Åh vilken sommarkänsla

...jag fick idag när jag började prova mina klänningar. Det började med att jag fick tillbaka en klänning som Cicci hade lånat. Jag hade helt glömt bort att hon hade den klänningen, eftersom det från början är mammas klänning och inte någon av dem jag brukar använda. Men när jag fick tillbaka den så insåg jag att den faktiskt är ganska fin, tyget är ljusrosa med blommor på, det är väldigt tunt och lätt, en perfekt sommarklänning! Jag tyckte dock inte riktigt om modellen och bestämde mig för att lägga upp den, så att den slutar strax ovanför knäna istället för nere vid fötterna. Det var alldeles för svårt att fixa själv, i alla fall om jag ville att det skulle bli snyggt, så mamma tyckte jag skulle gå upp till Nisseman i Högdalen, eller vad han nu hette, och lämna den istället. När hon sa det kom jag på att jag har en annan klänning som gick sönder förra sommaren och att jag kan lämna in den på samma gång om det inte är för dyrt. Jag gick in i garderoben för att leta fram den och vips så hade jag den på mig. Sedan provade jag en till, och en till och ännu en. Det slutade med att jag hängde upp alla mina klänningar överallt i rummet och fotograferade samt räknade dem! 20 stycken var det allt som allt, det är fler än jag mindes dem. Men oh, ni anar inte vilka sommarkänslor jag fick. Nu längtar jag bara så otroligt mycket till sommaren, då ska jag använda alla mina klänningar och köpa massa fler.

Sommaren är min favorit tid. Man kan gå lättklädd, sola och bada, äta glass, träna, spela fotboll på gräset, ligga och slappa i trädgården, vara ledig och göra ingenting, slippa allt plugg, sova länge på mornarna, äta jordgubbar hallon och smultron, vara på landet, åka utomlands, träffa vänner, vara vaken hela nätterna, springa barfota, känna sig fri, göra saker som man annars inte har tid med, dricka saft och...... Ge mig sommar nu!


en riktigt härlig, somrig och kärleksfull bild. Och jag vill ha Lenas klänning

Det blir aldrig som man tänkt sig

Så, det blev en lugn hemma kväll ändå, mycket skönt. Planera är väl inte direkt vår största talang och eftersom ingen svarade på några sms lyckades vi inte bestämma något inför kvällen.. Jag blev istället sittande hemma i soffan med mammsen. Vi såg på Let's Dance och drack smoothie, eller jag drack smoothie. Hade hellre sett på Dirty Dancing men eftersom vi bara har en tv blev det lite svårt.

Lite btw information; jag tyckte det var väldigt orättvist att Nico skulle få tusen kronor för godisförbud i ett år, eftersm jag i princip aldrig äter godis borde jag också få det! Mamma och pappa höll däremot inte med, men sen kom de fram till att om jag inte rökte på ett år skulle jag också få pengar, så great, nu ska jag inte röka på ett år. Inte en enda liten cigg!

Nu ska jag sätta på mig pjamas, borsta tänderna och innan jag kryper ner i min säng ska jag skriva lite dagbok. Men det ska inte bli försent för jag måste vara pigg imorgon. Godnatt

två dagars helg= vila?

Fredag igen! Jag har inte planerat särskilt mycket alls för helgen, ändå känns det som om jag har fullt upp. Ikväll ska jag träffa de från min gamla klass, det vill säga Camilla Lisa Frida och Pelle, jag vet inte vad vi ska göra men det kommer säkert bli kul! Tyvärr måste jag hem tidigt för imorgon ska jag upp runt sju - halv åtta tiden för att ta bussen till Norra Sköndal och sedan spela innebandymatch mot Tureberg. 92-match, tack och lov, bara 2x20 minuter. Sedan ska jag hem och under dagen/kvällen ska jag hinna baka och träffa Cicci. På söndag är det släktkalas för lilla Nico som precis fyllt 11 år, fotbollsträning på kvällen och sedan är helgen slut. När ska jag egentligen få tid till att vila upp mig? Förhoppningsvis lördagkväll, vill se på Dirty Dancing och bara ligga hemma då men vi får väl se hur det blir med det.

time is crucial

Shit kan ni fatta att det redan gått en vecka. Tiden går så himla fort nuför tiden. Jag fattar inte hur men på något sätt försvinner bara vecka efter vecka. Imorgon är det fredag vilket betyder att vi gått i skolan tre veckor redan. Det känns ungefär som en vecka, men samtidigt som en evighet. Fredag förra veckan minns jag som om det vore igår, det känns så otroligt nära när vi hade idrott och en ambulansen kom och när jag senare på kvällen satt barnvakt. Jag fattar inte hur en vecka kunnat pasera helt obemärkt... Allting bara flimrar förbi och det känns som om jag inte ens märker vad som händer. Ibland kan jag komma på mig själv med att undra vad jag gjort den senaste veckan och ibland kan det ta mig jättelång tid att minnas. Andra gånger minns jag exakt vad jag gjort, och ibland så minns jag att jag varit på ett speciellt ställe men jag har ingen aning om vad jag gjorde där. Mitt minne börjar bli alldeles för förvirrat, allting går för snabbt. Jag måste få andas

