run to the hills

Lika stum och dum som vanligt. Men glad ändå.

här står jag kvar

Jag börjar bli livrädd och nervös av allt studentprat överallt. Jag vet inte ens vad jag är rädd för men jag antar att det är ovissheten. Och ändå är det inte så mycket som är ovisst. Jag har sommaren planerad för mig och jag har två alternativ för hösten, vilka jag är helt säkra på, vilket det än kommer att bli.

Dessutom finns det så mycket tryggheter i mitt liv och jag vet att dessa kommer att vara kvar, hur det än blir nästa år. Min familj kommer att finnas kvar, mina riktigt nära vänner kommer finnas kvar, jag kommer fortfarande att vara jag, mina minnen kommer vara desamma, mina intressen, min musik och alla mina saker kommer finnas kvar.

Vad som inte kommer finnas kvar är de där sakerna ute i periferin. De som inte uppmärksammas särskilt mycket men ändå registreras. Vad som inte kommer finnas kvar är de där konkreta sakerna som ett schema man måste följa varje dag, vilken plats som är den självklara att vara på måndag till fredag vecka ut och vecka in. Det som inte finns kvar är de människor som jag lärt känna men inte kommit tillräckligt nära. Vad som inte finns kvar är den självklarhet för vad som kommer att hända nästa år.

Men jag är fortfarande jag. Jag vet fortfarande vad jag vill. Jag vet fortfarande vilka som står mig nära och som inte kommer att svika, vad som än händer. Jag vet fortfarande vad och vilka jag älskar och det är det enda som egentligen betyder något.

borde verkligen börja tänka på den där refrängen nu


it's all about taking risks


smultronställe

Bra. Sommar. Dag. Teater och måla lakan i skolan. Sushi på kajen i Gamla Stan. Stan och shopping med J och K. Bio med popcorn och cola. Promenad med finaste vän. Telefonsamtal i timmar.

sommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommar
sommarsommarsommarsommarsommarsommar
sommarsommarsommarsommarsommarsommarsommar
sommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommarsommar

för en lång lång tid

Det är varmt ute nu igen och jag tror att jag ska ha mina hängselbyxor på mig! Hur som är det här första dagen på väldigt väldigt länge som jag verkligen vaknat och varit på bra humör. Jag är genomlycklig idag (och har väl mina misstankar om varför...). Ska snart äta frukost, sitter bara och väntar på hungern först, och därefter en lektion med teater och avslutning. Sedan blir det stan, sushi, shopping och bio med Jennifer och Kimmen.

På onsdag är det Pelles stora dag, den första av mina vänners studentdag. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska gå till hennes skola eller bara på mottagningen. Har definitivt inte bestämt mig för vilka kläder jag ska ta på mig! Blir väl till att gräva igenom hela garderoben imorgon!

0 minutes left on spotify

Helgen tog en lite öväntad vändning och nu är jag nervös och har ont i magen och är glad och har ont i magen, undra kan man ju göra vad det ska betyda.

Matchen i fredags vill jag inte ens tänka på för att den gör mig så arg men vi förlorade bara med 2-1 i alla fall. Lördagen tillbringade jag nere på Katrins land och fast det regnade och var rätt grått hela dagen lyckades vi lägga i båten och åka en liten tur för att se om den fungerade. Resten av tiden tillbringades till sådant som det brukar bli på landet - grillning, lite filmtittande, läsa tidningar, läsa böcker och massa ätande. Lekte även med fina Elsa och tittade fotbollen också, som jag inte kan stava till, Champions Leauge?

Hade fått mail från Cornelia nu. MVG på både presentationen och rapporten. Ett jävla under efersom jag egentligen tänkt att satsa på G. Om hon följt sina egna uppsatta regler nu att diskutera med Johan innan hon sätter betygen borde jag få M i slutbetyg. Om hon struntat i det, vilket är mycket mera troligt, får jag VG och det vill jag inte ha. Har inte råd med ett VG till.

det enda jag bryr mig om

Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt

Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig

Vad jag bryr mig om nu 
är dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig


You'll never know what you don't know


how do you do?

JAG ÄR KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR I SKOLAN!!!!!!!!!!! Och betygen sätts på måndag morgon så det finns ingenting jag kan oroa mig över eller bry mig om eller ens tänka på överhuvudaget för det finns ändå ingenting jag kan göra åt det!

Nu blir det mysfrukost för att fira lite, sedan Farsta och köpa morsdagpresent och handla middag. Sen träffa Marcus.


älskad om än ytligt


barfota änglar går molnpromenad

Har varit ute på en långpromenad och rensat huvudet lite med nattluften. Tycker så mycket om när det är ljust ute den här tiden. Satt en stund på kyrkogården också eftersom jag på senare tiden upptäckt att kyrkogårdar är en väldigt bra plats. Det finns väldigt mycket som är bra där men framför allt är det lugnt, fridfullt, stilla och tyst. Det skänker mig lugn bara av att tänka på platsen.

