remember someone you've never met

Jag hade glömt vilken mirakeldryck té var
och glömt vilket underverk ett pussel gör med tankarna

I ain't missing you at all

Igår blev en brabra dag med trevlig lilljul och mysig kväll. Jag och syster gav varandra exakt samma sak i julklapp och sedan fick jag första twilightboken av storbror, utökad verasion vilket innebar att första kapitlet var lite annorlunda och åh vad jag dör av den där historien, ska köpa trean och fyran idag. Kvällen blev bra med först en hockeymatch med mer publik än vad det varit på hundra år känns det som, och sedan café 60 med Pellan. Efter en välgörande chai åkte vi hem till henne och hamnade med varsin kopp varm choklad i sofforna där vi låg i jag vet inte hur många timmar och hade sjukt seriöst samtal, tiden gick och plötsligt hade klockan blivit fem.

Tillbaka hem idag och efter allt prat igår så tänker jag såklart alldeles för mycket igen, fast samtidigt tänker jag inte alls. Jag vill inte ha ångest och jag vill inte ha ett hål rakt igenom, för jag känner mig väldigt lycklig egentligen. Men samtdigt finns det där hålet där hela tiden och så fort jag börjar känna av det blir det omöjligt att gömma det igen. Ska nog utnyttja mina nya julklappar för att glömma det en liten stund. 1000-bitars pussel och lyckoté kan nog göra förändring.

du håller ingens hand

Tolv timmars sömn två dagar i sträck verkar inte vara någon bra lösning mot min trötthet, nu är jag istället seg som en kola och helt borta. Vaknade vid elva och halv tolv stod jag i Högdalen och väntade på tunnelbanan. Därifrån åkte jag till ringen och vandrade runt, har hittat en sjukt snygg jacka på HM och hoppas att den ska hamna på rean innan den hinner ta slut.. Bytte även mina paljettights mot ett par med lite färre paljetter och sedan köpte jag en bok på myrorna. Med andra ord fick jag inte särskilt mycket gjort och det kändes som om jag gick runt och tittade genom en centimetertjock glasruta. Efter ungefär halva tiden på åhléns upptäckte jag att jag inte ens kom ihåg var jag var och jag hade ingen aning om vad jag hade tittat på för grejer. Så det kan gå, så det kan gå..

Nu blir det chokladbitar och minijul, lussebullar, resturangbesök, hockey och kanske fika på Café 60, den som lever får se. Ska se till att fota mina julklappar och hämta hem kortläsaren från mamma snart också, det blir nog fint det.

när jag hör din röst

Fick andra twilightboken i julklapp av brorstor och jag har gått omkring med abstinensbesvär så fort jag inte kunnat läsa. Nu är den tyvärr slut och jag hoppas att jag får trean imorgon, annars ska jag köpa den innan jobbet på onsdag! Jag känner mig ganska säker på att twilight kommer bli nya harry potter för mig eftersom jag redan nu börjar få abstinensproblem, och jag har bara läst böckerna en-två gånger än så länge.. Problemet med fantasyböcker som är bra skriva är att de är så overkliga att man är övertygad om att det inte är sant, men samtidigt börjar man tvivla och därav magin. Dessutom saknar jag lite ömhet och omtanke så varför inte leva genom någon annan ett tag.

pistagenötter och bebisfötter

Julen är nästan slut nu och det har varit fullt upp med släktkalas, julluncher och fest varenda dag. Veckan har i alla fall varit bra, sällskapet trevligt, chokladaskarna goda, julklapparna fina och överraskingarna många. Imorgon blir sista dagen med julfirande men tack och lov så byts julmaten ut mot ett resturang besök. Jag blev klar med alla julklappar i tid och morfars album blev ytterst uppskattat, alltid lika roligt. Fixade pappas julklapp idag och det gick förvånansvärt fort, omkring tiominuter och sedan var den inhandlad.