Jag tror att man ibland måste stanna upp och fundera över vad som verkligen händer. Lite då och då måste man faktiskt få fundera över livet, vad som har hänt senaste dagarna och tänka på hur allting egentligen är. Man kan inte leva hela livet utan att leva. Stanna upp och njut av vissa stunder, känn efter och ta vara på det du tycker om och gör inte bara allt "bara för att" Man måste ge sig själv lite tid, för det är faktiskt sitt eget liv man lever och alla val man gör påverkar ens framtid och vem vill komma på det här först när man är vuxen? Vem vill se tillbaka på sin tonår och inte minnas någonting för att man bara stressat igenom och gjort saker utan att känna, njuta och leva för stunden? Jag vill iafa inte göra det...

fast jag funderar över:
ett gott skratt förlänger livet, men tiden går ju fort när man har roligt?

trött tröttare frida

Idag är jag slut, matt i hela kroppen och helt enkelt död. Var seg redan imorse och höll på att försova mig. Väl uppe gjorde jag havregrynsgröt och blev lite piggare! Efter gymträningen, ca en och en halv timme, började min kropp strejka. Jag orkade inte gå hem från skolan för mina fötter värkte och när jag äntligen kom hem frös jag som en liten jag vet inte vad. Låg i soffan med morgonrock och dubbla filtar. Soppa till middag och den värmde lite grann iaf. Nu har jag precis kommit hem från farmor och farfar och ska alldeles strax göra mig i ordning för att krypa ner i sängen. Idag blir en tidig kväll så att jag förhoppningsvis kan ta mig upp imorgon...


tänk att få lägga sig i den här söta sängen i detta
underbara rum. Önskar det var mitt <3

sötaste kläderna

Åh jag har hittat en jättebra hemsida som säljer kläder! Hittade den igår via någons blogg. Gå in på www.asos.com och jag lovar att ni inte kommer bli besvikna. De har så sjukt söta underkläder, och jättefina vanliga kläder + att det finns sjukt mycket. Om jag inte vore så jivlarns trött efter all träning idag skulle jag kunna ligga uppe hela natten. Fast nu håller mina ögonlock på att falla ihop så jag måste nog sova. Men för er skull, gå in och kolla;


     
i'm in love

den som söker finner

och titta vad jag hittade. En mörkhårig mig!

där förnuftet tar slut...

tar vidskepligheten över?
Jag har börjat se tecken för allting. Alltså inte tecken som i figurer utan mer åt det där andliga, vidskepliga hållet, eller vad det nu kallas, ni vet, horoskop och sånt.

Tro det eller ej men så här ligger det till; nästan alla mina horoskop stämmer. Speciella dagar/datum brukar det jätteofta hända mig något, om det står att jag kommer ha mycket i skolan, då har jag mycket i skolan, eller att jag ska träffa nya människor, då träffar jag nya människor. Horoskop är ju  iofs skrivna på ett sånt sätt att man lätt ska kunna relatera till sin vardag så det kanske inte är så speciellt, men det kommer mer! Bortsett från det där med horoskop så händer det skumma grejer. Varje gång när jag typ bråkar eller tjaffsar med någon över sms, eller om jag bara är osäker på om jag verkligen vill skicka ett sms till en person, blir det alltid ett fel. Typ "ingen täckning", "fel i nätverk" eller liknande... Fast det finns ännu ett bevis, jag skrev ju för någon vecka sen att jag bara ville kasta min mobil i väggen och slippa den, för att på så sätt kunna ha en helg för mig själv och slippa alla sms och telefonsamtal. Vad händer om inte att min mobil ramlar ner i en bruk med vatten och blir förstörd? Den funkade varken på lördagen eller söndagen, utan först på måndag kväll startade den igen. Det kanske inte låter så mycket men ändå, hur är det möjligt att jag ska låta bli att tro på dem?

haha snart börjar jag väl tro på spöken också! men jag gillar uttrycket (som jag i det här fallet kopplar ihop med historien om min mobil):
Be careful what you wish for because it might come true....


Hälften klart!