När jag var yngre trodde jag alltid att kyrkogårdar skulle vara läskiga eller långtråkiga och jag var glad över att jag inte kände någon som dött så att jag skulle bli tvungen att vistas där. Jag är ju inte glad över att någon jag känner inte längre lever, självklart är jag inte det, men jag tycker att det är behagligt att sitta där i gräset och få tänka för mig själv en stund. Dessutom är det trevliga människor där oftast, och man får en slags gemenskap av att vara där och så är det fullt med blommor, fina färger, vackra gravstenar och en känsla av stillhet.

Jag känner mig trygg, som att jag har några extra änglar som vakar över mig just då.

tvillingarna

"Du är säkert medveten om vad som just nu förväntas av dig i något sammanhang så se till att göra ditt bästa!"

Jag börjar vänja mig vid att mina horoskop stämmer och det är verkligen dags att införskaffa en tarotkortlek så jag har någonting att roa mig med. Självklart vet jag vad som förväntas av mig just nu eftersom det är mina egna förväntningar på mig själv som ligger och lurar idag. Jag vet vad jag förväntar mig och därför vet jag precis vad jag måste presetera.

I mitt nästa liv ska jag inte ha sån prestationsångest.

medias j*kla påverkan på samhället

Det är aningen svårt att hålla fokus på skolan nu när det bara är en uppsats kvar. Väldigt svårt är det till och med. Jag tänkte ju börja redan när jag kom hem från skolan men när jag hade ätit min sushi (underbart) satte jag mig vid pianot en stund istället och sedan förflyttade jag mig till soffan där jag lästa Sagan om Ringen och sedan somnade jag i soffan och sov i nästan tre timmar.

Det var ofattbart skönt att sova och jag vet inte varför jag sov så länge, jag antar att det antingen beror på järnbrist för hundratusende gången eller att jag inte har haft de bästa sovvanorna på länge. Har även fått en del förslag från nära och kära som påstår alltifrån stress til smygalkoholism, mina vänner är alltid lika trevliga!

true fucking words

Det handlar inte om att hitta den man vill gå till sängs med, utan att hitta den man vill vakna upp tillsammans med. Det handlar heller inte om vem man vill leva livet tillsammans med, utan att hitta den man inte kan leva utan. För i världen är du bara någon, men för någon är du hela världen.

(av otherfilthystories.tumblr.com)


dancing in the moonlight

Jennifer pratade igår om att skriva en lista på allt hon vill hinna göra/uppleva innan hon dör och nu är jag lite sugen på att göra en sådan med. Fast när jag tänker efter har jag för mig att jag redan gjort en sådan? Eller var det kanske en för vad jag skulle göra under det här året? Hur som helst är det sommar och sol och det finns hur mycket möjligheter som helst just nu, det känns som att jag kan göra precis vad jag vill och jag vet lite saker som jag ska göra innan jag dör i alla fall.

Åka på festival
Få något jag skrivit publicerat någonstans
Plugga i en annan stad
Flytta till min egna lägenhet
Åka till Grekland, Irland och Island
Läsa läsa och läsa alla mina böcker igen
Bli duktig på att laga mat
Göra färdigt min receptbok
Göra en minnesbok



Sedan finns det ju massa saker jag vill göra men som jag inte är säker på om de kommer att bli av eller inte och en av dem är att jag väldigtväldigtväldigt jättegärna vill åka på en volontärresa till Afrika.


can I change your mind?

Äntligen äntlige äntligen! Sista "riktiga" skoldagen och nu har jag bara en enda grej kvar i skolan som tydligen skulle in imorgon 23.59 och inte ikväll! För tillfället sitter jag hemma och äter sushi och är sjukligt nöjd över att jag överlevde den här skolveckan. Förra tiden den här veckan hade jag sju saker kvar att göra och nu är det nästan över, nästan så att man blir så glad att man vill sjunga och dansa fast det låter jag nog bli vid närmare eftertanke.

Vet verkligen inte hur jag ska göra nästa år, är så otroligt sugen på att ta ett ledigt år trots att det inte alls är vad jag velat innan. Men nu när jag verkligen är fri så känns det som att jag kanske borde utnyttja det, blir ju svårt att göra när man är typ tjugofem... Fast kanske ändå inte, för mycket frihet har aldrig fungerat bra för mig.

Jag får helt enkelt vänta och se hur mina antagningar blir och sedan får jag avgöra då, om jag tycker att ett sommarlov räcker eller om jag ska förlänga det med sisådär tolv månader till.

Jag har givit dig allt och jag har ingenting kvar


power

Skola, lärare och betyg suger. Varför kan de aldrig vara rättvisa överhuvudtaget?