Julfrukosten bestående av tomtegröt, lussebullar och te tillsammans med Frida på juldagen var också mysig och fina tankar måste vara det bästa som finns. Jag skulle kunna bli glad över en present som inte kostar något alls om personen bara har en tanke med det hela.

en dag kvar

Dagen före julafton men helt plötsligt försvann all julkänsla. Ingenting är som förut. Det blir en annorlunda jul i år men så kan man inte tänka. Livet förändras var jag än går och det kommer inte alltid vara som det varit, någon gång måste man ta första steget men det betyder inte att det inte är svårt. Känslorna springer ikapp ibland och jag har haft så mycket att tänka på på sistone att jag inte riktigt tänkt på allt annat. Har klätt julgranen idag och gjort marsipan men resten av huset ser för jävligt ut och jag är glad att vi inte ska fira jul hemma. Om tre timmar är det jobb, sedan skinkprovning om jag hinner med det. Måste göra klart farmors present också men har noll ideer. Måste köpa pappas present och där har jag till och med mindre än noll ideer. Sedan måste jag slå in Fridas present också. Snart. Någon gång. Lite senare kanske.

Frukost i lägenheten imorgon, lunch hos Thomas, middag hos Cillan och sen hem och sova. Lunch hos Barbro på fredag. Lunch hos K på lördag. Lunch hos mormor och morfar på söndag och fotbollscup på kvällen. En dags ledigt och då måstemåstemåste pappas present fixas. Jul med pappa, Lina, Mattias, Nico och Gustav på tisdag. Jobb på onsdag, jobb på torsdag och sedan nyårsafton ingen aning om vad som händer då. Är julen slut sen? Året är i alla fall slut. Ett helt år. Hela året har gått och för ett år sen såg ingenting ut som det gör idag. Vad konstigt att man kan säga så varendaste år.


tistel


det har gått ett hål rakt igenom och som alltid är det mycket lättare att gräva hålet än att fylla igen det


brev

Det dumma med brev är att när man skickat iväg dem går det inte att backa tillbaka för att se vad man har skrivit, man måste minnas allting. Och så går det inte att ändra sig när man väl har lagt det på den förbannade gula lådan.

Det trevliga med brev är att folk nästan alltid blir glada över att de får post, särskilt när de inser att det inte är räkningar. Dessutom är det personligt och mycket finare än att få ett mail eller ett sms eller ett inlägg på sin facebook sida som alla kan läsa.

julgodis

Snart blir det jobb i fem timmar och sen vill jag gärna bli hämtad men om det inte blir så tänker jag gå hela vägen hem i den svarta natten. Jag vill gärna hitta någon att rulla i snön med, göra snöänglar, bygga snölyktor och åka pulka. Vad är det för mening med att det snöar om man inte leker i den, förutom att det är fint att titta på den och mysigt att se flingorna yra omkring utanför fönstret menar jag?

Imorgon hoppas jag av hela mitt hjärta att mina foton kommer på posten för annars kommer det bli ytterst svårt att hinna klart med albumet till morfar. Sedan tänkte jag ta en tur till mamma för att baka onaturligt mycket julgodis, har precis suttit och tittat runt efter olika recept och kommit fram till att jag ska göra wienernougat, ischoklad, marsipanfigurer, snöbollar och kanske lite kola eller liknande. Måste springa och handla massor av blockchoklad imorgon också, mums.


please don't worry

Oroa er inte. Jag överlever. Jag har överlevt hittills så varför skulle jag inte klara det en längre tid? Jag kan leva själv, jag kan och jag ska. Nyårslöfte, sluta vara beroende av andra


visst finns det dagar

och jag blir galen för mamma har tagit kortläsaren till lägenheten och jag har ungefär 200 nya bilder att lägga in?!?

på måndag ska jag till lägenheten och julbaka till farmor.
på tisdag ska jag, Frida och Cicci ha heldag med frukost, julshopping och grejer.
på torsdag är det julafton

det är jul på riktigt nu

Vi fick jullov en dag för tidigt tack vare tre stycken inställda lektioner! Så igår hade vi fyra lektioner där vi tittade på film och lyssnade på julmusik, sedan åkte jag och Jasmina hem till Amanda där vi stekte pannkakor, åt lussebullar och drack julmust hela natten. Hann med att leka lite med hennes underbart gulliga lillebror och tre små söta kaniner också. Idag var vi ju som sagt LEDIGA, första dagen på jullovet och det känns inte riktigt som jullov än. Jag kan inte fatta att jag har gått halva gymnasiet och att jag om ett halvår kommer gå på mitt sista riktiga sommarlov i hela mitt liv. Jag har inte riktigt insett att Cicci redan har varit borta i nästan fyra månader och kommer hem imorgon.

