det är aldrig för tidigt för nedräkning

Mindre än en månad till Fridas skiva och ganska precis en och en halv till min. Tre månader till studenten. Ska få mössorna på måndag. Kanske dags att börja kolla lite studentklänning, kollar lite på internet nu för att få någon idé eftersom jag för en gång skull inte redan har en men hittar inte så mycket faktiskt. Jag och Gustav ska i alla fall städa huset innan vi åker hem på söndag så då tjänar jag 600 spänn och har förhoppningsvis råd med klänning och lite extra material till skivor och så. Själva studentklänningen hoppas jag att jag får, jag får vara lite extra snäll.


Trassel

Jag lyckas alltid trassla till saker och ting och vet inte hur jag lyckas. Ibland är det kanske inte så jättesmart att vara rädd att såra folk. Jag har aldrig riktigt lyckats bestämma vilket som är sämst, att såra sig själv eller såra andra? För egentligen sårar jag ju inte mig själv, jag mår bara inte bra av det.

Hur som mår jag bättre idag, det måste bero på att jag är dödligt trött på alla usla tv-serier. Jag har ont i både ryggen och ögonen för att jag legat still för länge och bara sett på tv. Det är nästan löjligt hur mycket dåliga tvserier det finns. Kollade ett OC avsnitt igår och jag blev inte ens sugen på att fortsätta titta för alla serier är verkligen likadana. Sedan såg jag nåt nytt idag - lipstick djungel, tror jag att det hette - helt megadåligt alltså. Förstår mig inte på folk som ägnar halva dagarna åt att se på likadana tvprogram, de är ju inte ens verkliga.
Fast vid närmare eftertanke kanske jag inte ska säga något, med tanke på att jag ägnat halva mitt liv åt påhittade, orealistiska böcker. Men böckerna ger i alla fall lite utrymme för egna tankar och fantasier.

sjukling

Jag antar att jag får skylla mig, själv precis som vanligt, för att jag är sjuk. Jag önskar alltid att jag ska vara tillräckligt sjuk för att slippa skolan utan dåligt samvete, bara ett par dagar eller så. Och självklart blir jag ju alltid sjuk vid de mest olägliga tillfällena. Var i skolan en timme idag, sedan fick vi sluta så jag hoppade över sista lektionen och åkte hem. Handlade på vägen och däckade i min säng på direkten. Har sovit i ca fem timmar men är fortfarande ofattbart trött och fryser som en jag vet inte vad. Nu ska jag bli frisk ikväll, och imorgon för på lördag vill jag på på 20års fest och träffa Frida, och på söndag ska jag till Sälen, vill inte vara sjuk då!

lycka rakt igenom


Det snöar. Jag har snart läst klart hela serien, på en vecka. Jag har ingen praktikplats. Det är lov om tre dagar. Jag ska till Sälen. Det finns inga underlakan till min säng så jag sover på mitt täcke. Det är svinkallt. Jag ska jobba ikväll. Träna imorgon. Laga middag och gå på hockey på torsdag. Har veckans längsta skoldag imorgon. Men ingenting spelar särskilt stor roll för jag är lycklig idag. Lyckan är starkare.


varför gör du alltid illa mig?

- varför tillåter jag alltid dig att göra illa mig?

I can't close my eyes and make it go away

Blir så påverkad av de böcker jag läser. Fylls upp av en konstig stämning. Jämför mig och mitt liv med huvudpersonernas. Ofta är det bra men den här boken är rätt ledsam. Och jag är rätt ledsam. Och jag har återigen ett hål i bröstet som fortsätter genom hjärtat och ut till ryggen. Fast jag vet att det hålet hade varit där vare sig jag läste eller inte. Boken är bara en bortförklaring. I böcker är alltid sluten lyckliga och jag kan inte låta bli att hoppas. Men det gör så ont att bli sviken. Om och om igen. Snart vågar jag inte ens ha ögonen öppna av rädslan för vad jag kan komma att se.

kärlek

Har börjat läsa Twilight. Igen. Därav inget skrivande. Älska.