Sådär ja, hemma från fotbollsträningen.  Vi var ganska många, i alla fall för att vara en löpträning och det var skönt att springa, fast var lite väl varmt med mitt hårband i pannan. Efteråt fick vi nya väskor och byxor av Göran, väldigt bra jag får användning för väskan nu på en gång. Tänkte slänga i mig en mandarin och sedan dra iväg på innebandyträning. Hemma vid halv elva igen, jag längtar redan efter sängen, då är jag nyduschad och slut efter all träning, det är en skön känsla!

det är halt att gå på isen

Jag är verkligen dålig på att hålla mina scheman, de är roliga att göra men det blir nästan aldrig av att hålla det man skriver... Idag blev det inget Sandy's till lunch, istället åkte jag till Skanstull och mötte upp Jocke! Vi gick till Seven Eleven först och sen promenerade vi runt på Söder hela lunchen. Tillbaka i skolan blev det en risifrutti och ett äpple till lunch, men det funkade det med! Imorgon kommer jag inte heller lyckas hålla schemat, blir inget Platini till lunch eftersom jag har en ca 3 timmar lång håltimme, tänkte istället utnyttja tiden till att gymma i högdalen och sedan åka tillbaka till skolan. Vi får väl se om jag orkar med en promenad hem från skolan efter det. Vägen hem idag gick iallafall förvånansvärt fort och jag är helt slut, trött i hela kroppen och seg. Ska göra en kopp te och plugga lite spanska fram till första träningen.

Men jag funderade på en sak när jag gick hem, varför i all världen har de slutat sanda vägarna?! Jag menar, hallå? När vi var små gjorde de inget annat än sanda varenda liten isfläck som gick att leka vid, och överallt där det fanns snö sandade de också så ingen vit snö fanns kvar att leka med längs vägarna. Om skolan hade fått bestämma hade de säkert sandat "skridskobanan", dvs fotbollsplanen, också för att ingen skulle kunna ramla och göra sig illa. Men nu sandar de minsann ingenstans. Det var jättesvårt att gå på platt mark och nästintill omöjligt att gå i uppförsbackarna, man bara gled neråt och var nära att snubbla hela tiden. Var tog alla sandmaskinerna vägen?

jag vill jag vill jag vill

Jag vill göra något! Alltså, med göra så menar jag tillverka, något kreativt liksom!

Jag vill rita, eller göra en tavla. Jag skulle vilja ta massa foton av saker, redigera foton, kanske göra en tavla eller ett collage att sätta upp på min vägg. Sen vill jag städa, möblera och göra iordning i vårat hus. Fast helst av allt skulle jag vilja flytta hemifrån och få börja om från början, tapetsera, köpa nya möbler och göra allt precis som jag vill ha det. På sätt och vis har jag redan gjort det, är nästan klar med mitt rum, men jag skulle vilja göra ett helt hus. I mitt hus skulle jag ha lite mer ordning och reda än vi har det här hemma... När mamma/pappa flyttat ut hoppas jag att det ska bli lite bättre, för då försvinner ju lite saker åtminstone! Tyvärr är det inte sakerna som är det värsta utan mina syskon som är totalt handikappade när det gäller att plocka undan efter sig. Jag springer runt som en liten extramamma och säger åt dem att städa hela tiden. Gissa om det kommer bli värre de veckorna mamma inte är här? Haha, stackars syskon säger jag bara... Nu kom jag visst ifrån ämnet lite, det gör jag alltid. Men mer saker jag vill göra är laga mat och baka. Det är så himla roligt att leta efter recept, sedan skriva inköpslistor, åka till affären och handla allt. Sedan vill jag komma hem till ett stort kök där jag kan tillaga allting.Efter det vill jag duka med fina tallrikar, glas och bistick, vika servetter och dekorera bordet med fina saker och sist men inte minst så vill jag lägga upp all mat och bakverk jag gjort på mina fat och servera! Åh vad det skulle göra mig lycklig att verkligen få göra någonting
mitt överfyllda köksbordlite mindre fyllt köksbord!nyårsafton <3

När jag tänker efter tror jag att jag skrivit ett annat inlägg med samma namn. Dålig fantasi?! Äsch, jag vill ju bara så mycket. Allra sist är en bild på min bokhylla iaf, den gör mig glad!

on my way home

Den där promenaden hem från skolan är mycket välbehövd kan jag säga dig. Det är riktigt mysigt att gå och lyssna på musik och tänka över hur dagen har varit. Fast på ca 50 minuter hinner man tänka mycket mer än så, jag hinner tänka typ allt som går att tänkas! Idag planerade jag min kväll, funderade på vad jag skulle skriva om i min privata dagbok som jag började med igår och massa mer. Jag hann bli hungrig också, så när jag kom hem var jag jättesugen på min havregrynsgröt jag hade tänkt göra. Pappa däremot var inte med på mina planer, innan jag hann blinka hade han redan lagat mat åt mig, så jag fick minsann äta det han hade bestämt! 

