ibland är det lättare att gömma sig än att konfrontera folk

Jag är på dåligt humör på grund av många saker. Jag är trött och irriterad på alla runt omkring mig och jag kan inte förstå varför vissa priorterar som de gör. Samtidigt orkar jag inte bråka, jag är trött på allt onödigt tjafs som inte handlar om något och jag vill inte förstöra allt det som blivit så bra. Och som vanligt är jag rädd att såra, rädd att svika.

Som alltid flyr jag till en annan värld. Jag flyr bort från den verkliga världen där alla förhållanden går i kras, där matte och svenska kompletteringarna jagar mig, där ångesten över körkortsteorin smyger på från alla håll och där rädslan inför att såra någon jag bryr mig om istället för att såra mig själv håller på att ta över. Jag rymmer till min drömvärld. Jag gömmer mig i den enda värld där jag vet att jag är trygg, där jag vet att jag passar in och hör hemma så länge jag vill. Jag lever helt enkelt genom någon annan - i en simpel roman.

vattenfall

Hemma efter en bra kväll. Och en rätt bra dag, med glass och allt. Nu borde jag verkligen plugga spanska. Fast om jag ska orka stiga upp imorgon och gå på spanska lektionen borde jag sova. Dilemma?

finding neverland

Känner mig rätt klar och färdig med ekonomiplugget för tillfället. Även då det inte blev särskilt mycket plugg. Kvällen bestod till större delen av kladdkaksbakning, telefon med Amanda, tédrickande, lite systerprat nedbäddad i systers säng och massa ny musik. Fast egentligen är inte musiken alls ny, den är väldigt gammal men ny i min spotifylista. When you're lost heter listan och det är nog den bästa jag vet. Den är verkligen bra när man är förlorad.

Nu är jag sugen på ännu en kopp te och att läsa twilight, jag har återkommande abstinensbesvär från den serien. Känner även att ögonlocken håller på att falla ihop, men lite ska jag nog läsa ändå. Jag behöver lite good feeling.

jag hade en gång en båt

Borde återigen verkligen plugga, ekonomi denna gång. Men jag är lycklig för att matten äntligen är över, jag är glad för att jag har hittat och köpt en sockersöt bikini. Det susar i öronen för att jag fyller år om elva dagar och för att sommarlovet börjar om sexton dagar. Mitt hjärta smälter för mina fina vänner som jag tillbringade eftermiddagen tillsammans med, shoppade, provade fina kläder och åt mackor med. Min mun ler för att jag trivs på jobbet och trivs bra med människor runt mig. Jag är glad för att jag har hittat sånt jag tycker om, för att jag tycker om mitt rum, för att jag trivs med mig själv och för att vädret blev fint på kvällen och att det fortfarande är ljust.

Jag vill inte plugga när världen värmer mig. Jag vill ta vara på alla små stunder. Jag vill baka en kladdkaka, dricka mjölk och läsa världens bästa bok. Jag vill skriva brev och skriva i min dagbok. Jag vill koka fem koppar med olika tesorter, bada fötterna i vatten som luktar gott och plocka en blombukett till mitt nattduksbord.

några av de tusen ord som rymms i min dagbok

Jag är oroad men ändå nöjd. Livet är inte lätt och det ska det nog inte heller vara men jag gör så gott jag kan ändå. Om elva dagar fyller jag 18 och jag tänker inte gråta över förlorat, jag tänker inte må dåligt. Jag mår bra just nu och jag måste sluta fokusera på allt gammalt, på allt dåligt. Jag vet inte hur många gånger jag sagt det till mig själv det senaste åren. Året. Alldeles för många troligtvis. Men det börjar bli bättre, jag börjar bli bättre.

Det gäller bara att göra det man mår bra av. Utnyttja varje tillfälle och ta vara på de fina stunderna. Det gör mig ingenting att sitta ensam hemma en lördags kväll när alla andra är ute och festar. Jag känner inget behov av att supa mig full för att glömma saker och ting. Jag trivs bättre i sällskapet, skratt med vänner, djupa samtal och en kopp té eller en mjuk säng och en bra film. Jag mår bättre när jag bakar kakor än när jag är på överskattade fester. Jag mår bättre av ett fint sms än skitsnack om någon som gjort mig illa. Jag mår bättre helt enkelt.

Nätter gör mig svamlig, nostalgisk. Men det gör ingenting, för jag trivs just så. Just som jag är.

just idag är jag

Har precis läst igenom ett års mattekurs på lite drygt en timme och är rätt nöjd med mig själv. Frågan är bara hur mycket som fastnade och hur mycket jag kommer ha glömt till imorgon? Åh. Lycka på onsdag efter tolv i alla fall. Då är endast fyra arbeten kvar i skolan och de är alla ytterst oseriösa. Nu börjar det bli sommar.