sommar is the one for me


det finns ingenting i hela världen som jag vill ha så mycket som jag vill ha sommar just nu. Jag vill ha sommar och allt vad sommar innebär. Jag är insnöad på sommar. Tittar bara på sommarbilder, tänker på sommarkläder, planerar sommarlovet, längtar efter sommarsolen, saknar sommarkvällarna. Vill åka till peace and love nu. Jennifer tjatar och tjatar varje dag så nu kan jag knappt tänka på något annat. Vill använda mina converse, mina klänningar, linnen, shorts, jeansjackor, solglasögon, bikinis, handväskor, scarfs och allt som jag har på sommaren. Jag vill inte gå runt som en snögubbe med tjocka kläder och ändå frysa. Sommar, ge mig sommar nu.


lite försenad årsresumé 2010

blev lite inspirerad att leka med bilder och har ju tänkt att göra en årsresumé men det har inte ritkigt blivit av. Och vad gör man inte för att slippa plugga ekonomi!

JANUARI

finaste Frida fyllde 18 år och firades två dagar i rad, överraskningsfest med hela släkten och sedan vännerna

FEBRUARI

Indienresan med pappa, Gustav, Nico, Katrin och Charlotte

MARS

nästa fina flicka fyller 18 år och det firas med tjejmiddag och fyllesöndag

och ytterligare ett kalasbarn i mars! Mändi langade grym partyvecka på söder

APRIL


det blev varmt ute (oh vad jag saknar att ha de där kläderna utan att frysa) och vi hittade ett nytt favoritställe att hänga på under rasterna

MAJ

det blev riktig sommarvärme och jag kunde gå barfota hem från skolan

jag och Frida hälsade på Cicci i Spanien, underbara oförglömliga dagar, första utomlandssemestern med bara kompisar!

och såklart, jag och pelle som har sommarmys en måndag förmiddag mitt i Maj

JUNI

bror tog studenten

min tur att fylla 18! och redan vid presentöppningen var jag väldigt glad i den fula kalashatten!

JULI

nästa fina brud fyller 18, bjuder på middag och får en niiice utekväll på Collage

och dessutom blev hon bjuden på niiiice limousintur genom Stockholm stad

AUGUSTI



en party-, chill- och solvecka i Rimini med tre snygga tjejer

SEPTEMBER

skolan har börjat igen och 08SPB kör spexfoto (med samma tema som den kommande skivan ska ha!!!)

och jag chockar alla genom att göra en niceig tungpiercing som jag har tjatat om hur länge som helst, sweet

OKTOBER

halloweenfirande och utgång på en sunkigklubb med Frida, Louise och Sebbe. Fintutklädda flickor.

NOVEMBER

jag Nico och Gustav blir bjudna på en New York resa tillsammans med världens bästa pappa

och mina syskon är otroligt vackra uppe i Empire State Building (där pappa inte vågade gå ut på grund av höjdskräck...)

den sista i raden av örbyflickorna fyller 18, blir chill första helgen och sedan parteeeey

snygga tjejer = coola brudar

DECEMBER

firar nyårsafton. Så man firar nyår blir det kommande året sägs det?
Då kommer 2011 bli underbart


love and other drugs

Det blev en fin alla hjärtans dag i år. Sov lagom länge imorse och sen gick jag till mamma och dukade fint med hjärtformade skålar fyllda med gelehjärtan och ett vanlijhjärta. Väl i skolan var dagen lite lagom seg precis som vanligt men på lunchen köpte jag och Jennifer varsin jättegodispåse och satt och värmde oss vid elementet. Sedan hade vi naturkunskap och fingerstickade en halsduk! Dessutom fick jag reda på att jag fick MVG på min labbrapport, så sjuk jävla stolt!

Väl hemma läste jag lite Twilight, lite kärlekskänsla måste jag ju få en sån här dag. Sedan tog jag en promenad genom Örby tillsammans med David. Efter det blev det hem och laga middag till familjen. Jag gjorde hjärtformade smörgåsar av rostbrödet och sedan värsta räksalladen. I och för sig petade Nico bort alla räkor, Gustav alla grönsaker och pappa all quinoa, men jag tyckte om den i alla fall! Hade även köpt lite gelehjärtan och vaniljhjärtan till dem som vi fikade med kaffe efter maten. Nu ska jag läsa mer twilight.

hur ska man älska någon som har älskat någon förut?


things change



I hope I won't be missing you


awake in a dream

Bättre dag idag, fast allt har ändå gått snett och jag har tappat i princip allt jag hållt i och klantat till allting. Stört trött efter jobbet så sjukt skönt med en hemma kväll. Råkade köpa över ett kilo godis och nu är det typ hur mycket som helst över. Och jag har ont i magen. Sitter och ser på tv med bebisnico nu.