Men tillbaka till på-väg-hem-från-skolan-hinner-man-tänka-väldigt-mycket, idag tänkte jag mest på stress, en kort sekund av lycka och att uppskatta det man har istället för att tänka på vad man inte har. Jag kan ju säga att min absolut bästa talang brukar vara att se allt det dåliga i mitt liv... eller förut var jag så, men nu ska här bli en förändring! Jag undrar om andra ser hur jag förändrats, eller om det är något jag bara känner själv. När jag tänker tillbaka på hur jag var förut, och hur mitt liv såg ut så känns det som en helt annan person. Maybe baby och who knows kanske är jag likadan utåt, men inåt känns allt mycket bättre! 
       
        jag i åttan och jagtvåårsenare, är jag lik mig?

måndag bradag jagdag

Idag har det hänt massor med saker som har gjort mig glad.

Jag har pratat med sånna som jag tycker om
Min mobil började funka igen
Ekonomipresentationen gick bra
Träningen var väldigt jobbig
Jag gjorde fint



Imorgon börjar jag ett. Eftersom jag tänkte gå till skolan måste jag gå hemifrån ca tolv. Men det vore väldigt skönt att gå upp tidigt, göra iordning mig i lugn och ro och eventuellt hinna plugga lite, en mysmorgon för mig själv! Synd att bror är hemma bara... fast han stör nog inte så mycket! Nu är det nog dags att sova för lilla mig, imorgon blir en lång dag! Godnatt

idag var det måndag...

...vilket innebär att en ny vecka har börjat. Den här veckan ska jag satsa! Jag vet inte riktigt på vad, på mig själv antar jag. Jag ska träna mycket, äta bra, vara duktig i skolan och utnyttja min lediga tid på ett bra sätt, jag vet inte riktigt hur än. Men mina scheman för den här veckan ser ut såhär än så länge:

TRÄNING
Måndag: Promenad hem från skolan. Innebandyträning 19-21. 100 situps. 30x2+50 fotsaker
Tisdag: Promenad till och från skola. 300 situps. 30x2+50 fotsaker.
Onsdag: Promenad hem från skola. Löpträning 19-19.45. Innebandyträning 20.30(21)-22. 100 situps. 30x2+50 fotsaker.
Torsdag: Promenad hem från skola. 300 situps. 30x2+50 fotsaker.
Fredag: Gymträning ca 15.45-16.45. 200 situps. 30x2+50 fotsaker.
Lördag: Innebandymatch 2x20 min + uppvärming. Simning minst 40 min. Promenad ca 1 timme. 200 situps. 30x2+50 fotsaker.
Söndag: Promenad ca 1-2 timmar. Fotbollsträning 18.30-20. 100 situps. 30x2+50 fotsaker.

MAT
Måndag: Smoothie. Il piatto. Spagetti carbonara. Älskade mörka choklad
Tisdag: Yoghurt med flingor. Fruktsallad. Havregrynsgröt.
Onsdag: Smoothie. Sandy's. Thailändskfiskgrej.
Torsdag: Macka med ost. Platini. Soppa och pannkakor?
Fredag: Smoothie. Äpple och joggi yalla. Minns inte middagen?
Lördag: Smoothie och macka. Omelett. Minns inte middagen?
Söndag: Havregrynsgröt. Stek - undra vad jag får?

FRITID
Måndag: Vanlig skoldag
Tisdag: Halvdag + plugg
Onsdag: Partidebatt, stressig dag
Torsdag: Långlunch troligtvis in till stan med några <3 annars hem och vila
Fredag: Sista skoldagen! Inga planer för kvällen, vill vara hemma!
Lördag: Tidig match. Baka till kalaset? Göra något roooligt på kvällen!
Söndag: Släktkalas för lillasyster. Kanske kan bli mys

Oj, vad intressant med mina listor. Jag älskar att göra listor
och jag veeeet, jag har alldeles för mycket fritid!

min vanliga (o)tur

VARFÖR HÄNDER ALLTING MIG?

Seriöst och på riktigt. Det här har INTE varit min vecka, inte alls. När de andra hade åkt in till stan så hade jag en skön timme för mig själv här hemma. Jag fick mitt efterlängtade fotbad, hällde i lite olivolja i vattnet. Medans fötterna badade läste jag en prinsessas dagbok som vanligt, man blir så glad av de böckerna! Samtidigt åt jag lite yoghurt och en apelsin och hade det verkligen jätte lugnt och skönt. Efteråt smörjde jag in fötterna så nu är de mjuka igen och på fötterna åkte ett par luddiga rosa mysstrumpor på fötterna. Jag tänkte läsa vidare i min bok framtills det att vi skulle börja laga maten, men nej nej, istället lyckas jag trassla in mig i sladden till mobilladdaren och ner i mitt olivoljevatten ramlar telefonen. Jag hoppas verkligen inte att den blev heldränkt för då vet jag inte hur jag ska överleva....

Men för att se det positiva i allt som händer; det var ju tur att det "bara" var mobilen och inte datorn som jag lyckades dränka!

you know it's true

Avundsjuka är något hemskt. Det är dumt och onödigt och bara förstör. Så varför är jag då avundsjuk? jag vet inte.. det finns inget bra svar på den frågan.