Trötta lilla Frida. Måste sova. Ska bara...

solregn och barfota fötter

Idag var ännu en fin dag. Körlektion, värdelös skoldag, fina vänner, ekonomi och matteplugg. Träffa Frida, gå på lång promenad i solen. Solen är ett bra påhitt, den värmer inte bara, ger inte bara ljus. Den ger glädje och hopp, jag blir lycklig och vill göra något. Jag mår bra och livet känns fint. Och Lisa hade lagt upp fina bilder från i lördags, jag vill ha alla. Fina vänner. Fina värld.

Skolan är tung, det är mycket även då vi har två lediga dagar och massor av inställda lektioner, två inställda prov. Det är mycket men det börjar lida mot sitt slut och allting blir lättare. Det går att andas i luften igen, den är inte tjock av ångest och måsten. Det är mycket kvar, men det är mycket som är avklarat och jag kan slappna av. Snart är allting lätt som en sommarvind igen.

someone has screwed up

Hur många har du varit kär i? tre tror jag
Vad tycker du om kärlek? underbart ibland, förjävligt andra gånger
När kramade du någon sist? när jag mötte mamsen idag
Saknar du någon speciell person? man kan alltid sakna någon som inte är här
Har du svårt för att bli kär? nej, men jag är rädd för att tillåta mig att bli kär
Är du singel? ja
När fick du senast en komplimang? i skolan, idag

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös: nej jag tror inte det
Gjort något riktigt dumt? väldigt mycket dumt, men inte gråta över spilld mjölk
Gjort något du verkligen ångrar? absolut, men återigen, ångra inte det du inte kan förändra
Gjort nåt olagligt? jajo..
Fått din mamma att gråta? mm..
Slagit ner någon? nej, men jag ska lära mig slåss!
Sagt jag älskar dig och menat det? verkligen!
Vad hatar du verkligen? lögner och att bli sviken
Är du ensam nu? nä, halva huset fullt
Vill du gifta dig? inte just nu, men om jag hittar någon speciell en dag och det känns rätt så
Vill du ha barn? ja

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? pelle, och jag själv såklart
Såg dig gråta? oj, det minns jag inte ens. Var det Frida kanske?
Fick dig att gråta? breven jag läste
Du delade en dricka med? jag och Madelene drack samma loka idag
Du gick på bio med? Jennifer och Amanda!
Sa någonting till dig och vad var det? Pappa "vi åker halv åtta"
Skällde på dig? var det? det minns jag inte, snäll flicka!

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? ja
Kramat någon? ja
Pussat någon? ja
Köpt någonting? mat i skolan
Sjungit? jag sjunger alltid när jag jobbar
Saknat någon? ja

jag får liksom ingen ordning

det kan vara så förfärligt, det kan vara så bra

Det är fortfarande svårt att sätta ord på känslor, jag börjar undra om mina känslor ens är mänskliga för jag får aldrig någon ordning på dem? Humöret går från minut till minut. Vi stod barfota ute i regnet, svepte in oss i filtar och drack te när vi kom in. Det gick bra på jobbet och jag trivs allt bättre. Ett steg in i huset och det är som om någon börjar slå mig. Jag kommer ingenvart med något alls. Vet inte var jag ska börja, eller sluta, eller göra överhuvudtaget.

Måste träffa någon, måste prata med någon, måste skriva till någon. Men någon finns inte där. Jag vet inte vem någon skulle vara. Alla som brukade vara någon befinner sig på andra sidan av en glasruta. Jag ser men når inte. Glasrutor ska man inte krossa, jag tänker inte krossa något. Det är inte jag, har aldrig varit jag och kommer aldrig bli jag. Om någon ska nå mig behöver jag beröras. Det finns väldigt få som lyckats beröra mig på det sättet.

Nu behöver jag te och en uppesittarkväll. Fast egentligen behöver jag sova för imorgon har jag min sista körlektion, förhoppningsvis för alltid. Men det blir nog te, och något annat varmt kanske.


idag hatar jag världen


since you've been gone

Allting handlar inte om dig, din självupptagnajävel. Är det inte dags att lämna mig ifred snart?


livsnjutare

Fredagskvällen bestod av jobb och sedan låg jag i sängen, drack isvatten och sågpå film långt in på natten. Lördag bjöd på ytterligare jobb och sedan en lång kväll med finaste örbyflickorna. Vi är verkligen äkta livsnjutare. Det spelar ingen roll vad vi gör, vi har ändå alltid lika kul. Jag antar att det är det som är det bästa med äkta vänner, man behöver inte alltid göra något, det kan bli bra ändå. Dessutom har vi känt varandra så länge nu att ingenting är konstigt, alla känner alla och oberoende av hur lång tid det går mellan våra träffar är allt ändå lika bra.

