har jag lite matnoja istället. I förrgår satt jag uppe halva natten och skrev ner alla maträtter jag kunde komma på, imorgon ska jag äta avocado och soppa, på torsdag ska jag laga middag till familjen, på fredag ska vi äta indiskt med syster och på söndag ska jag äta spagetti med broccoli. Jag tror att större delen av livet faktiskt kretsar runt mat, det är bara det att man inte inser det förän man har testat att vara utan.

Det är svårt att förklara. Jag tror inte att man förstår förens man har testat själv. Men det är en himmelsk känsla på många sätt.

överskottsenergi

Jag vet inte vad jag vill men jag vet vad jag inte vill. Och jag vet att jag vill, men inte vad.


livet är aldrig vad man väntar sig

Livet är verkligen oförutsägbart. Inte för att det har hänt något särskilt, men man vet ju aldrig vad som kommer att hända. Jag kan gå runt här och tro att jag kommer att bo i det här huset föralltid, läsa samma böcker i tjugo år till, se samma filmer, umgås med samma personer, tycka om samma maträtter, lyssna på samma musik, sysselsätta mig med samma saker och fira jul likadant varenda år tills jag fyller dags-att-dö. Men det är inte så. Det finns inget vanligt, vardagligt, kommer-alltid-vara-så-här. Det är omöjligt. Vad som helst kan hända, vad som helst kan förändras. Och därför är det så in i pipsvängens dumt att kasta bort det liv man har, det liv som pågår just nu.

Jag vet mest vad jag vill göra och oftast gör jag också det, i den mån det är möjligt. På lovet har jag gjort mest ingenting, men jag anser inte att det är att kasta bort mitt liv, min ungdom, min frihet och allt vad det heter. Jag vill ju det här, då är det ju så det ska vara. Jag har umgåtts men inte gjort någonting. Jag har varit på bio med min pappa och min lilla syster. Jag har firat ett lugnt nyår med min bästa vän. Jag har spelat bowling med tre fina personer som ligger mig nära om hjärtat. Jag har pysslat med julklappar. Jag har varit ensam långa stunder, långa dagar. Jag har slötittat på tv en fredagkväll. Jag har byggt ett tusenbitars pussel. Jag har gjort collage, lyssnat på gamla skivor och läst bra böcker.

Det är det jag vill ha. Och det är det jag har.

what life is all about


skratt, kärlek, vänskap, spel, hemmakvällar, födelsedagar, fina människor, vänner, lycka, evighet, föralltid, löften, att njuta, té, sova på golv, vara vaken på nätter, utnyttja tiden, slösa med tiden, omtanke, känslor, bubbel, eufori, fånga ögonblick, leva

sekunder som blir till minuter som blir till timmar, dagar, veckor, månader och år


herregud, det har gått en vecka, inte ett år

Man får verkligen lite självinsikt av det här. Jag tror att det krävs rätt mycket för att man inte ska äta på så här lång tid. Frågan är om jag klarar de sista dagarna? Sju avklarade - tre kvar nu. Jag tycker faktiskt att det har gått bra. Har mått bra hela tiden förutom imorse när allting snurrade. Men idag var mitt inplanerade fusk så jag drack en kopp chai latte till frukost och efter det tror jag att jag fick en liten sockerkick så sen var allt tiptop igen.

Hur som helst inser man massor av saker. Man inser tillexempel hur stor del av livet som kretsar kring mat. Det går inte mer än en kvart innan jag blir påmind om mat, att äta, att laga eller vad som helst. Det finns överallt. Är det inte hemma i skåpen så är det något TVprogram, reklam, biogodis, eftermiddagsfika, dagliga rutiner, pappa som försöker locka mig, bilder, böcker, till och med mitt pussel hade en del bitar med mat på. Det är helt otroligt. Hela tillvaron verkar handla om när man ska äta nästa gång, vad det ska bli, vem som ska laga det, vem som ska handla, vilka som ska vara med och äta, hur hälsosam maten är, vilken mat man ska äta om man vill banta. Ja, jag vet inte allt det handlar om. Det är sannerligen helt otroligt.

