You only miss the sun when it starts to snow

Idag har varit en sådan där fantastiskt fin dag som alla andra verkar ha hela tiden men som jag inte alls brukar känna. Fast det kanske beror på att jag suger på att "leva i nuet och carpe diema" som alla tycks göra jämt och ständigt. Fast det å sin sida kanske inte alls är riktigt sant utan bara beror på att jag väljer att läsa bloggar där skrivaren väljer att fokusera sina inlägg på det som är bra. Carpe diem-bloggar. Typ. Ish. Och sånt där. Vilken insikt.

Hur som haver så vaknade jag alldeles lagom utvilad och solen sken in genom mitt fönster och mina vita lakan var nytvättade och det kändes som att jag låg på ett fluffigt litet moln. Dessutom sken solen rakt på min discokula så det var fullt av ljusprickar i hela taket. Det låg jag och tittade på en lång stund samtidigt som jag fundrade på vad jag skulle kunna hitta på en solig och ledig lördag som denna.

Det problemet löste sig självt relativt snabbt då pappa, Katrin och Mattias kom för att hämta möbler. Jag åt en supersnabb frukost och följde med i bilen till Kungsholmen för att spana in Mattias nya lägenhet. Åh-så-fint-när-ska-jag-få-min-lägenhet-med-vita-väggar-och-trägolv var min känsla ungefär. Lite smått avundsjuk, kanske. Men inte så att jag inte unnar honom den lägenheten. Han är ju faktiskt åtta år äldre än mig och i mycket större behov av en riktig lägenhet.

Nog svamlat om det. Vi fick skjuts vidare in till Gallerian. Handlade och fikade, kaffe och ciabatta (som jag fick alldeles gratis för dom glömde ta betalt för mackan och Matte bjöd på kaffet). Vi pratade och promenerade lite, sedan lämnade han mig för att leta efter en frisör. Jag vandrade runt själv och försökte hitta födelsedagspresenter till mamma och Gustav men utan större framgång. Började vandra hemåt istället och tänkte gå ungefär till Slussen, och absolut inte längre än till Skanstull för jag är så jäklanstrött på vägen efter Skanstull. Det råkade i alla fall bli en promenad hela vägen hem för jag lyssnade på podcasts och då går allting så fort.

Nu ligger jag i soffan, läser bloggar och dricker yogité som smakar chai och luktar pepparkakor. Jag funderar på om jag ska gå och köpa lite lördagsgodis eller om jag ska överleva kvällen på godis-té.

Ibland har man svåra beslut att fatta.

gladbilder


don't you let her go

Har hittat en ny sång som går på repeat dygnet om i princip. Den rensar ut alla "Ekorr'n satt i granen" och "Små grodorna" som annars sitter fast som berget inne i huvet och snurrar. Jag har gjort färdigt min ansökan till högskolan i höst och jag antar att jag är nöjd. Just nu längtar jag bara till den 15 april då ansökningen stänger för då kan jag inte längre ändra mig. Den här perioden när jag fortfarande kan ångra mig och besluta mig för något annat är den jobbigaste, när jag väl tagit mitt beslut och det inte längre går att ändra känns allt mycket bättre. Då är jag nöjd med det och jag vet vad jag har framför mig.
 
Har suttit och filat på min budget för det närmsta månaderna, funderat över olika placeringar för mina sparpengar och sådant där vuxengöra som Nico kallar "ett helt annat språk eftersom hon inte fattar nånting". Jag är ganska säker på var jag ska lägga alla pengar nu. Hoppas bara att min budget stämmer för annars får jag antagligen vrida och vända på varendaste krona till hösten. Och jag hoppas verkligen att jag får jobba i sommar. För annars blir det lite tungt.

imorgon är en annan dag

Jag har så mycket tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu och jag är genomlycklig ena sekunden för att i nästa stund i princip ligga på golvet i ångestattacker. Kan inte riktigt formulera mina ord eller ens uppfatta någon mening i mina snurriga tankar så jag tänkte låta bli det istället för att skriva ett sånt där flummigt inlägg som jag ändå inte kommer att förstå om några veckor.. Fokuserar på lite onödiga frågor istället för att ha något att göra. Och för att få en anledning till att skriva lite, förstås.
 
När vaknade du imorse?
Första gången vaknade jag 05.30... Gick upp, åt ipren och störtdök tillbaka i sängen. Sov vidare till halv nio.
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Samma som varje dag skulle jag tro, det brukar handla om att det känns som att jag precis somnat och låta ungefär såhär: "Åhnej, jag orkar inte. Vill sova en timme till!"
 