Kvällen bestod av grillning på min verandra, studsmatthoppande, kubbspel, jordgubbar doppade i smältchoklad, arton tända värmeljus, filtar och oändligt massa mys, skratt och prat. Senare på kvällen började några droppa av och Hanna, Lelli och Julin kom förbi. Vi blev kvar på verandan långt in på småtimmarna, sedan började det regna och även fast sommarregn är fint så var det inte lika härligt att sitta ute då längre. Folket drog hem medans jag och Pelle städade ihop det sista. Raka vägen in till sängen där vi låg och pratade en kort stund innan båda slocknade.

Verkligen verkligen kärlek till dessa människor. Kan inte sägas nog många gånger hur mycket vänskapen betyder.

these feelings keep coming back every night

Det är mycket som händer och varje sekund är fylld med någonting. Hela tiden finns det något som jag måste, borde eller vill göra men det mesta slutar med att jag ligger i solen eller ligger i sängen. Det finns mycket jag vill men ändå blir inget av. Sommar och vår, ljus och blomdoft, värme och underbara soldagar. Det finns mycket som är fint och allt det där brukar motiviera mig, leda till att suget efter att göra något ökar. Det funkar så länge jag är ute, borta, tillsammans med någon. Men är jag själv, hemma i det stora stökiga röriga och bråkiga huset, då försvinner allting.

Eftermiddagen var fin med klänning, barbent och barfota halva vägen hem. En väg som i vanliga fall tar 45 minuter tog drygt en timme för att jag stannade och tog fina foton. Sommaren är bra.

don't know if it's true

life's what you make it?

makes the sun shine





svart på vitt

Jag har tänkte rätt mycket de senaste dagarna, sen jag kom tillbaka från Spanien. Det är mycket som händer den här tiden på året, det är alltid mycket precis innan sommaren och det handlarinte bara om skolan. Det handlar om att söka jobb, att planera sommaren, att fira födelsedagar och att hinna njuta av sommarvärmen. I år handlar det om att övningsköra, jobba, plugga teori, hitta studentpresenter, hinna plugga till skolan och träna också. Det är en stress som gör en galen, men det är det bästa som finns nör den väl är över. Den skönaste känslan på jorden, när man kan släppa alla tankar och gå på sommarlov. Mitt sista riktigt sommarlov. Kvar tills dess är bara

ekonomikomplettering
spanskaprov
marknadsföringsprov
marknadsföringsrapport
svenska muntligt
matte c nationella
historia redovisning
engelska bokrecension
uppkörning
teoriprov

seams like a never ending story...

If a bird can't sing with a broken wing

Nej det har blivit en dålig grej av hela det här, kan inte fågeln sjunga får den väl göra något annat?

Hursom har veckan varit en av de bästa på riktigtriktigt länge och det är nog första gången som jag kommer hem med ångest över att resan är slut, istället för lättnaden över att äntligen vara hemma.

Spanien bestod av ett efterlängtat återseende med fina Cicci. Vi har tillbringat i princip all tid på balkongen, och sedan har vi spelat massa kort, sett på film, chillat på rummet, sovit siesta, legat på stranden där det blåste storm. Vi har även träffat trevligt folk från alla möjliga ställen i Sverige, vi har ätit massa god mat och blivit bjudna på buritos av en full Stockholmare. Vi har dansat tills fötterna värkte, vi har solat och vi har druckit oändligt massa Bacardi Breezer.
Och ätit nybakat bröd till frukost. Och delat på en pizza.
Och njutit av att vara lediga, njutit av känslan att ha äkta vänner och sann vänskap omkring mig.

sommarglädjen

Med endast en månad kvar till sommarlovet vet jag faktiskt inte hur det känns. Idag är i alla fall en bra dag för jag och Frida åker till Spanien och flyget går om bara fyra och en halv timme ungefär. Om inte askmolnet bestämt sig för att komma tillbaka och i sånt fall lovar jag att jag kommer lägga mig ner och skrika. Spanien kommer i alla fall bli asm för jag har inte träffat Cicci sen i julas och utomlands är alltid bra, även fast vädret tydligen skulle bli sådär. Annars har jag träningsvärk i ryggen, magen, benen och sidorna samt ett halvblått öga, men sånt kan jag nog leva med.

