Mörker utomhus och mörker inuti

Är för tillfället allmänt bitter på livet och orkar ingenting. Läser 175%, har börjat jobba igen, har lägenheten full med flyttkartonger och önskar att någon bara kunde knäppa med fingrarna för att lösa allt. Eller att Mary Poppins kunde komma hit och sjunga lite sånger så att allt tråkigt blev roligt istället.
 
Men tänk så mycket klokare jag kommer vara sen. Och så mycket livserfarenhet jag kommer att ha. När man får städa och sortera saker från olika lådor till nya lådor både på jobbet och hemma så kan man ju inte bli annat än en super-duper-mega-strukturerare.
 
Jag har ett vagt minne av att jag sa att jag skulle ta det lugnt i höst.Har ett vagt minne av att jag sagt detta typ varje termin de senaste åren. Än har jag inte lyckats. Men någon gång i framtiden så gör jag säkert det. Nu blir det spikmatta och te, det kanske kan göra att jag går från att bete mig som en bitter pensionär till en alldeles vanlig 23åring igen.

Snart är det december

Snart är det december och jul igen. Det känns som att åren bara springer förbi utan att man hinner reagera, reflektera. Sådär som alla vuxna sa när man var liten "oj, oj, oj, vänta du bara, nu tycker du att tiden går långtsamt men när du blir vuxen kommer du tycka att åren bara går och går.". Jag tyckte det var lite fånigt då. Kunde inte föreställa mig hur ett år kunde gå snabbare bara för att jag blev äldre. Nu plötsligt är man där själv och förstår precis vad folk menade. Jag har alltid haft ett oerhört bra minne, kunnat placera in händelser på rätt dag, månad och år när de än hände. Nu börjar alltihopa flyta ihop till en enda röra. Minns inte längre vilken jul jag spenderade var, när det nu var jag var utomlands senast, var jag firade min senaste födelsedag eller vilket år som jag tog studenten. Det känns oftast som att allting kunde hänt både i förra veckan men också för tre år sedan. Ibland upptäcker jag till och med att något jag tror hände för ett par tre år sedan egentligen hände typ 2007. Och då kommer jag på att det faktiskt har gått åtta år sedan det var 2007. ÅTTA ÅR. ÅTTA ÅR ÄR TYP HALVA MITT LIV. Tänker mitt huvud då. Och så är åtta år numera en tredjedel av mitt liv och där står jag och fattar ingenting.
 
Hur som helst så startade jag denna snurriga tankegång eftersom jag har gått och längtat efter snö i flera veckor. Idag tittade jag igenom mina gamla sparade bilder från hårddisken och då hittade jag den här bilden på vårt gamla hus. Jag tycker verkligen att den är helt fantastisk. Längtar efter snö och längtar till att kunna rulla i den, pulsa i den, bygga snögubbar av den och åka pulka på den. Jag älskar att bo i ett land med årstider.
 

När man har flyttat alldeles för många gånger

Här om dagen insåg jag att jag har flyttat väldigt många gånger på senaste tiden. Fram till att jag var 20år hade jag inte flyttat en enda gång, jag växte upp och bodde kvar i exakt samma hus från 0 till 20 år. Därefter började det röras runt lite. Jag flyttade första gången hösten 2012. Sedan flyttade jag tillbaka hem våren 2013. Därefter flyttade jag ned till Göteborg hösten 2013, kan väl inte säga att jag bodde särskilt mycket i min lägenhet men jag hade i alla fall alla mina saker där. Våren 2014 flyttade jag igen. Sedan flyttade jag tillbaka till Stockholm under sommaren 2014, men tack och lov behövde jag inte flytta alla mina saker utan bara en resväska för tre månader. Hösten 2014 "flyttade" jag hem till Göteborg igen. Och våren 2015 flyttade jag till en ny lägenhet för jag vet inte vilken gång i ordning. Nu bor jag i alla fall där jag har bott de senaste elva månaderna och nu börjar det äntligen se ut som ett riktigt hem, men alla våra fina saker på fina små platser.

I hallen bor mina tjocktröjor i en vit byrå. Ovanpå byrån bor ungefär en
femtedel av alla mina smycken i små fina askar.
I hallen finns även en början till en fotovägg. Pappa tyckte att fotona
hade passerat sitt bäst före-datum och frågade om jag inte hade
några nytagna bilder av familjen. Men jag tycker om de gamla bilderna.
 
 
Vi har äntligen skaffat oss gardiner i köket! Och hyllan börjar sakta men säkert fyllas med vettiga saker
istället för lådor och kartonger.
 
I köket har vi plats för både blommor och kryddor, Som nu i och för
sig råkar vara döda, men på bilden var de fina och levande!
 
På en bänk i köket står äntligen min kaffebryggare (!) som jag har
saknat i cirka två och ett halvt år. Bredvid står kaffe, te och müssli.
 
I badrummet bor mina stenar som jag plockade på stranden i
Grekland i somras, tillsammans med ljus som matchar
duschdraperierna.
 
I vardagsrummet har vi också skaffat oss gardiner! Och förra veckan möblerade vi om så att en hylla
nu delar av köket och vardagsrummet.
 
I sovrummet har vi finfina blommiga lakan (det kanske är jag som har
valt att vi ska använda dem, men bara kanske) och över oss vakar
tre drömfångare och lite syskon (vilket även det kan vara mitt val,
men återigen bara kanske).
 
Sen var det slut på bilder. Men det kan hända att det kommer lite fler någon gång.

RSS 2.0