Träningen gick helt okej, var länge sedan jag var på sånt här bra humör inför och under en hel träning och tror att det till stor del berodde på att brorstor var på besök innan och vi satt och pratade allihopa för en gång skull, till och med mamma, som en riktigt familj. Det kan ha haft lite att göra med att vi pratade om min student och min födelsedag också. Och att jag är ensam hemma torsdag-måndag nästa vecka. Det känns underbart!

it's everything you wanted

Det var väldigt länge sedan jag lyssnade så här mycket på musik. Jag tycker om musik och det är inte förrän nu jag inser hur mycket jag verkligen har saknat det.

Idag har varit en relativt händelselös dag och jag är även rätt tom på ord för tillfället, känns som ett par enstaka tankar ramlar omkring i huvudet på mig på grund av tomrummet. Vi har som vanligt ätit sushi och sedan även lite ballerina kladdkaka med mjölk till eftermiddagsfika. Sen har jag inte gjort vidare mycket alls. Men presentationen på ped.led kändes i alla fall jättebra och nu har jag de två sista sakerna i skolan imorgon. Två sista sakerna för all framtid. Exakt två veckor kvar idag.

bredvid ditt namn står ett namn till

en tredjedel av den jag var går hem
för en är krossad,
en är din


I watched him drink his pain away

Om jag låter bli att tänka och bry mig om det som inte spelar någon roll kan jag återuppleva samma situation om och om igen tills jag tror att den är verklig. Jag kan minnas vartenda ord vi sa och varje rörelse du gjorde. Jag minns din plågade blick som tydligt sa att det här inte var ditt val och jag minns längtan i din sista beröring som talade om för mig att du inte ville annat än att jag skulle hålla dig kvar. Det gjorde jag inte, jag höll inte kvar dig utan lät dig gå. Jag lät dig gå utan ett ord för jag visste att även om det inte var du som lagt grunden för ditt val så var det trots allt du som genomförde det, du som gjorde det slutgiltigt. Det var du som sa att det var över och aldrig mer skulle bli detsamma igen.


the world is waiting for me

Blev bara sex minuter sen och det borde vara lugnt. Nu är det två hela och en halv sak kvar sedan är jag klar föralltid i skolan. Nästan föralltid i alla fall.


stairway to heaven

Idag har jag varit arg och på dåligt humör men nu känns det bra igen. Jättebra till och med. Jag har ätit världens godaste middag bestående av lax, quinoa och persiljesmör och sedan var jag ute på promenad med Fridisen i över en timme. Det var fint väder och att lufta tankarna är alltid lika bra. Därefter har jag äntligen satt igång med den uppsats som ska skickas in senast 23.59 ikväll och nu när jag väl kommit igång och förstått vad uppgiften handlar om är det riktigt kul. Jag tycker verkligen att pedagogiskt ledarskap är det roligaste ämnet jag läst hittills under min skolgång och det är tråkigt att det förstörs av en dålig lärare men sådana här hemuppgifter blir alltid lika intressanta och roliga när man sätter igång. Jag har även varit ute på en andra promenad ikväll om än en lite kortare och med annat sällskap, men det var mysigt det med.

För tillfället håller jag på att diskutera vad som känneteckar en ledare som tror sig vara pedagogiskt (vilket är väldigt ironiskt med tanke på att läraren som gav oss denna uppgift är den minst pedagogiska lärare jag träffat i hela mitt liv) och jag har gjort en jättesnygg powerpoint!

glädjeämnen

sushi
kärlek
vänskap
sommarlov
student
klänningar
musik
böcker
skriva
springa
brev
fina sms
omtanke
promenader


försöker förvandlas men går i repris

Jag vet att jag kan göra något bra. Jag vet att jag kan åstadkomma något i mitt liv. Jag vet att jag kommer bli något. Jag vet att jag kommer växa upp och vara stolt över de val jag gjort. Jag vet att jag kommer att vara nöjd med mitt liv. Jag vet att jag kommer att lyckas. Jag tror på mig. Jag tvivlar inte på vem jag är eller vad jag vill men jag är bara osäker på hur allt ska gå till.

vilja bli

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sagt det här nu men jag vill verkligen ta tag i mitt skrivande igen. Vill, inte måste, inte borde och inte behöver. Jag vill ta tag i mitt skrivande för jag saknar det verkligen och jag har så mycket som måste ut ur huvudet och ner på ett papper. Jag vet inte varför jag aldrig tar tag i det, jag tror att jag väntar på inspiration. För hur mycket jag än vill skriva just nu och hur mycket jag än har att skriva så kan jag inte formulera det, det vill sig inte. Jag vet inte vad jag ska skriva om, vad det ska bli och hur det ska bli.