Och jag saknar det. Men jag vet inte riktigt på vilket sätt. Jag är sugen, förstås, men inte särskilt hungrig. Jag saknar att kunna äta lunch tillsammans med någon eller kunna träffas över en fika eller bara kunna tugga på något.

Oh my, det låter som att det var månader sen jag åt. Sju dagar. Och jag har insett allt det här. Sjukligt.

forgive and forget


chocolat

Sjätte dagen avklarad och jag är inte hungrig men är trött, så trött, iskall och huvudet snurrar när jag reser mig för fort. Och om jag inte är sysselsatt kan jag inte tänka på något annat än mat. Det räcker nog att fasta en gång om året, de övriga får bli detox, det känns sundare!

Såg desstuom filmen chocolat precis. Kanske inte det smartaste att göra. Vill ha choklad, innan jag dör nu!!

somedays I need you, today isn´t someday

Jag får alltid lite skrivar- och läsarabstinens när det var länge sen sist. Jag är glad nu i alla fall. Och iskall, men det hör inte till saken. Jag kan inte sluta tänka på mat och allt jag ska äta nästa vecka, jag ska verkligen sluta äta så mycket skräpmat nu och börja laga riktig mat, det är både roligt och gott! Jag vill baka också, det är mysigt att baka, och dricka chai latte, bli lite varm. Ska börja lägga mitt pussel snart också, och avsluta Pellans julklapp, imorgon kanske, har ingenting alls för mig då. Så typiskt mig att alltid vilja göra massa saker.

Hursom närsom varsom har jag tagit en långdusch idag, använt bodyscrub, bodylotion, klippt naglarna, fixat ögonbrynen och nu har jag min mysis och tofflor på mig. Dags att krypa ner i sängen. Tycker om.

another year has come and gone

Jag är visst lite konservativ, men frågorna får ju i alla fall nya svar varje år och jag tycker om den här listan.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Yes!! Jag var utomlands med bara kompisar och jag piercade tungan!

Höll du några av dina nyårslöften?
Neej.. jag tror faktiskt inte det. Kanske ett

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope, ingen jag vet

Dog någon som stod dig nära?
Farmor..

Vilka länder besökte du?
USA, New York, med pappa, Gustav och Nico.
Spanien, Madrid, med Frida (och Cicci).
Italien, Rimini, med Amanda, Jennifer och Kajsa
Indien, Norra Goa, med pappa, Gustav, Nico, Katrin och Charlott

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
En egen lägenhet

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 
5 juni, 10 juni, 11 juni, 1 november

Vad var din största framgång 2010?
Klarat mig mer själv

Största misstaget?
Vet faktiskt inte.. har inte gjort några misstag som är värda att komma ihåg

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Njääej, lite småförkylningar och sånt bara

Bästa köpet?
Åh! Mitt vackra glas som har gått sönder.. och min mysis som jar har på mig nu

Vad spenderade du mest pengar på?
Det är nog som vanligt, småsaker, loppisfynd och mat

Gjorde någon/någonting dig riktigt glad?
Ja, en speciell och såklart en hel del andra fina

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Fix you - Coldplay
Waka waka (?) - Shakira

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer glad under slutet av året

Vad önskar du att du gjort mer?
Sjungit, visslat, vågat testa nya saker, stå på mig, pluggat, sparat pengar, badat, haft snöbollskrig, läst bra böcker, pysslat

Vad önskar du att du gjort mindre?
Brytt mig om personer som inte förtjänar det

Hur  tillbringade du julen?
Minijul och fika på café 60 med Jennifer och Amanda den 21a. Traditionellskinkprovning hos oss den 23e, julfrukost hos mamma, jullunch hos mormor och morfar och sedan ostkaka, julklappasutdelning och mys med Pappa, Nico, Gustav, Lina och Mattias den 24e. Jullunch hos Netas, julkväll, julklappar och julgodis med Mamma, Gustav, Nico och Cillan den 25e. Minijul, lussebullar och chai med Frida den 27e.