Jag vill ju egentligen inte vara svartsjuk på dig, eller dem, jag vill vara glad för din skull. Jag är glad för din skull också, men samtidigt ledsen för mig själv. Man kan ju inte få allt och om ni runt omkring mig är lyckliga, så är jag också det till viss del. Det är jobbigt att se andra få det man själv vill ha och jag tycker inte om att se mina egna misslyckanden plus att jag vill vara en del av din lycka. En del av ditt liv och en del av dig. Vad ska jag göra för att bli det? Vad är det som krävs av mig? Jag försöker och försöker men ändå så passar jag inte in. Men framförallt vill jag inte vara avundsjuk

look into my eyes and you'll see what you mean to me

Bara för att...

...det inte blev någogt fotbad för jag hittade inget att ha vattnet i
...jag sitter vid Pellans data
...jag inte lagt upp särskilt mycket bilder på sistone

Så tänkte jag sno lite bilder härifrån när jag ändå är här. Hope you don't mind


annorlunda fredagkväll

Det är obeskrivligt vilken dag jag har haft. Den har vart så dålig så det inte är klokt. Fast det är synd att klaga för jag hade jätteroligt i skolan, som alltid <3 och kvällen har varit riktigt skön, i alla fall större delen av den!

Har suttit barnvakt åt Magnus och Stian, Pelles syrra Ann-Jeanettes barn. De är jätte söta och snälla, men lite över speedade ibland! Och så bråkar de ganska mycket med varandra, fast det gör väl de flesta ungar. Vi har sett på film och ätit godis hela kvällen typ, fast när jag väl fick dem i säng runt halv tio tiden var jag ändå riktigt trött! Nu sitter jag nere i Pellans vardagsrum med två datorer, hennes med musik och internet, min med power point presentationen. Jag skrev ju igår att jag blev klar med den, men min min vanliga tur så hade jag tydligen inte lyckats spara den utan den var spårlöst försvunnen.... Men nu när jag hade tid över var det ganska roligt att göra om den så det är okej ändå! I alla fall så måste jag säga att det känns väldigt skumt att vara ensam hema i någon annans hus, fast jag är ju inte helt ensam, men det känns ändå konstigt! Tur att det är Pelle som jag känner så pass bra, känn dig hemma sa hon innan hon gick, men söta vännen, jag känner mig alltid hemma hos dig, du är sötast

Nu funderar jag på att göra iordning ett fotbad och sedan sitta och mysa i vardagsrummet med ljus äpplen och apelsiner fram tills Pelle och hennes familj kommer hem


äntligen klar!

Nu är jojjon tillbaka högst upp! Inte allra högst upp kankse, men ganska högt. Jag lyckades tillslut göra min power point presentation, och det var roligt att göra den. Ni vet, hitta bilder, skriva med roliga bokstäver och färger, designa mm. Riktigt roligt plus att jag slapp ångesten över att inte vara klar i tid. Jag måste tyvärr säga att det inte är särskilt väl genomtänkt eller att vi (jag) gjort ett bra jobb, men tack vare lite hjälp från min kära och även äldsta storebror så är jag åtminstone äntligen klar!

Att jag är klar betyder också att jag kan tillåta mig att sova, vilket jag inte alls hade tänkt göra först eftersom jag var sur. Men basse somnade ifrån mig som vanligt... så fort jag läst klart min bok ska jag bädda ner mig och sova ett par timmar, imorgon börjar vi åtta... Enda dagen jag inte har sovmorgon är på en fredag?! Vad är det här.. menmen life goes on och imorgon blir nog en rolig dag i skolan trots allt, och på kvällen ska jag vara barnvakt!

see you later alligator
after while my dear crocodile <3

extrembehov av att göra något

jag har inte inte inte inte inte en bra dag idag. jag vill bara lägga mig ner och dö, men så kan man ju inte göra?
Men jag vill skrika och gråta och slå någon hårt. Eller så vill jag boxas eller ut och springa. Jag måste göra någonting för att bli av med allt jag känner. På riktigt, jag tror att jag håller på att bli galen. Mitt humör går upp och ner som en jävla jojjo och om fem minuter är det möjligt att jag asgarvar, tyvärr måste jag säga att det är minst lika troligt att jag gråter så mycket att mina ögon trillar ur. Det är t o m med troligt. Jag vill inte ligga här i min säng alldeles ensam. Jag vill inte vara ensam mer. Jag vill inte vara själv. Stay with me tonight?