Men jag vill verkligen. Och jag ska. Och det behöver inte ens bli något vettigt. Jag ska inte skriva på boken förän jag vet vad jag ska skriva. Jag ska bara skriva.

Så, nu ska jag skriva.

det var då fan vad det blåser ute

Det finns så mycket saker som förstör men frågan är om det är värt att lägga ner då mycket energi och tanke på dem. Frågan är om det inte vore bättre att ignorera allt det som suger och istället lägga fokus på de personer som betyder något, på de händelser man ser framemot eller minns med glädje, på de kommentarer som värmt hjärtat lite och på det som gör att man kan springa och hoppa av glädjeyra.

Frågan är varför det är så jävla svårt att inte tänka på det som är bra, istället för det som är dåligt.
Frågan är varför jag aldrig kan göra det som är vettigt istället för att bara skita i allt.
Frågan är om det verkligen blir bättre för att man flyttar, eller att det bara blir som att man flyr iväg från allt.
Frågan är varför jag ställer mig själv massa korkade frågor när jag redan vet svaret på dem.

Man tänker inte på det bra för det tar man för givet, man gör inget vettigt för det vettiga är oftast tråkigt, det blir bättre om man flyttar bara man inte flyttar för att fly. Sen om man råkar fly lite grann när man flyttar har inte det särskilt stor betydelse. Inte egentligen. Och jag ställer mig själv massa korkade frågor för att jag behöver lära mig att tro på de svaren jag ger.

Livet suger

 - sen dör man


is anybody out there?

Tycker om att du bryr dig. Gör mig glad.


så mycket man kan göra och borde och vill

Jag vill flytta och bo själv nu. Jag vill sluta sakna dig hela tiden. Jag vill lära mig. Jag vill sluta göra om samma misstag med varenda människa jag träffar. Jag vill må bra nu. Jag vill sova nu. Jag vill ha tillbaka min matlust nu.

Finns så mycket borden här i livet. Jag borde stanna hemma. Jag borde äta innan matchen så att jag inte svimmar eller nåt. Jag borde plugga istället för att vara ute på kvällarna.

Men jag orkar inte bry mig om borden. Jag vill bry mig om mina villanden. Eller velor. Eller viljor. Eller vad fan det nu heter.

henne

Hon frågar sig vad hon skulle göra utan och här står jag helt utan och har inte ett enda svar på vad jag ska ta mig till.

when our love was new

Idag var det meningen att jag skulle plugga då jag har sju saker kvar innan betygen sätts, varav fyra stycken är tills imorgon. Dock så har jag jobbat på morgonen och när jag kom hem hade mamma gått vilket innebar att jag inte kunde intervjua henne och därmed orkade jag inte med ped.led. Sedan upptäckte jag att man behövde naturboken för att kunna plugga till naturboken (genius?!) och den har jag duktigt nog lämnat i skolan så där hände det inte heller så mycket. De andra är två g-grejer och g-grejer orkar man inte bry sig om för det kan man ändå.

Sammanfattningsvis har jag inte pluggat något alls vilket jag verkligenverkligen borde. Istället har jag gosat med världens sötaste och underbaraste och bästaste Noomi, pratat med Mickis och promenerat i solen. Snart blir det match. Skulle behöva sova egentligen.

Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid


Du vägrar att inse, jag sviker dig alltid


snart är det lördagsmys

På ett eller annat sätt lyckas jag alltid göra massa dumma och konstiga saker men idag är jag glad ändå. Gårdagskvällen skulle jag vara ensam hemma och jag hade laddat upp med glass och filmen Inception. Slutade dock med att jag åkte till Marcus och såg Sagan om Ringen istället. Upp imorse för att jobba och efter 20 minuter svimmar jag?! Vad är oddsen på det?! Svimmade väl inte riktigt helt, men det var läskigt som tusan. Svartnade för ögonen, hörde ingenting och vinglade som om jag var packad. Hade ingen avståndsbedömning överhuvudtaget utan försökte öppna dörren när jag var två deceimeter ifrån den och allt slutar med att jag snubblar in i lunchrummet där fyra personer sitter och äter.

Lyckligt slut på det hela i alla fall och jag jobbade klart hela dagen. Nu ska jag äta pommes, filéer och resterna av bearnaisesåsen från förra veckans grillning, mums! Får se vad kvällen bjuder på, men lutar åt utgång.

just idag är jag stark


peace and love


all these things I've done

Idag har av någon underlig anledning varit riktigt underbar. Jag vaknade alldeles utvilad trots att jag inte sovit mycket alls. Jag skrev prov i skolan som jag tror gick väldigt bra och om exakt en vecka är skolan ÖVER!!!! Sedan har jag ätit sushi, precis som alla andra dagar. Och jag har tillbringat massa tid med min andra hälft som sitter ihop klistrad till mig och som jag varken kan tycka, tänka eller prata utan. Men vilken tur för mig att jag har någon som kan tycka åt mig då.

