jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor


åtta timmar kvar

Har varit ute på en välbehövd promenad eftersom den enda motion jag fått den senaste veckan är när vi två gånger har promenerat in till stan, ca 30-40 minuters gång. Nu har jag gått i 50 minuter i lite snabbare tempo och man känner sig så pigg av det. Skönt att slippa smälta bort också, även fast det var lite för kallt. Ska ta en välbehövd dusch nu också, med hårinpackning, ordentligt med plats och en kran där man kan välja ljummet vatten, inte bara iskallt eller kokhett.

All the lost souls


this is not for you

Sönderbränd, outvilad, solblekt hår och med tusen minnen från en fin semester och jag är hemma igen från Kreta. Har lite mindre en ett dygn hemma i Stockholm, i mitt hus, i mitt rum och i min säng innan jag ikväll ska åka mot Borlänge och Peace and Love. Känns som att dagen kommer att bli rätt fullspäckad.

Har läst världens bästa böcker under resan. Kimmen och Jennifer kommer väl att bli överlyckliga. De är nästannästannästan i klass med Twilight och Harry Potter men om jag läser om dem kommer de troligtvis vara lika bra för jag har ägnat ungefär 50 % av min tid åt at fantisera, drömma, dagdrömma, fundera och tänka på de där böckerna. Helt sjukt att man kan bli så besatt av ett par jekla böcker.

Och ikväll får jag den sista. Jag har ju en vag känsla om vad min tågresa kommer att gå ut på!

music quiz

Har fixat med min lilla älskling i ca fyra timmar nu. Börjar bli rätt trött men antar att jag kommer vara nöjd över det imorgon. Nu är det snart sovdags, upp tidigt (det vill säga omkring tio-tiden) imorgon för att duscha, fixa det sista och sedan åka mot Arlanda!

trött på inget trött på allt


om 23,5 timmar flyger vi

Jag måste nog vara sämst i världen på att packa. Försöker packa till både Grekland och peace samtidigt och det går ju inte så bra när jag vill ha samma kläder med mig till båda ställena, när en av mina bikinis befinner sig hos Frida, när alla mina kläder verkar ligga i tvätten och när jag vill ha med mig alldeles för mycket. Elva klänningar till Grekland och sexton tröjor till peace känns aningen överdrivet så jag har fått rensa lite. Är inne på tredje packningsomgången nu och min jekla resefeber försvårar saker och ting lite smått.

Har i alla fall varit i Farsta och handlat det mesta som jag egentligen tänkt att handla igår. Köpte tidningar, solkräm, body lotion, hårinpackning och lite nya trosor. Har tre neccessärer med mig och två småpåsar med smycken. Känns även det lite överdrivet. Och jag kommer ALDRIG få plats med sovsäck och liggunderlag i väskan. Dessutom hittar jag inte mitt badlakan och inte min tandborste heller.

Det enda jag behöver är egentligen pengar och pass och det har jag ju. Så borde sluta stressa.

vaken om natten och drömmer om dagen

Jag kan och vågar bara inte tro att det är fel när du gör mig så lycklig. Punkt.

hjälp mig bara att somna


00.07

helvetesjävlahorskitshelvete

fuck you

Nästa gång får du gärna prata med mig istället för att bara vända ryggen åt mig och hoppas att någon ska lösa problemet åt dig. Är så jävla trött på folk som du. Och sedan tycker folk att det är konstigt att jag vill flytta ifrån Stockholm och alla mina "vänner".

if you never try you'll never know


de flesta val man gör i livet är inte bestående
det mesta man gör i livet går att ändra
sådant som förändras går i många fall att ändra tillbaka
misstag som begås går inte att ta tillbaka
men misstag som begås kan förlåtas och ge lärdom

det mesta man går i genom i livet ger erfarenheter och erfarenheter är alltid bra
magkänslan bygger på erfarenheter
man ska lita på magkänslan

varför i himmelens namn skiter jag då i min magkänsla?
jag tror att det är för att inga upplevelser är exakt desamma och att magkänslan och tidigare erfarenheter därför inte går att lita på i alla lägen


är det nu, nu som det tar slut?


it's always sunny

Med tre dagar kvar till Grekland finns lite småsaker jag måste fixa till, listan blir säkert alldeles för lång för att klara av på tre dagar så jag får väl prioritera lite sen...