Död åt melodifestivalen förresten, eller snarare folket, som röstar på alla fula och skickar ut alla som åtminstone är lite bra.

break me down

Ångest. Igen. Förstår inte varför. Orkar inte ens. Har haft världens otursdag men hade ändå kul på jobbet, fullt upp och mysigt folk. Hemma igen och död. Är arg som vanligt. Och har ont i magen och huvudet av all ångest. Vill bara gråta och vet inte vad jag ska göra åt det. Känns som ett dödläge utan anledning. Vill bara ligga under täcket i min säng och få sova tills allt plötsligt känns bra en dag. Låt mig vara. Jag vill inte ha någon analys.

I wanna boom bang bang with your body oh

Jag vill ha sommar nu nu och nu. Det finns ingenting jag längtar till så mycket som sommaren. Converse, hängselshortsen, blommiga solglasögon, sitta utomhus på rasterna, luncha i gräset, gå promenader i solen, vara ute på natten, chilla på en balkong. Och självklart student, sommarlov och PEACE and LOVE. Taggar satan. Vill ha nu. Allting. Och vill att det ska stanna så för alltid.


I remember everything you said to me

Hm. Fick äntligen prata med syon idag. Tydligen har jag redan 2,5 i meritpoäng så behöver inte pröva fucking-engelska-C, yes! Sitter och kollar runt på olika skolor och intagningspoäng, både betyg och högskoleprovet. Verkar inte vara alltför omöjligt. Psykologin är ju i och för sig helt ute ur bilden men socionom funkar nog. Har kollat Lund, Göteborg, Uppsala, Umeå, Linköping och Stockholm. Vill helst till Lund eller Göteborg. Börjar bli lite sugen nu. Trött på det här livet, vill ha lite annan miljö, andra människor, andra tidsfördriv. Blir självklart svårt. Fattigt. Mycket, dödlig plugg och säkert ensamt som in i helvete. Men jag vill. Jag vet att jag vill.

resan är slut för länge sen

Idag har jag varit bra. Jag gick upp i tid och jag hann laga värsta grymma frukosten. Kom i tid till skolan (bara två minuter sen) och provet gick bra, tror jag. Sedan var jag i Farsta och köpte saker på rean, sju nya ringar och ett par shorts som var för små, men sånt löser sig nog, det var ju rea ändå. Sedan var jag en timme tidig till jobbet så jag hängde med Yasmina, som också var alldeles för tidig. Jobbet gick bra men var lite ledsamt för det var sista dagen tillsammans med Yasmina och Hanna idag... Har i alla fall kommit hem ordentligt, kollat idol, skrivit klart loggboken och nu ska jag sova tidigt. Jag kan kan kan.

I found your letter in my mailbox today

Jag har fått brev idag! Handskrivit, äkta och trevligt. Att få brev är det roligaste som finns.

what can I say to make you trust me?

Ont i magen. Vill inte det här mer.

varför är människor så komplicerade?


långa nätter

Och juste. Jag är så evinnerligt trött på människor just nu. Och jag skiter fan i om folk tycker att jag är deprimerande nu. För det är jag inte. Och om jag vore det så vore väl det mitt jävla problem.

konstaterande

Vad är egentligen ångest? Det är ju bara något som känns, något som borde gå att ignorera om man vill, om man bara anstränger sig tillräckligt. Det borde gå men det känns inte som att det går för att det känns som att ångest är en person som håller huvudet precis under vattenytan eller som tusen myror som myllrar innanför skinnet och gör att det kryper i hela kroppen. Och det är antingen en jäkligt stark person, eller tusentals ihärdiga myror, eller också är det bara jag som inte lärt mig knepet hur man ska komma loss. För att det känns som att man blir nedbruten. Och en sekund senare kan det vara helt helt försvunnet. Helt enkelt jättekonstigt. Jag förstår inte var det kommer ifrån.

eliminated

En halvtimme kvar och nu har jag skrivit två jävla sidor om massa dödskallar. Värdelöst. Vill bli klar så jag kan få sussa lite inatt, är så förbannat trött. Ska försöka börja plugga i tid imorgon så att jag slipper sitta uppe hela natten en gång till. Ska försöka stiga upp i tid och inte snooza så att jag behöver stressa. Ska försöka äta frukost, lunch och middag så att jag kanske blir lite mindre trött?