Sedan har jag varit i Farsta med Fridisen och de tre timmarna gick oerhört snabbt. Vi åt lite, gick runt lite, satt i solen lite och pratade väldigt mycket. Och köpte en klänning. Nu är det sommarsommarsommar.

det där som hände ikväll


igår var jag högst upp imorgon är jag nedanför

Lyckad kväll. Jag är så jävla talangfull. Lyckades kasta bort ytterligare än vänskap på grund av ett fucking förhållande. Jag måste ha något sjätte sinne för det?

somliga går med trasiga skor, säg varför är det så?

Livet handlar om så mycket mer än det som alla ser. Världen är så mycket större än allt som varje enskild individ har sett det och mer än vad alla individer har sett tillsammans. Det finns så mycket färger, dofter och smaker som kanske ingen kommer att uppfatta och det finns så mycket som man uppfattar men som man inte tar till sig.

Det finns så mycket små saker i världen som inte uppskattas och det finns så mycket som kastas bort när det egentligen är värt att spara. Det finns så mycket viktiga saker i varje människas liv som försvinner mer och mer när tiden går och det är så sorgligt att man aldrig inser det förrän det är försvunnet.

sprickor i horisonten

Det ljusnar en bit bort. Ytterligare en dag avklarad och jag har väl varit på samma dåliga humör som tidigare men idag har varit bra. Exakt tre veckor till studenten idag och bara tolv dagar tills betygen sätts, lättnad.

Har inte gjort någonting på hela dagen i skolan, konstigt hur skolans längsta dag kan vara den mest meningslösa. Ångest och stress lättade lite idag och hålet på tre timmar spenderades med Marcus och lite kaffedrickande i soliga Stockholm stad. Gör mig glad.

måste härifrån

finns ingen annan lösning


holding on

Finns inte ens några ord för dig


It's one door swinging open and one door swinging closed


it's all we're waiting for

'cause all that you are
is broken inside
but they'll never no
and It's nothing you could change


you promised me you would stay as long as I needed you


pingviner håller väl åtminstone käften?

Den helvetes ångesten tar död på mig. Kryper längs ryggen och lämnar ett öppet hål längs hela min baksida, från vaderna upp till nacken. Det känns som att det blåser kalla vindar igenom mig och skickar kalla kårar längs ryggen. Bröstet värker dygnet runt och hjärnan känns för det mesta tom. Korta studer av lycka gör att jag fortfarande är hel men för det mesta är allt bara stumt och frånvarande.

Idioter runt om i världen underlättar ju inte riktigt någonting. Är så jävla förbannad på vissa personer just nu, besviken på andra och jag känner att en del personer helt enkelt inte är värda att kallas för vänner längre. Det finns ingen i den här jävla världen som kan avgöra hur någon annan mår och på minsta lilla sätt försöka jämföra det med sig själv men likväl ska varannan förbannad människa på jorden försöka slå varandra i att må dåligt. För i helvete vad trött jag är på människor. Ska flytta till fucking Alaska och bo med pingviner i fortsättningen.

my heart is missing

Det gör ont i hela mig och jag mår så fruktansvärt dåligt. Jag förstår inte varför jag alltid blir så otroligt ledsen, varför det slår mig så hårt när det händer saker runt omkring mig. Det här har i princip ingenting med mig att göra annat än att jag känner de drabbade men det gör ändå lika jävla ont. Kommer gråta mig igenom vecka för att världen är så ful och orättvis. Nästan så att man börjar tro, eller snarare hoppas, på karma.

Mina tankar är hos er just nu.

saturday night fever







det lyser en stjärna på himlen för dig inatt

Det känns helt plötsligt så meningslöst, som om ingenting egentligen betyder någonting. Det känns som att det inte spelar någon roll hur man spenderar sitt liv, hur mycket man anstränger sig eller hur vänlig man är för man kan ändå dö helt plötsligt, utan förvarning.

Det är så fel att det alltid är de människor som minst förtjänar att dö som gör det. Det är så fel att de inte är någon av personerna i de två löjliga gängen som bråkar som dör, utan den personen som går in och försöker stoppa bråket. Försöker medla och lugna ner personerna.

Det känns så meningslöst att göra bra saker när det är det som kan vara orsaken till att man dör, alldeles för ung. Det känns så meningslöst att jag aldrig kände den här personen, som bara var ett år äldre en mig, som många i min närhet nu är helt nedbrutna av sorg på grund utav, som jag säkert har hälsat på ute på gatan eller inne hos grannen.

Allting känns bara så fel och så jävla uppochnedvänt just nu.

jag fick till och med ett pris

Ikväll har jag grillat med fina vänner, snackat massa om ingenting vettigt alls, tittat på eurovision och blivit lite besvikna över att Sverige inte vann. Jag har blivit glad, pratat med människor jag tycker om och tagit priset i årets drygaste sms, tydligen.