Idag har jag jobbat 5,5 timmar och imorgon blir det 7,5 och på söndag 5 timmar igen. Sjuk helg det här kommer bli, bra inledning på lovet alltså. Nej men jag klagar inte, det är hur kul som helst med urgulliga "kollegor" och gratis lussebullar i personalrummet. Fick med mig en julklapp hem idag också och det var den mjukaste filten jag någonsin känt på, lovely.

Och ja, tack vare en dryg halvmeter snö på marken, jullov, julklappar, ljus, stjärnor, julmat och julstress så känns det faktiskt som om julen är här på riktigt nu.

snöstorm


tidig jul i år

Jag fick en julklapp idag och jag fuskade lite så har redan öppnat den och därför blir jag bara tvungen att vara uppe sent ikväll för att se på Harry Potter 6, wiii

hatkärlek

Är det verkligen normalt att hjärtat stannar, hjärnan flimrar, luften blir tung att andas in och det svartnar framför ögonen av att bara läsa en text som återigen får mig att inse att ju mer jag förlorar vinner en annan?

Saker jag absolut måste

Ja, det finns en del saker som jag faktiskt måste ta itu med just nu och den första och viktigaste är väl att börja äta kött igen. Jag måste nog göra det är jag rädd, jag är ju helt tom på vitaminer och mineraler och alla andra ämnen som behövs men problemet är bara att jag inte vet hur det ska gå till, jag blir ju så förbannat äcklad och det känns vidrigt. Men som sagt, jag måste, borde och vill så så får det nog bli ändå. Snart..

Sedan måste jag definitivt börja rita men för att klara det måste jag skaffa mig lite fina färgpennor för det är färgerna i bilder som är det vackra.

Jag måste även börja skriva. Dikter ska jag skriva. Fina dikter om allt som betyder något.

Sist måste jag sätta fart och skriva ner mina nyårslöften innan det här året hinner ta slut.

poesi

all tid försvann
och när vi bröt kontakten
i en dimmig, snurrande värld
hade vi skapat ett minne för livet


och ja, jag är visst lite virrig idag

Efter två brev på sex sidor vardera är jag ganska trött i fingrarna och jag hann inte med så mycket annat än just de där breven, julklappsinslagningen och allt det där andra får jag ta itu med en annan dag. Imorgon bitti blir det gym med bror för en gång skull och på kvällen blir det simträning med laget, skönt att komma igång lite med träningen igen (med tanke på att jag tränade idag också) och då känner man sig dessutom extra förtjänt av den där kladdiga kladdkakan som vi ska sätta i oss imorgon.

Nu blir det tandborstning, ljusutblåsning och sedan hopp ner i sängen

det här är jul för mig

Julgran som pyntas kvällen den 23e
Julbad med skum, ljus och julgodis
Skinkprovning inne hos grannarna
Kalle Anka och tomteverkstaden
Julmust och lussebullar
julbak, pepparkaksbak och färgad marsipan
fina juliga kläder
tomteluvor
levande ljus

släktkalas
paj och potatis och gulgröt med kanel och socker
julfrukost innan solen stigit upp
julstjärnor och adventsljusstakar i varje fönster
presentinslagning och lackning
julhandel, fika på Sturekatten och NK:s julskyltning
julmarknad
snölyktor
lukten av glögg
julkort


en himla massa onödig text, bara

Det är synd att inte alla jag känner är likadana som mig för då skulle det vara rysligt lätt att hitta julklappar till dem (dessutom är det inte bara jag som tycker det, alla säger till mig att jag måste vara den lättaste i världen att handla åt, jag skulle bli glad för ett par prickiga strumpor för tio kronor om bara personen som köpte dem hade tänkt efter lite innan och trott att det vore något som jag skulle uppskatta (och jo, jag är medveten om att det låter lite klychigt men jag tycker om när folk verkligen har tänkt efter för jag tycker att det är roligt att se på vilket sätt olika personer uppfattar mig))

Nu är ju i och för sig inte alla som mig och därför är det väldigtväldigt svårt att köpa till en del, som till exempel pappa som inte vill ha något, eller Gustav som bara vill ha datorgrejer jag aldrig hört talas om och som kostar en sisådär 4000 kronor. Mamma däremot är precis som jag så henner har jag hittar omkring 20 olika presenter åt, som alla skulle passa perfekt, dock så har jag bara köpt fyra av dem.