Ha de fint i Sverige en vecka, på lördag kommer jag hem och då har jag huset helt för mig själv. Funderar på att köpa lite jordgubbar och choklad för att sedan sitta uppe halva natten. Känns lockande.

nice try, I'm already gone

You don't like being second
I don't like being wrong

goodbye, nice try

Det har varit två bra dagar och nu ligger nio skolfriadagar framför mig. Gårdagskvällen bestod av jobb med sköna snubbar. Jag och Martin köpte B&J glass och sedan fick jag sebbesällskap på bussen. Somnade på soffan när jag såg på tv med mamma. Idag var det jobb igen och sedan köpte jag och Frida jordgubbar och smälte choklad, skrev packlista och taggade inför Spanien, två dagar kvar!!! Ska snart iväg en snabbis till Frida igen, sen får vi se.

Jag kan fortfarande inte riktigt sätta fingret på mina känslor. Jag är glad, lycklig och varm inombords men ändå kryper ångesten fram helt oväntat. Jag vet inte varför, och inte vad jag ska göra åt den. Jag tror inte min sällskapssjuka är bra för mig. Jag vill träffa någon nu.
Fortfarande kärlek till fina vänner, ni är underbara <3


you are everything

Engelska muntligt avklarat, historiapresentation avklarad, reklamfilm snart klar, infolayout färdig. Kvar är bara resten men med en veckas ledigt kanske jag orkar med det där på slutet.

Dagen var helt okej och en snabbfika med Magdis gjorde dagen lite finare och lite bättre. Nu ska jag dö i min säng för imorgon är det tredje och sista delen av engelska nationella.

visst känns det fint att va vid liv en dag till

kanske är det inte alltid bra, men det är ändå alltid fint att vara vid liv ytterligare en dag.
fina människor. ni gör min dag.


wake me up before you leave

Idag är det exakt en månad tills jag fyller 18. Det är 36 dagar tills jag slutar tvåan, 29 tills Gustav tar studenter och bara fem dagar tills jag och Frida åker till Cicci i Spanien!

Nedräkning måste ju vara bland det mest underbara som finns. Annars suger skolan och jag är trött på allting. Idag har varit en riktigt seg dag men imorgon ska jag träffa Magdisen på lunchen så det blir fint. Idag går allting snett men nu ska jag dammsuga mitt rum, dricka en kopp te, plugga, duscha och sedan krypa ner i en nybäddad säng.


och juste

jag hade ångest i mina ben idag. Hur fungerar det?


please just don't play with me

'cause I can't take it anymore.

Kommande dagar och nästa vecka blir precis lika fullt upp...

Onsdag:
skola, evigt plugg, vaccination, träning
Torsdag: skola, filma Eddie och Per, övningskörning med pappa
Fredag: skola, plugg igen, jobb 16-21.10
Lördag: jobb 10.30-15.30, hemma kväll?
Söndag: träningsmatch mot Stuvsta, jobb 16-21.10
Måndag-Lördag: SPANIEN!


välkommen hem

Det har varit en väldigt upptagen men väldigt trevlig helg och veckobörjan och min sällskapssjuka blir allt värre fastän jag måste erkänna att det är rätt skönt att vara ensam nu igen. Fredag och valbord tillbringades med grillning tillsammans med pappa och Nico, sedan en tråkig brasa för att sedan se på film med Sebbe. På lördagen bakade jag och mamma bröd, sedan åkte jag raka vägen ut till Värmdö, landet, skogen och hade en riktigt härlig sommarkänsla kväll där vi satt runt en brasa, drack cider, spelade gitarr och sjöng allsång med massa trevligt folk.

Det blev en sen natt och en tidig morgon. Jag och Jennifer var uppe, stekte pannkakor och gjorde frukost på sängen åt Amanda, en lite försenad födelsedags present. Därefter promenerade vi i solen till högdalen för att spela bowling, vi tog tunnelbanan till sankt eriksplan och gick vilse på vår väg mot Cyber Town. Vi spelade en omgång och jag fick kramp i benen. Vidare in mot stan för att se på Snabba Cash, var väl inte min favoritfilm kanske men popcorn är gott och trevligt sällskap gör alltid allting bättre. Kvällen avslutades på Koh Pangang, världens mest underbara restaurang. Vi trodde nästan att vi var i Thailand. Sedan satt vi i baren och snackade med en charmig och snygg bartender som blandade goda drinkar. Dock alkoholfria till lilla mig och Jennifer...

Måndag blev det kort skoldag, körlektion, promenad med Fridisen för lite taigensnack, träning, ett evigt rännande för att hitta Tropicanasmoothie (det fanns inga...) och sedan tillbaka hem med Jennifer och Amanda. Jag och Jenni somnade vid ett och stackars Amanda photoshoppade enda till klockan halv tre... Idag har vi filmat Nico, Mona och Adam. Sedan jobb.

Ordentligt jäkla trött men en fin helg med fint folk. Kärlek.

RSS 2.0