Just nu är jag så trött att jag knappt kan sitta upp men har ingen lust att sova. Blir istället lite fotboll, plugg och bra musik.

Ingen dålig kväll med andra ord

hey baby


some people make me feel alive


Och idag blir det grillning om solen håller sig framme, annars blir det middagsmys med fina flickor.


(be)sviken

Jag är medveten om att jag kan vara riktigt utstuderat elak mot personer ibland och jag vet att det är rätt jävligt av mig. Men ingen människa kan ta hur mycket skit som helst och efter ett visst mått av skit blir man faktiskt rätt trött på det. Och jag orkar inte hur länge som helst. Inte för att det är schysst att ge igen på samma sätt, men om människor är oförmögna att förstå att man inte kan behandla andra människor, och definitivt inte sådana personer som man kallar för sina vänner, hur som helst så kan dom fan inte förvänta sig någon jävla uppskattning själva.

Nog på gnällpratet, förutom att jag är irriterad och har ont i magen och det är fredag den trettonde idag så är jag rätt glad. Jag och Jennifer för traditionen vidare och har ätit sushi i princip varje dag denna vecka och därför även idag. Vi har umgåtts i sällskap av lite kamdium och vi har snackat massa skit, det är alltid lika trevligt. Sen har jag legat i soffan sen jag kom hem och kollat hockey - trevligt med vinst och final nästa, catchiiing!

hur mycket har livet egentligen förändrats sedan förra året den här tiden?


frihet och kärlek och vänskap och fred

Dags att checka av lite skolgrejer känner jag, bara för att påminna mig om att det faktiskt försvinner lite arbete med dagarna som går;

filosofiuppsats
projektarbete årsredovsisning
internationell ekonomi MVG-essä
svenska talkshow
projektarbete slutlogg
projektarbete processrapport
internationell ekonomi prov
filosofiseminarie
redovisning och beskattningsprov
svenska bok
svenska läslogg
svenska mediauppgift
pedagogiskt ledarskap rapport
pedagogiskt ledarskap presentation
naturkunskapsprov

Det är alltså fem grejer helt avklarade, tre halvavklarade och bara sju hela saker kvar (om jag inte glömt något vilket jag misstänker att jag har) men sen är jag i alla fall friiiiiiiiiiiiiiiiii


jealousy

Somebody told me that you've a boyfriend who looks like a girlfriend but I'm starting to wonder if it isn't you who's the fucking girlfriend who looks like a boyfriend.

end of discussion

Det är ju alltid lika jävla kul när man inser vilka trevliga vänner man har

word

Och jag hatar henne utav hela mitt hjärta. Även fast människor alltid talar om för mig att man inte ska hata. Och jag avskyr henne mer än krig. Även fast människor säger att krig är det ondaste här i världen. Och jag önskar att jag kunde känna likgiltighet mot henne. För likgiltighet är värre än hat säger människor till mig.

jag har inte ens tid att andas

Ytterligare en skoldag avklarad och precis som alla de andra dagarna senaste veckan har inte särskilt mycket blivit gjort utan vi har mest ätit sushi, solat och förtärt kamdium, haha. Hängde i stan ett tag och åt jordgubbar och glass, satt på en trappa i solen och irriterade oss på människor. En relativt trevlig sysselsättning när man är två, men alldeles förjävlig om man är ensam. Tur att vi var två, alltså.

Jobbade hela kvällen och det var lika lagom roligt som det blir med en del personer kombinerat med jobb. Promenerade en rätt lång bit av hemvägen och lyssnade på min musik. Hemma igen och dör som vanligt så fort jag kommer innanför dörren. Det är något med det här huset som gör mig deprimerad, tar ner mig på jorden och jagar iväg alla lyckomoln som svävar i mitt huvud.

Saknar mer än någonsin, men saknar egentligen inte alls. Fast jo. Jag ska inte ljuga.

med uppenbar känsla för stil

Kapitel ett
Jag har aldrig tyckt om den man försöker dela in mänskligheten i olika fack. Jag stör mig otroligt mycket på att det är så viktigt att sätta en stämpel på folk, sortera dem så att alla har någon typ av tillhörighet istället för att faktiskt se människor som egna individer, unika personligheter och med intressen och egenskaper som passar dem. Samtidigt förstår jag ju varför de existerar, de uppstår helt automatiskt och skillnaden mellan manligt och kvinnligt är väl den allra mest uppenbara, den mest självklara som alla påstår att de inte tar hänsyn till men som alla ändå rättar sig efter.