Det jag tycker är roligast att ge är de som man gör själv, som till exempel kalendern jag gjorde åt pappa förra året, fotoalbumet jag håller på med till morfar eller korgen med julgodis, julbröd och kakor som farmor och farfar fick. Men jag tycker om små prylbutiker också och Berry som jag hittade på en liten tvärgata till Drottninggatan var den bästa på länge. Upplevelser är också väldigt trevliga, som att bjuda någon på en fika, en shopping dag, en heldag med lek, bio, mat eller en överraskningsdag och saker som går att äta finns det väl knappast någon som inte uppskattar? Dock så tycker inte mamma att vi ska göda Gustav iår eftersom han har fått godis i princip varje år av mig, men det viktigaste är väl att han blir glad? Och om inte jag köper godiset så gör han ju det själv.

Sådär ja, massor utav svammel som ingen människa vill läsa men som ändå är roligt att skriva

notebook

Jag funderar på att börja skriva dagbok på heltid igen så jag hoppas på att få en mittemellanstor bok med en fin framsida, många sidor och hängsellås i julklapp. Jag ska börja skriva lite nyårslöften också, när jag känner att jag har tid för det, har redan kommit på flera stycken och även om de är ganska lika de som varit tidigare år så kan man ju alltid utveckla dem lite, eller förbättra dem.

Nu har jag bara en och en halv julklapp kvar att inhandla, pappas och farmors. Sedan ska jag baka pepparkakor, marsipan, ischoklad och lite annat julgodis och slå in de fem sista presenterna, sedan känner jag mig ganska redo för julen. Jag har till och med skrivit julkort nu ikväll, dock inte hunnit skicka iväg dem ännu. Kvällen är ung, jag har druckit massa kaffe och kommer troligtvis inte kunna somna så jag ska ta mig tid att skriva ett långt brev om de senaste månaderna till Vera, skriva lite mera och kanske slå in ett par presenter till om jag orkar. Mest av allt längtar jag efter en riktigt härlig bok som jag kan glömma bort mig i, kan någon ge mig en sån?


en bild säger mer än tusen ord

Hittar fortfarande inte riktigt alla borttappade delar av mig så jag försöker tänka på lite saker som gjort mig glad på sistone för att hitta tillbaka. Helgen var underbar och supermysig med Idol, julmust&choklad och övernattning hos Amanda, massor utav julhandel och paketinslagning och sedan lucia med julsånger, lussebullar och ett vimmel av levande ljus. Sedan föll snön och låg alldeles vit över marken och det mer än allt annat får den där pirrande förväntansfulla känslan man som barn hade inför julen att komma tillbaka. Att det bara är tre dagar till jullov och dessa dagar består av kladdkaka med underbart fina vänner, jobb med snällaste personal som finns och en flummig skola bidrar också till den där lilla lyckokänslan som förvivlat försöker fylla det tomma hålet inuti.

Fina bilder som finns överallt betyder något alldeles särskilt och därför tyckte jag att det kunde vara roligt att välja ut en bild som gör mig glad, inspirerad eller symboliserar något speciellt varje dag:
http://blueberrymoon.webblogg.se/julkalender/

Nu blir det kaffe och bloggläsning

gone baby gone

Nej.. jag kan fortfarande inte formulera mig och det är ingenting som riktigt vill sig. Skriver dagbok istället och hoppas på att orden återvänder.

inte så långt kvar tills något händer

Jag vet inte riktigt vart jag befinner mig just nu men det är i alla fall bara två veckor till julafton, och en vecka till jullov! Sex skoldagar kvar men är klar med alla läxor, prov, inlämningar etc och terminen har gått bra. Träningen det här året har gått mindremindremindre bra och jag vet inte vart min motivation har tagit vägen. Idag har jag i alla fall gymmat i 90 minuter och sedan tränat fotboll i ungefär en timme, ska se till att börja träna minst tre gånger i veckan nu igen.