JAG VILL BARA SLÅ SÖNDER EN FÖNSTERRUTA OCH SLÅ SÅ HÅRT ATT JAG FÅR ONT I HELA KROPPEN OCH INTE KAN TÄNKTE LÄNGRE
oj vad man kan överreagera ibland....

love of my life

btw. Jag ska bli tsm med en hockeyspelare! Jag älskar hockey och om jag inte får spela själv ska jag åtminstone ha en kille som spelar, så det så! Tänk vad underbart plus att hockeyspelare har värsta kroppen ju! Och sen skulle det vara trevligt med massa små och söta hockeyspelande ungar när jag blir vuxen. Mina barn ska minsann få spela hockey om de vill, till skillnad från mig, mina föräldarar låter mig inte..


           men mmmh, isn't he lovely?

min "bra" dag

Jag vaknade imorse pigg och glad, oväntat nog med tanke på de fåtal timmarna jag sov. Jag låg och drog mig en stund i sängen och bestämde mig för att det här skulle vara en bra dag! När jag gick upp och skulle duscha fanns det knappt något varmvatten kvar, när jag skulle göra te så var min favoritsmak slut. När jag sedan skulle gå hemifrån halkade jag på trappan. Men ingenting kunde förstöra mitt bra humör! Väl framme i högdalen stod det att jag precis hade missat tunnelbanan och sen när den äntligen kom påminde jag mig själv om att jag hade gått hemifrån en kvart för tidigt pga min dåliga huvudräkning. Men jag var fast besluten om att det här var en bra dag så jag var glad ändå. I skolan fick jag reda på att jag bara kommer få vg i matte A, helvets skit säger jag bara och sedan fanns det inga baguetter när jag försökte beställa det till lunch. Men som sagt, jag hade bestämt mig för att detta var en bra dag så jag tänkte minsann inte deppa över några små snedsteg i mitt liv. Efter en lång promenad hem från skolan, ca 45 minuter kom jag hem och snubblade återigen på den hala trappan. Väl inne fortsatte jag läsa min bok från igår, en prinsessas dagbok, och när mammsen kom hem fick jag äntligen dagens första lite positiva besked, god middag! Efteråt var jag, pappa och massa pappakompisar på hockey i huddinge och se där, AIK vann med 4-0. Jag visste väl att det var en turdag.

Tänk vad lätt allting kan vara om man bara har bestämt sig innan och vilka små saker som kan göra en glad, bara för att man letar efter dem...!

tidig morgon

Oj, duktiga jag, jag är till och med förvånad över mig själv. Inatt har jag haft sjukt svårt att sova och vaknat typ fem gånger. Mellan fem och sex låg jag vaken och störde mig på en bil som åkte förbi gång på gång. Jag trodde aldrig att jag skulle komma upp i tid, men som sagt duktiga mig! Jag är uppe så mycket i tid att jag till och med hinner blogga lite innan jag hoppar in i duschen för att fräscha upp mig lite. Sedan ska jag dricka en stor kopp te för att bota min värkande hals.. Sen ska jag äta frukost klä på mig sminka mig och komma till skolan i tid! Inatt när jag inte kunde sova bestämde jag mig för att jag ska börja äta frukost lunch och middag varje dag igen också. Det är så himla mycket smartare.

Dags att hoppa in i duschen, ha en bra dag för det tänker jag ha

sista helgdagen, lite senare än alla andra

Tisdag kväll och sista dagen på min lång helg. Två extra dagars ledighet på grund av att jag blev sjuk, men imorgon tänkte jag iafa gå till skolan igen. Idag har varit en väldigt skön dag, steg upp vid ett och åt frukost runt två. Sedan har jag läst en prinsessas dagbok 1 , den är ritkgit bra, har inte läst den sen i sexan-sjuan typ. På eftermiddagen fick jag ryck och ville baka, jag läste igenom hela kokboken och blev sugen på hallonmazariner, fast vi hade varken hallon eller mandelmassa så det gick inte. Tänkte då göra både sockerkaka och kladdkaka istället, fast vi hade inte tillräckligt med ägg så det blev bara en kladdkaka. Det var inte så bra, mådde alldles illa efteråt... Sen var jag dum, gjorde 500 situps och tänkte göra 500 till innan jag går och lägger mig! Har inte rört på mig särskilt mycket under helgen, förutom en promenad in till stan och fotbollsturnering i söndag har jag bara varit hemma. De här två sista dagarna har jag inte ens varit utanför dörren. Imorgon blir det annat och om det bara inte är sånt otroligt jobbigt väder ska jag ut och gå lite efter skolan också.

Nu ska jag läsa vidare i min bok, man blir riktigt glad av den, och sedan sova tidigt, före 22.00 hade jag tänkt mig.
Förresten var det en annan sak som gjorde mig glad idag, jag fick svar på mitt mail till en person och det var väldigt kul!
Puss och kram och kyss sov gott

dubbelmoralen

Jag minns i somras när vi skulle förklara för Hanna vad dubbelmoral innebar. Vi beskrev det ungefär som att om du är med Lisa och säger att du älskar henne men hatar Emma, sen går du till Emma och säger att det är henne du älskar och Lisa du hatar då säger du två saker som är precis tvärtemot varandra. Efter det var det någon som sa att alla hade någon slags dubbelmoral, jag minns inte vem, men Hannas fråga blev då "Jaha, vem hatar du då?" Jag tror inte riktigt hon förstod vår poäng...