Jag blir irriterad av att läsa den här boken men det kanske är just det som är dess avsikt – att visa den sjuka synen på uppdelningen mellan könen och vad dess följder blir.

småbarnsåren

Ibland så tycker jag väldigt mycket om min bror. När vi var små lekte vi alltid och under en väldigt lång tid trodde folk att vi var tvillingar eftersom vi var ungefär lika stora, och jag önskade alltid att vi faktiskt var det. Egentligen var det väl mest jag som lekte, det är alltid jag som har lekt mest av oss barn, men han hände oftast med på mina påhitt och jag hade roligt. När vi blev lite äldre slutade han leka och i den där konstiga mellanåldern innan man är tonåring hade vi knappt någon kontakt alls, som jag minns det i alla fall. Vår kommunikation gick mest ut på att bråka eller fråga varandra om den andra var klar med datorn...

När jag började högstadiet gick jag i samma skola och vi fick lite mer gemensamt, lärare, kontakter och så småningom även vänner. Nu när vi är ännu lite äldre (och lite mognare, kanske) har vi börjat prata riktigt seriöst. Åtminstone vissa dagar. Och det gör mig så glad, han är verkligen en söt liten storebror och jag tycker om så mycket.


alla sjunger mina sånger

Idag är det endast 30 dagar till Studenten! Verkligen dags att börja med nedräkningen nu. Har haft en lugn dag med sushi och massa solande. Lektionerna är jag så trött på att jag inte lyssnar ett dugg längre, börjar bli riktigt stressad då vi fick ytterligare en uppgift idag, har nu tre saker denna vecka, fyra nästa och ytterligare fyra veckan efter det. Orkar trots det inte stressa upp mig, jag tänker inte tillbringa all min tid åt plugg utan gör det när jag få lust, inspiration, eller troligtvis i sista sekund när jag inte kan skjuta upp det längre.

Idag har jag läst min svenska bok i alla fall, och legat ute i solen, i veckan ska jag jobba, träna, spela match, sola ännu mer, förhoppningsvis gå på stan, kanske se på bio och sedan grilla i helgen. Jag tänker inte låta skolan förstöra mitt bra humör nu när det är så kort tid kvar!

bra fredag, bra lördag, bra söndag


The sunrise and you

Äntligen klar med den definitivt flummigaste uppgiften hittills under min skolgång. Den är så flummig så jag vet knappt vad jag skrivit om, vet bara att texten innefattade buddhistiska munkar, drogmissbrukare, småbarn som ser sig själva som jordens mittpunkt, Platon och så Maslows behovstrappa - en salig blandning av jag vet inte vad, alltså.

Ska gå ut i solen nu, sedan hem och laga middag om en timme.

thisschoolseemstobeaneverendingstory

Kan verkligen inte koncentrera mig just nu, när jag sitter och försöker jämföra en bunt med fastkedjade människor i en grotta och jesus samt en drogmissbrukare. Ibland undrar man ju vilken fantasi lärarna har när de kommer upp med sånna här kreativa uppgifter?!?

En sida klar, bara en till två kvar sen har jag lov, tänkte jag säga. Det har jag inte alls men det känns som det. Allting går så himla fort nu, har för mig att det är 33 dagar kvar till min student, 30 till min födelsedag. Och endast 19 skoldagar av dessa.

Jag förstår inte vart tiden tar vägen. När jag går och lägger mig är det fredag och jag har hela helgen framför mig, nästa gång jag tänker efter är det plötsligt fredag morgon veckan efter och jag förstår inte vart tiden där emellan tog vägen. Trots dessa 19 dagar kvar har jag alldeles för mycket kvar att göra känns det som...

slutlogg + processrapport i projektarbetet
filosofiuppsats
svenska essä
svenska Talk Show
svenska bok + läslogg
internationell ekonomi essä
internationell ekonomi prov
naturkunskapsprov
redovisning och beskattningsprov
pedagogiskt ledarskap rapport
pedagogiskt ledarskap presentation


det var nog det. men seriöst, elva grejer på nitton dagar, hur tänker lärare egentligen?

and the sun is shining

Sol igen. Kort skoldag. Skriva årsredovisning. Handla och laga middag. Skriva filosofi. Titta hockey ute.

Kort dag också, inte mycket att säga och jag vill inte säga något för idag känns som en väldigt stum dag.


they tell me to wait and see what happens


let them know we'll make it

Mitt i rusningstrafiken. Men rusningen verkar inte stanna bara för att hennes hjärta gjorde det. Rusningen verkar inte ens ta hänsyn till de känslor, medvetanden och människor som drabbats. Hon fimpar ilsket cigaretten med klacken och går över vägen. Bilarna tutar men det är knappast någonting att bry sig om. Det finns så mycket idioter här i världen att det räcker med hälften.