- betala Maria
- packa
- tvätta
- köpa lotion, solkrämer, etc
- lägga upp klänningen
- fixa bussremsa/sommarkort?
- packa inför peace
- hämta ut tågbiljetterna inför peace
- städa rummet
- köpa tidningar
- låna böcker av Jennifer
- bli frisk

Sen var det visst inte så mycket mer. Inte som jag kan komma på för tillfället i alla fall. Men det mesta måste ju göras så jag får satsa på imorgon och fredag!

så vi fortsätter framåt

Har inte gjort någonting på hela dagen och det måste vara bland det mest underbara som finns. Älskar känslan av att vakna på morgonen och inse att man har en helt tom dag framför sig som kan spenderas på precis vad som helst. Har hunnit läsa klart boken jag började på igår så måste hitta någon ny nu, är otroligt lässugen. På eftermiddagen blev det en liten promenad med Frida och kvällen tillbringades ute på Grisslinge med lite trevligt folk.

Känns nästan som sommarlov på riktigt nu, men jag väntar hela tiden på att jag ska vakna upp ur en dröm och inse att det är skola imorgon igen.

I've been lost I've been found, I've been foling around

Har gjort en taggaaaaa peace - spellista på spotify och sitter och taggar peaaaaaace just nu. 16 dagar kvar!!!!!! Har även börjat packa lite inför Grekland, sommarsommarsommar. Längtar galet efter utlandet med finafrida just nu, ännu färre dagar dit, endast sex tills vi sitter på planet!!!!!!!!!


soldier of fortune

Har fortfarande inte riktigt insett att det är sommarlov och att jag aldrig ska tillbaka till den där vanliga, trygga skolan igen. Har inte heller riktigt insett att många av de sakerna jag har tagit för givna hela mitt liv och sett som min vardag kanske inte längre kommer vara min vardag. Insåg igår kväll att matchen vi spelade igår, sista fotbollsmatchen innan sommaruppehållet, kan ha varit min sista med det här laget. Det känns... fel? Tomt? Sorgligt? Jag vet inte riktigt hur det känns, precis som med skolan. Fast från skolan är jag ju fri och det skapar självklart en viss lyckokänsla. Fotbollen är ju ett intresse och vänner som kommer att försvinna. Om jag nu flyttar.

Det finns så otroligt många anledningar till att inte flytta i höst. Men ibland kanske man måste ignorera att "inte-listan" är längre än "borde-listan" och hoppa på ett tåg som man kanske inte riktigt vågar. Jag har ju i alla fall en månad kvar innan jag ens vet någonting. Innan ett svårt beslut ens behöver fattas. Innan jag en vet om jag har ett svårt beslut att fatta, eller om det blir ett enkelt beslut.

du får mig


in my heart

Vet inte ens vad jag ska säga. Verkar inte finnas några ord för att beskriva. Är så lycklig och så ledsen att jag skrattar och gråter om vartannat, hela dagarna. Det är förändring, hela luften vibrerar av förändring som är osynlig. Förändring som alla känner av men ingen vet vad den betyder. Och jag har tyckt så mycket om min klass, och så mycket om min skola. Och nu är allt över och jag vet inte riktigt hur det påverkar mig. Eller hur det känns. Eller vad det kommer att innebära.