Dubbelmoralen innebär väl att man säger en sak men sedan gör precis tvärtemot, t ex "Det är fult att ljuga" och så ljuger man själv, eller "jag hatar när folk dricker" och sen dricker man. Det måste inte ens vara något man själv gör, det kanske bara är något man säger eller tycker, fast på två sätt som är precis varandras motsatser. Jag har enormt mycket dubbelmoral, när det gäller precis allting. Jag tycker väldigt mycket men samtidigt tycker jag inte det. Jag kan nog uppfattas som väldigt förvirrad, eller förvirrande när jag skriver såhär kanske, men jag vet verkligen inte vad jag själv tycker. Inte om allt såklart, när det gäller vissa saker är jag helt säker och vet vad jag vill. Men i stora frågor, lite större och som omfattar mycket av verkligheten, ja då har jag verkligen ingen aning.

Det finns alldeles för mycket frågor som man måste ta ställning till i dagens samhälle. Det var bättre förr säger alla gamla, fast det tror jag inte heller på. Förut fick man ju inte vara med att påverka någonting alls som ungdom. Jag vill få vara med men bara de dagarna jag känner för det. Jag vill kunna säga vad jag tycker men det ändrar sig ju från dag till dag. Jag vill bara leva, bara vara, leva ett enkelt liv, men så enkelt är det ju inte.

Att leva är svårt, komplicerat med mycket förändringar och det blir nästan aldrig som man tänkt sig. Man måste ta livet med en nypa salt, göra det man känner för just i den stunden. Våga chansa på det man tror är rätt och följa sina instinker. Man måste lita på sin magkänsla och när man inte vet vad man ska ta sig till måste man ha modet att be någon om hjälp. Nu gick jag visst ifrån rubriken ganska mycket, fast lite hänger det ju fortfarande ihop, allt handlar ju om vad man vill, känner och hur man lever sitt liv
         och leva sitt liv, det är väl det hela livet handlar om, eller?!

ja nej kanske ?

Jag är sugen på att baka men inte alls på att äta.
Jag är trött men har ingen lust att sova
Jag känner för att läsa en bok men vet inte vilken
Jag vill ut och gå eller springa men det är alldeles för jobbigt
Jag vill se på TV eller film men det finns inget roligt att se på
Jag ville jättegärna åka skridskor idag men jag var sjuk
Jag önskar att vi träffades oftare men jag vågar inte ta första steget
Jag vill att det blir som förut igen men usch för att flyttas bak i tiden
Jag har lust att festa men känner inte för att gå ut
Jag känner för att vara ifred men klarar inte av att vara ensam

Ja, vilka problem jag har alltså.. Jag har det ju bra så jag ska sluta klaga och göra vad jag vill istället!

to much information

hm ofta någon vill läsa om det här egentligen.. men jag skriver väl för jag har ändå inget bättre för mig.

Idag var jag sjuk och därav en meningslös dag. Har sett på tv hela dagen, pinochio (stavning?), den där mary och sedan sex avsnitt OTH. Nu tittar jag på Idrottsgalan. Gud så meningslöst. Imorgon är det tisdag, först någon slags "kursmässa" där vi får veta lite om olika kurser inför nästa år, sedan ska vi till Gustavsberg och åka skridskor. Kursmässan känns onödig, har ju redan ett papper där alla kurser står fast skridskor vill jag gärna vara med på. Det är sjukt kul ju, jag vill spela hockey egentligen. Det verkar så roligt plus att det är jättemycket träning, hårdträning. Det hade varit nice! Lite sent att börja nu tyvärr...

Men jag är ju lite sjuk, och orka åka till skolan då. Jag stannar nog hemma, då kan jag läsa lite böcker och kanske fixa power point presentationen tills på fredag, tvivlar nämligen på att Jenni och Amanda fick särskilt mycket gjort idag...

give me an answer

     m å s t e   d u   t a   v a d   j a g   v i l l   h a ?


bra fråga

Varför göra som alla andra och ha tråkigt, när man kan göra som sig själv och ha kul?

hemma och sjuk

Jag är sjuk. Igen. Jag är ju fan alltid sjuk. Undrar om det är mitt eget fel, för mycket träning för lite vila kanske? Jag har lust att bara ta en ledig vecka, helt ensam utan att prata med någon. Typ hyra en liten lägenhet, köpa med mig all slags mat som jag tycker och och sedan göra jättemysigt med massor av ljus, bra musik, filtar och söta tekoppar. Sedan vill jag bara kasta min mobil stenhårt i väggen så att jag slipper den, det samma gäller datan. Jag är trött på att få sms dygnet runt, trött på att få dåligt samvete när jag inte svarar någon. Så sjukt trött på att vara beroende av en liten jävla elektronisk grejs som, jag vet inte ens vad, som inte ens ...