Rutiner, det är något man borde ha, något jag brukade ha, något jag behöver och något jag ska skaffa igen!

min dator håller på att elda upp mina ben. Nyttigt?

I believe in a fairytale

Jag. Vill. Verkligen. Inte. Plugga.  Har aldrig varit så här omotiverad. Går inte att ta tag i något kvar. Bara fyra månader kvar nu, fyra ynkliga månader, det måste jag klara av. Skulle vilja kunna stanna tiden lite, frysa allting så att jag var den enda som var levande. Minns att det fanns något tvprogram om en liten kille som kunde göra så när ajg var yngre. Han var alltid försenad på mornarna och sen hade han en klocka av något slag som han kunde trycka på så stannade hela världen av och han kunde göra sig iordning i sin egen takt. Åh vad jag önskade att jag hade den klockan när jag var liten, och vad jag önskar att jag hade den klockan nu. Kunna sova ikapp lite, plugga ikapp, träna ikapp, äta ikapp och andas ikapp. Vill inte ligga efter. Det känns som att hela min tankeverksamhet ligger efter.

Känner att jag är lite insnöad på filmer och böcker. Alltså, jag tror ju inte egentligen att allt sånt är sant men vissa saker kan jag bara inte låta bli att hoppas på att de ska vara äkta. De är ju så väl "dolda", det beskrivs så noggrant varför människor inte upptäcker dem så jag måste bara tro att de finns där, och jag måste hoppas på att jag en dag kommer upptäcka att det faktiskt är sant.

det är på söndagar man blir ikappsprungen

Har haft en grymt bra helg med 20års firande i fredags och sedan utgång på det! Lördagen var seg och hade match på eftermiddagen. Var inte så jättetaggad, oväntat nog, men det var kul att äntligen spela en riktig match utomhus igen! Även fast det var en lite halvt oseriös träningsmatch och det var svinigt kallt ute. Kvällen var chill och spenderades med supergod mat och film. Idag har jag varit på kyrkogården. Var fint med all snö.

Har precis suttit och räknat på mina betyg. Jag KAN inte få bättre snitt än 18,3. Och det är i princip omöjligt för då måste jag ta MVG i alla kurser... Känner att jag borde börja satsa nu, som jag har sagt hela tiden. Men en termin kvar känns som att jag borde kunna klara av. Det tar bara emot så mycket att plocka fram böckerna och börja. Har hela tiden ursäkter för att skjuta upp det ytterligare en timme. Ska verkligen börja nu. Nu på en gång. Innan middagen.

the end of my hopes, the end of my dreams


do you know what we are fighting for?


skogarna tar vid


now we're back on the same road again

Nu när den värsta ångesten har lättat är jag tillbaka där jag var förut. Jag vill göra någonting, måste göra någonting. Men vad ska jag göra? Den här årstiden gör att jag känner mig så låst. Går inte att göra något för allting är bara grått överallt. Jag måste ändra på någonting. Måste komma på något att ändra på för jag känner att det är ett litet frö i mig som börjar gro men som inte har någon plats att växa på. Vill göra tatuering. Nu nu nu. Borde färga håret också. Och göra om på rummet. Ta lite fina bilder. Äta frukost på café. Bjuda någon på middag. Pyssla lite. Göra ett album.

Måste. Bara. Göra. Någonting. Nytt.
Nu.

Craxzy shit

Äntligen är denna hemska dag över. Jag har aldrig varit så lättad. Har knappt sovit någonting alls i natt, max tre timmar och är lite lätt och lagom förstörd. Lyckades inte plugga särskilt mycket igår, lite drygt en halv sida bara så idag måste jag sitta uppe igen..