Har du ringt någon idag, vem och vad sa ni?
Jag ringde till mamsen för att fråga lite grejer om sparkonton men hon svarade inte...
 
Vilket humör är du på?

Trött, trött, trött men ändå lycklig på något vis.
 
Har du ont någonstans?
Har haft enorm träningsvärk i rumpan sen träningen i söndags! Och har ont i rygg och axlar, måste öva lite på hållningen. Och slappna av lite med spikmattan..
 
Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?

Är för en gång skull inte sugen på något att äta alls. Men på blåbärsté!
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?

Suck.. det vill jag inte ens nämna..
 
Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?

Idag var jag nog inne på facebook först av allt för att se om träningsmatchen var inställd - vilket den tack och lov var på grund av snöovädret.
 
Vad ska du göra ikväll?
Det är kväll nu.. och jag har suttit framför datorn med högskoleansökningar, kollat på min budget och diskuterat olika sparmöjligheter med pappa. Nu ska jag dricka té, se på film en stund och sedan sova.
 
Vilken är den första låten du sätter på idag?

Lyssnar inte så mycket på musik längre faktiskt.. Har bara sextio låtar på telefonen och de är rätt sönderspelade vid det här laget..
 
Vad tycker du om din blogg?
Oj, vad finns det att tycka egentligen? Jag tycker nog mest att det är roligt att jag kan gå tillbaka och läsa sådant som jag själv har skrivit. Har inte så mycket sådant sparat annars. Sådant som är spontant och ärligt.
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Hm.. tisdagkväll.. Antagligen ungefär detsamma som ikväll. På tisdagar jobbar jag sent och har ingen särskild aktivitet planerad så det brukar bli en lugn hemmakväll.
 
Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?

 Nu har ju den här dagen redan passerat så.. Imorgon kanske? För att jag är tålmodig, det brukar jag få höra rätt ofta.
 
När fotade något senast, och vad?

Jag tog ett foto på snöovädret idag, sådär kring lunchtid ungefär.

Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Ja.. på samma gamla ovana som alltid. Tyvärr.
 
Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Jag sitter med fötterna på bordet så sparkar väl antagligen ut vinglasen som står där om jag sträcker mig mer.
 
Vad har du på dig idag?
Just nu sitter jag i randiga pyjamasbyxor och en stickad, svart tröja. På jobbet hade jag rosa strumpor, svarta harembyxor och en långärmad, grön tröja.

Det var den listan, det. Tänk vad mycket saker man kan fylla sin fritid med, när man har någon!

Living in the past

People tell me not to hate.
But I still hate you and think I always will.


Dreamer

Deppigt värre, verkar det som hela tiden. Det är inte så egentligen. Jag har haft några riktiga skitdagar denna vecka och bara längtat bort från allt och jag vet ju varför också. Det är för att ansökningen till universitet öppnar nu och i tanken bor jag redan i en annan stad och gör precis det jag känner för men i verkligheten jobbar jag kvar här, har flyttat hem till pappa igen samt velar om linje och oroar mig för framtiden. Det blir liksom en krock mellan dröm och verklighet och jag är inge vidare på att hantera det. Jag har iallafall nästan bestämt mig nu och jag vet att så fort jag skickar in ansökan kommer all kännas bättre. Då kan jag längta och drömma om min framtid men ändå leva i verkligheten. Det är när jag har beslutet hängande över mig som jag försöker låta bli att tänka på allt och det funkar... inte särskilt bra.

Har haft många fina dagar den här veckan också. Det har varit soligt och varmt på eftermiddagarna, jag har promenerat varje dag med bästa musiken i öronen. På jobbet har jag fått tusen mysiga kramar av mina gosiga barn och jag har fikat med mamsen. Idag har jag även köpt en spikmatta för endast sjuttio spänn så nu ska här slappnas av igen! Som jag har saknat det.

Allt kommer att bli bra. Allt är bra, bara jag vill att det ska vara det.


I've tried so hard and got so far, but in the end it doesn't even matter

Skitliv, skitjobb, skitplugg, skithus, skitställe, skitstad, skitfolk, skitvinter, skitsnö, skitkyla, skitrum, skitvanor, skitmat, skitskit.

Skitallt.


Cry me a river

Bitch, please


fade away

Cause you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go

RSS 2.0