Blev du kär i år?
Det är nog en tolkningsfråga som jag inte vågar svara på..

Hur många one night stands?
Hm, ännu en tolkningsfråga? Inga om man räknar på riktigt.

Favoritprogram på TV?
Nej. I år har jag nog inte sett något vettigt program på TV:

Bästa boken du läste i år?
Älskar som alltid! Har läst hur många bra som helst men minns ingen bara för det. Camilla Läckbergs var bra, Marian Keys senaste som alltid. Två speciella var Stjärna för en Natt och En Flicka Som Kallas Alice !

Största musikaliska upptäckten?
Mjo, älskar samson med Alice Hagenbrant och en del låtar med Tove Styrke. Och såklart fix you med coldplay

Något du önskade dig och fick?
Chaipulver, ringar, fina foton, ett fotoalbum, ett kokboksställ, Blondinbellas bok, boxningshandskar, skrivböcker, martiniglas, nagellack, örhängen. Listan kan göras lång. Fast den fick jag fina sms också, och en del nya fina vänner, och sånna där saker som man inte säger rakt ut men ändå önskar.

Något du önskade dig och inte fick?
Det är det väl alltid, men ingenting speciellt

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Fick som alltid frukost på sängen av min familj! Sedan fick jag skjuts till jobbet av pappa. Jobbade till fyra. Åkte till högdalen, handlade, mötte Frida och sedan åkte vi hem för att göra iordning mig och laga middag. Frida, Pelle, Linda, Jennifer, Amanda, Madde och Lisa kom på middag och jag fick en rätt intressant upplevelse. Efter middagen åkte vi in till stan för utgång, ditresan lär jag väl aldrig på glömma och inte heller min första beställning, en vatten. Vi mötte jobbet på en krog och sedan drog vi vidare och dansade till klockan fem! Åt en halv chicken Mcnuggets också, jesus, det hade jag nästan glömt!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Åh, stilar ska inte beskrivas men okej. Converse, tights, strumpbyxor, slarviga toffsar, inget smink.

Vad fick dig att må bra?
Té, chai latte, födelsedagar, pyssel, uppskattning, fina vänner, nya vänner, resor, sommaren, nystädat, fotografier, kameran, bra böcker, fina sms, träning, fotboll. Ännu en lista som kan göras lång!

Vilken kändis var du mest sugen på?
Njä, kändisar är inte min grej

Vem saknade du?
Min ipod... Och samma som alltid?

De bästa nya människorna du träffade?
S, L, E, K och F


"vi har visst inte setts sedan förra året"

Bra början på det nya året. Har inte gjort något alls i princip. Jobbat lite. Sovit massa. Spelat tv-spel, spelat monopol, umgåtts och inte ätit. Jag fasta, i tio dagar, aldrig i hela mitt liv har jag varit så sugen på saker som jag är nu. Men jag är inte hungrig åtminstone så det är ju alltid något! På tisdag får jag äta igen och då ska jag gå i skolan och jobba, så ingen lyxmiddag då inte... Får bli på onsdag, jag ska laga värsta maten!

Nyårsafton var mysig och lugn. Nyår är otroligt överskattat egentligen. Jag och Frida handlade i hundra år, lagade massor av mat (vill ha nu!), mestadels baguetter, bröd och massa dipsåser, men det var supergott. Sen drack vi champagne, tände tomtebloss, tittade på raketer, doppade frukt i smält choklad och sedan kom Jonna och Steffi förbi. Sen gick dom och jag var ensam. Älskar att vara ensam på nätter, göra vad man vill och lyssna på bra musik. Nätter är något alldeles särskilt. Hursom. Bra senaste dagar.

RSS 2.0