Har fått min första lönespecifikation och jag känner mig gammal med allt snack om jobb, lön och möten? Får in lite pengar dagen innan julafton så funderar på att göra av med mina sista pengar på middag och bio imorgon med J och A och sedan köpa de sista julklapparna den 23e. H a h a planering it is.
tisdag 15/12 kladdkaka hos Amanda
torsdag 17/12 Jennifer till Filippinerna
fredag 18/12 JULLOV
lördag 19/12 jobb
söndag 20/12 jobb
onsdag 23/12 julhandel, jobb
torsdag 24/12 JULAFTON


orossjäl

Ta min hand igen
Nu är jag stark nog att försvara
Låt mig leda dig tillbaka
Stanna kvar hos mig


so long

Är äntligen klar med svenska uppsatsen som efter mycket svammel och trams blev två sidor lång. Efter en dag fylld utav ingentinget är det nu dags att hoppa i säng för att sova ikapp lite. Imorgon blir ytterligare en dödardag då jag går hemifrån strax före åtta och inte är hemma förrens 22.. Tomhet och jag saknar någon som finns men jag antar att dödardagar är bäst på att just döda så därför kommer nog imorgon fungera väldigt bra


with or without

En hel dag har gått och det är nattsvart ute. Och jag har fortfarande inte gjort något vettigt än. Somnade under en mjuk och lurvig vit filt och där blev jag liggande medans himlen utanför fönstret sakta ändrade färg. Det gör egentligen inte så mycket att den här dagen har varit totalt händelselös för om den inte hade varit det hade den ju varit precis som alla andra.


för ett par bruna ögon for jag

Igår fick jag ett brev från HM med ett clubkort i, först trodde jag det var något fel men sen läste jag brevet och tydligen hade jag glömt kortet i en affär någonstans. Ja där ser man vilken bra koll jag hade på mina grejer då, jag hade inte ens upptäckt att det var försvunnet.

Idag är jag ledig och nu är det bara tio dagar till jullov, varav tre stycken lediga. Underbart. Är dödstrött och skulle vilja sova hela dagen men det finns alldeles för mycket att göra och hittills har jag inte lyckats uträtta någonting. Snart ska jag ta tag i svenska uppsatsen och fixa bland fotona på pappas data. Det är en dyster och tung dag idag, fast jag inte har en aning om varför är allt bara grått och trist. Funderar på att ta ett bad med massor av skum och ljus och gustavs stereo för att bli lite piggare. Träning ikväll? Har helt tappat motivationen..

sånna som vi

Vad ska jag skriva för att du ska bli berörd och hur högt måste jag skrika varje gång jag vill bli hörd?

hur ska det gå

Har promenerat med Frida och det var lika skönt som alltid. Promenader är det bästa som finns när huvudet är fyllt med så mycket, och Frida är det bästa som finns när huvudet är fyllt med för mycket. Sedan har jag ätit kalla pannkakor och kolor och tomt stirrat in i TVn. Finns inte så mycket att säga annat än att världen inte riktigt når mig, känns mest som att jag ser allt genom en glasskiva så att allt är lite suddigt och abstrakt, som att jag tittar utan att riktigt kunna påverka det som händer men ändå känner ångest för att det jag gör inte är tillräckligt. Imorgon blir det tidig körlektion och sedan är jag ledig. Måste ta mig tid att skriva Satiren, välja ut foton till albumet, titta på film och sova. Måste sova mer. Måste leva igen.

11 dagar till jullov

Inatt har jag drömt mardrömmar. Vaknade alldeles kallsvettig med paniken snurrande i huvudet och upptäckte att jag hade försvovit mig. Där fick jag för att jag inte kunde somna igår kväll utan låg och tänkte på icketänkbarasaker.