På andra sidan vägen väntar en famn, med armarna utsträckta. Lättnaden bryter fram och alla andra känslor smälter långsamt undan. En svag men ack så välbekant doft av himmelriket tvingar fram tårarna hon så länge lyckats hålla tillbaka. Mjuka händer stryker hennes hår och den vackraste rösten av dem alla viskar tröstande ord.


jag lever med mina minnen

Klyschor, klyschor, klyschor. Det är klyschor som färgar världen. Det är klyschor som skapar kärleken. Det är klyschor som gör att vänskapen överlever och klyschor som producerar våra drömmar och bevarar våra minnen. Överallt, var jag än tittar, ser jag klyscha efter klyscha och hur mänskligheten verkar uppskatta detta.

Fast om klyscha, kliché, är ett utnött eller banalt uttryck som nationalencyklopedin påstår, hur kan då sådana saker som vänskap, kärlek och drömmar vara en klyscha? Så vitt jag vet är inget av detta uttryck. Snarare är det så att när dessa känslor, relationer, upplevelser eller kalla det vad du vill framställs så framställs de just på ett sådant sätt.

Mänskligheten kanske har dålig fantasi, de flesta kanske har svårt att uttrycka sig och att förklara sina känslor till personer verkar i många fall snudd på omöjligt utan att använda alla uttjatade fraser. Eller kan det möjligtvis vara så att människor inte alls har dålig fantasi, utan bara tycker om att använda redan befintliga ord och uttryck?

I krig och kärlek är allt tillåtet. Jag älskar dig mer än mitt liv. Jag minns första gången jag såg dig. Jag är mig själv.

She only sleeps when it's raining

Regn gör mig. Regn gör mig både glad och ledsen. Sommarregn gör mig lycklig, höstregn ger mig mysstämning och vårregn gör mig alldeles dämpad. Små, små droppar på taket, dystra färger utomhus, tung luft att andas. Det är som om himlen gråter och jag kan ju inte låta bli att gråta när andra gråter så jag sjunker ner lite.

Ändå blir jag glad av regn, eller inte glad men inte ledsen och inte tom, jag vet inte vilken känsla som finns där emellan? Kanske är någon som inte är påhittad än?

Regn gör mig, i alla fall.


no need to tell me you'd like to be friends

Sushi, träning, hockey, plugg. Rätt stimulerande att klippa och klistra med texter/bilder/färger i excel. Håller tankarna borta, inte för att jag vet vad de hålls borta från, men det känns bra att ha något att sysselsätta hjärnan idag. Imorgon blir det sushi igen, jag verkar ha väldigt lätt för att skapa beroenden...

en kvinna ser en man men tänker på ett barn

Längtar efter att ha sådär obegränsat med tid att jag kan göra saker. Problemet är bara att när jag har sådär obegränsat med tid så tänker jag alltid att jag har så lång tid på mig att jag prioriterar att göra ingenting och en dag upptäcker jag att den obegränsade tiden var begränsad och plötsligt över.

Hur som är det synd att jag jobbar i helgen, kanske nästa helg istället. Jag önskar att jag kunde rita men då jag inte kan det får det bli lite foton istället. Kanske kollage. Kanske album. Dags att bli lite kreativ.


I believe I can fly




magi


magi är sådant som glittrar i luften
som får en att tro på sådant som inte är sant
sådant som skapar en känsla
skapar en känsla som inte går att beskriva
magi är något magiskt


handens fem fingrar

Ett är månen
Ett är solen
Ett är polstjärnan bakom molnen
Ett är hopp
och
Ett är tro


let the new world begin

Om överreagera är en egenskap måste det vara min starkaste. Hur som har den här dagen gått som en vanlig måndag, bortsett från att jag fick sova lite längre än vanligt eftersom jag klantigt nog ställde väckarklockan igår men glömde spara inställningen. Vaknade runt elvatiden och åkte till skolan för att äta sushi med Jennifer, andra gången på tre dagar!

Har inte gjort särkilt mycket alls och planerar inte att göra något heller. Börjar bli hungrig och ska se på hockey ikväll, imorgon måste jag fixa min studentklänning som gått sönder och sedan blir det jobb.
Vilka meningsfulla dagar.

what's keeping me alive




Vad är ångest?

Drömmer mardrömmar. Drömmer mardrömmar om studenten. Konstant ångest. Konstant stressad. Kan inte sova, inte äta. Kan inte leva. Jag är inte gjord för att leva. Mitt humör förändras från ena sekunden till nästa. Står inte ut med människor men kan inte vara själv. Kan inte släppa taget om saker och ting som inte är bra för mig. Kan inte släppa taget, kan inte släppa in. Finns få människor som gör mitt liv just nu, några få individer som lyser upp min himmel, men resten av världens befolkning sänker mig så lågt. Vill ha de där människorna i min närhet hela tiden, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Vad är ångest. Egentligen?

RSS 2.0