Allt jag vet är att tre år har varit bra och att byta skola från Södra Latin är det bästa valet jag har gjort i hela mitt jävla liv. Jag har aldrig varit lyckligare än när jag väl bytt. Och jag har träffat så många underbara personer här. Även om man började umgås alldeles för sent med vissa, inte pratade tillräckligt mycket med andra och förlorat vissa. Men jag vet att de som jag kommer att hålla kontakten med är de som verkligen betytt och alltid kommer att betyda något för mig. Det är dem som är mest underbara och älskade av alla. Och jag vet att jag aldrig kommer att glömma den här klassen.


sista sommarlovet

Den sista sommaren
som riktigt barn
Den sista sommaren
vad finns egentligen kvar?

Nu börjar allvar
och barnslighet stängs ut,
varför har någon
bestämt att ungdomen är slut?

En livfull sommar
når snart sitt slut
och ingen vet
hur hösten ska se ut

I did my waiting, twelve years


erised

Kan inte fatta att det är imorgon.

you never came to see me

One Ring to rule them all
 One Ring to find them
One Ring to bring them all
and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie


smile like you mean it

Har precis tillbringat lite tid med finafrida som kom hit med en present till mig! Vi åt kladdkaka med jordgubbar och grädde och sedan var vi ute och gick lite. Har fått många gratulationer idag och fast jag har varit (i princip) ensam hemma så har det varit en bra nittonårs dag. Sitter och läser men funderar på att möta upp Jennifer i stan nu istället, är sugen på att göra något och sugen på att vara utomhus.


I love you whoever you would've been

Inte så mycket sol men jag hoppas på att den kommer under dagen. Har ätit chips med dip och druckit cola till frukost än så länge, var inte så hungrig så orkade inte steka mina pannkakor som jag tänkt mig. Har äntligen satt upp mina gardiner, bäddat om sängen med lakanen jag tog fram förra veckan, fixat i min bokhylla, vattnat alla blommor, diskat och städat halva huset. Ibland är det riktigt underbart att vara ensam hemma alltså.

Nu blir det jordgubbar, duscha, lite fix inför onsdag eftersom jag inte kommer vara hemma så mycket mer innan studentdagen (!) och sedan ska jag jobba.



födelsedag 2008 /skattjakten i nian


födelsedag 2009 / köpenhamn med annis


födelsedag 2010 / 18års dagen hemma hos mig


och jag vet att du vet jag har rätt

Har hällt i mig en liter cola och lite chips under kvällen. Nu är jag så mätt och trött att jag inte orkar göra något alls. har suttit ute på balkongen och läst gamla dagböcker/texter/dikter från 2009 och framåt och jag blir både glad och ledsen, mest nostalgisk. Har ställt klockan på 9.20 imorgon och om jag orkar tänkte jag dra ut och springa. Annars blir det mysfrukost i min ensamhet, har köpt jordgubbar så lite trevligt ska jag allt ha det trots att min familj lämnat mig på födelsedagen.

Och om sex minuter är mitt liv som artonåring över. Känns lite... förhastat?

det är första gången för oss båda baby

Har en svag känsla av att jag är en av alla dessa dumma jävlar som inte lär sig utav sina misstag utan bara gör om dem om och om igen tills det blir deras död.

can you feel the love tonight?

Nu känns det nästan som att det är sommarlov. Långa soliga och lediga dagar, lite småjobb här och där och annars göra ingenting. Gårdagskvällen var mysig men jag sov inte så bra. Idag har jag ätit glass, druckit minst tre liter vatten och solat i drygt tre timmar. Inte så bra för min stackars hud men bra för mitt sinne, för nu är jag lugn.

Kvällen bjuder på pizza och annan tjockismat tillsammans med finaste Frida och sedan blir det antingen in till stan med ett par jobbarkompisar eller också mera tjockismat framför en film. Det är mycket kärlek i luften just nu.

lycka


en dag med glädje, lättnad, skratt, gråt, kärlek, frihet, lycka
bara fem dagar kvar till min dag


RSS 2.0