Vi har ju inget ordentligt kök här hemma så igår gick jag hem till mamma och stekte en milslång hög med pannkakor som vi nu har ställt i kylen. Dessutom kokade vi knäck och andra adventsfikade. Nu ska jag tända ljus, äta pannkakor och börja lite smått med min svenska uppsats.


dream on baby

Jag ändrade mig lite angående träningen i torsdags för jag vill inte bli sjukare (fast mest hade det ju med att jag fick jobb o göra) så jag hoppade träningen. Skola i fredags och det var som vanligt. Sedan var jag mamí och bror på julshopping i stan. Gallerian, hornsgatan och café Sturekatten var det vi hann med på en sådär fem timmar ungefär och nu har jag bara fyra och en halv julklappar kvaroch 600 kr så det borde gå runt! På kvällen bokade jag och Frida biljetter till Spanien so here we go. Det kommer bli sjukt underbart härligt och roligt att hälsa på Cicci, längtar redan, även fast hon kommer hem om två veckor idag.

Idag har jag jobbat och imorgon ska jag jobba igen, upptäckte även att jag ska jobba dagen innan julafton (hallå?!?) och troligtvis både nyårsafton OCH dagen efter också. Hm.. undra hur bra det går? Cash flow i alla fall och det är alltid trevligt. Funderar på att lägga undan 1000-2000 i månaden på ett sparkonto så kanske jag får råd att flytta hemifrån snart någon gång, det vore roligtroligtroligt. Jag vill ha en liten och mysig lägenhet på söder med pyttesmå rum, fönster som man kan sitta i och helst ovanpå ett litet café där man kan köpa kaffe och mackor till frukost. Önskedrömmar.. det skadar ju inte att önska.

med solen i ögonen

Idag är jag hemma och idag är jag sjuk. Fast jag är inte hemma för att jag är sjuk. I alla fall så blev jag väckt av en sådär 30 signaler på hem telefonen vid nio tiden. Sprang över till grannen för att titta till huset och då råkade jag starta igång larmet som tjöt en bra stund innan jag fick hjälp att stänga av det. Sedan gick jag hem och la mig igen, hitills har jag läst ut En oväntad semesten, en halv Kalle Ankaspocket, tittat på HarryPotter 3, garvat åt alla dåliga skämt, druckit en kopp kaffe, en kopp te samt ätit en lussebulle. Jag är inne på det där med lussebullar för tillfället.

Jag har minusfeber, om det nu finns något som heter så men jag antar att jag måste kalla det för minus eftersom tempen visade på 35,4 grader, det kan inte vara normalt, eller? Men så länge man inte har feber måste det ju vara okej att träna, så jag ska träna ikväll. Innan dess ska jag hinna med lite annat smått och gott, som att låna pappas dator och leta foton till morfar, skriva ner lite böcker och skivor jag önskar mig, skriva lite dagbok, börja läsa någon ny bok som jag ännu inte valt ut, måla om naglarna, dricka ytterligare ett par koppar té, lyssna på den nya Håkanskivan och gud vet vad man kan göra en ledig dag. Kanske ska jag gå och äta pizza också, om jag orkar ta mer en 10 steg utanför sängen det vill säga.

Gud vad jag älskar att vara ledig en vanlig sketen torsdag.

lyckopiller

Idag har jag skrattat så att jag börjat gråta, fått ont i magen, rullat runt på golvet och ramlat i trappan. Det finns ingen dålig humor, det finns bara dåliga skämt. Lyckopiller och söta som sockerbullar i mitt gråa liv.


håll min hand och säg att allt kommer bli bra

Känner mig lite avskalad, är frusen och har halsont men hoppas verkligen att det här inte är början av en ny förkylning. Känns som om jag är sjuk hela tiden och även om det vore skönt att vara hemma har jag varken råd att missa skola eller jobb just nu.. Blir örtté med honung och en varm dusch snart, sedan sova tidigt inför dödardagen imorgon, gårhemifrån strax före åtta och kommer hem vid halv tio ungefär.

onsdag:
skola 8.30-17, jobb 17.30-21(?)
torsdag: ledig! leta tapeter till köket,plugga spanska, träna
fredag: skola 8.30-13, julhandel medmor och bror, leta spanienbiljetter med frida
lördag: jobb
söndag: jobb

RSS 2.0