Har haft två dubbellektioner, redovisning och beskattning, bröjar fatta lite mer nu igen och sedan svenska c, sjukt tråkigt men idag var det roligt för vi läste lite roliga utsnitt från en skum bok. Hade PA möte med Åsa också och det gick bra, dags att sätta igång med företaget igen bara. Jag hängde kvar i Gullmars väldigt mycket för länge efter skolan och Jennifer var snäll och höll mig sällskap, massa C&C. Efter det var det gång mot undergång men det gick bra. Jag förstår inte varför jag alltid oroar mig så mycket i onödan och alltid gör allting så komplicerat. Craxzy.

second hand och rea är bäst


tunn jeansjacka, längtar tills jag kan använda!

min lilla fågeltröja

älskade jeanshängselshorts, har letat så länge! och randiigt är fint

mera randigt! byxdress, vill ha sommar

byxdress igen, fast ser ut som en klänning, supersöt!


the Day before Tomorrow

Har inte gjort någonting av allt jag skulle göra idag, förutom att träffa Frida. Därför blir det till att sitta uppe och plugga hela natten, och jag som är trött redan nu, hur ska det gå... Ska försöka skriva halva uppsatsen innan träningen i alla fall, så blir det lite mindre till senare. Och läxorna tills imorgon har jag glömt i skolan, bra jobbat. Har fått lite tips från Fridisen i alla fall så imorgon ska jag klara av en sak på min lista, om jag vågar!

08SPB på kryssning, bättre sent än aldrig


next time around

Kom att tänka på lite andra saker jag verkligenverkligen borde göra också, som jag har skjutit upp alldeles för länge som vanligt.

-Ringa vårdcentralen (har jag sagt i över en månad)
-Köpa ny piercing (har jag sagt i snart tre månader...)
-Prata med S
-Anmäla mig till högskoleprovet (får inte glömma den här gången!!!)
-Ställa mig i bostadskö..
-Maila clownen
-Gå och lägga mig tidigare

Ibland tänker jag att jag ska göra allt det här, för på riktigt, det är ju inte särskilt svåra eller ansträngande saker och inget av dem kräver särskilt mycket tid heller. Jag vet inte ens varför jag inte gör dem. Det går bara inte. Tar emot någonstans. Handen vägrar trycka rätt nummer på telefonen, jag vet inte vad jag ska säga, jag orkar inte betala, har ingen lust att åka till stan. Jag har alltid tusentals ursäkter till att skjuta upp det ytterligare en dag.


lediga onsdagar kan också vara bra ibland

Äntligen har jag lyckats låna till mig en kortläsare så idag ska alla bilder sedan nyår läggas in på datorn, sorteras i mappar, fixas till. Sedan kan listan göras lång på vad jag ska göra..

-börja med labbrapporten
-börja med internationell ekonomi uppsats
-börja med filosofi.. (vad det nu är?)
-träffa Frida
-läsa Fridas artikel
-Handla
-Träna

come on honey tell me so

If you want my body and you think I'm sexy,
Come on sugar let me know.
If you really need me just reach out and touch me


älskling hör på

Det är konstigt hur så mycket saker i livet går i perioder. Det finns perioder för allting. Perioder då man äter speciell frukost, då man umgås med särskilda människor, när man tränar extra mycket, tycker om att se på en speciell tvserie, perioder då man läser mycket, perioder när man är glad, trött, ledsen, kreativ och så vidare. Jag har perioder hela tiden och de löser av varandra innan man knappt hinner blinka. De bara bleknar ut sakta men säkert och helt plötsligt är man inne i nästa period.

Just nu är jag inne i en period när mitt huvud är fullt och tomt. Jag har så mycket tankar men alla tankar är.. jag tror att korta är det bästa ordet för dem? Mina tankar är korta. En tanke på kanske fem-sex ord snurrar runt men den går inte att fånga upp, inte att skriva ner och inte att utveckla. Sedan kommer en ny tanke på ännu färre ord och den kommer jag inte ens ihåg efter att jag har tänkt den.

Jag undrar vad det kan vara för en konstig period jag är inne i då. Det är inte alls så att jag har tappat lusten att skriva, jag vill skriva hela tiden och varje dag men jag har inget att skriva om. För det jag brukar skriva om är ju sånt jag tänker på och funderar över och nu när jag inte riktigt kan fånga tankarna så blir det bara något kort, en sångtext, ett citat eller en bild. För det är allt jag kan plocka ut ur min huvud just nu.

a twist in my story


please  don't hate me
 -     don't love me
 -     let me explain


RSS 2.0