Sen är jag arg också. Arg på alla som inte förstår någonting åh jag vet inte vad jag ska göra

Skönt att vara ensam hemma idag iafa, just vad jag hoppades på. Men jag vet ändå inte vad jag ska göra, jag vill inte slösa bort en dag nu när jag väl är hemma, men samtidigt är jag så trött, vill bara sova. Har ont i halsen och mår illa så det är svårt att äta, men samtidigt är jag hungrig. Jag har inte ens lust att skriva eller se på film... jag vill bara bli av med allting

JAG VILL VARA ENSAM OCH IFRED OCH FÖR MIG SJÄLV
men samtidigt klarar jag inte av att vara själv... leave me alone

till dig från mig

Jag saknar dig så jävla mycket. Jag bryr mig om dig så mycket. Jag vill att du är här och pratar med mig, eller så vill jag kunna ringa dig och prata. Vi skulle inte behöva säga något viktigt, bara om vi ville. Jag kan prata med dig om allt, det säger du i alla fall till mig jämt. Men när jag gör det, känns det så fel. Det känns ungefär som om jag står framför dig och klär av mig, plagg efter plagg ända tills jag står helt naken. Det värsta är att du säger att du bryr dig, du ber mig att berätta, och när jag gör det så får jag inga bra svar, ingen reaktion, jag får ingenting tillbaka. Jag finns alltid där för dig, jag vill alltid finnas där för dig. När jag säger för evigt, då menar jag det. Frågan är om du menar samma sak, om du verkligen vill vara min vän eller om du bara är för snäll för att våga säga ifrån. Men något får mig att tvivla, någonting inom mig tvivlar så starkt på att du bara skulle låtsas. Jag känner dig för väl, eller åtminstone tror jag att jag gör det och du skulle aldrig göra så mot mig. Du skulle aldrig ljuga för mig, du skulle inte låta mig tro saker, du skulle inte svika mig. Det är inte något som du gör medvetet. Och om jag har rätt i allt jag nu skriver, då skadar du mig så hårt utan att förstå det, utan en tanke bakom allt du säger och gör. Jag både vill och inte vill tro på det, för är det omedvetet så kan du ju inte förändra det, då är det bara sådan du är. Jag vill acceptera den relation vi har, men det är svårt för mig när allt ansvar är mitt och när jag vill ha det annorlunda. Jag måste våga säga ifrån, men jag är så rädd att förlora dig.


Jag vill att du läser det här, men samtidigt inte. Jag vill att du ska förstå vad jag vill säga. Men jag tror inte att du läser...

Friday I'm in love

Friday I'm in love, som Jockis alltid brukar säga på fredagar. Superskönt med helg igen och för en gångs skull har även fredagen varit en skön dag. Kort dag i skolan som sagt, elva till halv tre blev det. Sedan till högdalen och köpa ett kort, hem och baka muffins slå in presenter och välja kläder inför kvällen. Nu ska jag snart fixa iordning mig, sminka osv sen ska jag till Frida på födelsedagsmiddag, hoppas hoppas och tror att det kommer bli en jätterolig kväll!

Det verkar mer och mer troligt att Jenni och Manda ska åka iväg till London nästa år... Det vore ju kul för dem men riktigt tråkigt i skolan för mig. Fast jag lär ju knappast umgås med bara dem under de här tre åren så jag överlever nog! Trivs ju verkligen bra i min klass, finns hur många som helst som är snälla och kul att vara med. Idag var jag och Pernie ute på lunchen, sedan var jag mycket med Jasmina, Amanda, Ella, Tinka och Frida under dagen också. Sen finns det massa andra sjyssta också, jag måste väl bara sluta vara så blyg helt enkelt. Som jag alltid tjatar om; man måste våga för att vinna och tar jag inga av de chanserna jag får, då kommer jag ju bli ensam och bara ha mig själv att skylla på.

Ha en trevlig fredagkväll, because I will <3


det blir alltid värre framåt natten

Oj shit. Vilken dag jag hade igår alltså, en dag för humörsvängningar. Jag vaknade ju som sagt på helt fel sida, blev sedan lite gladare under dagen. På ki-gympan var jag jätteglad igen, när vi gick på stan efter blev det sämre. När jag kom hem och satt vid datorn blev jag jättelycklig och när jag sedan låg och försökte sova blev allt hemskt

Som i Björn Skifs låt "De blir alltid värre framåt natten" och Lena PH som sjunger "Det gör ont en stund på natten men inget på dan" så tror jag att det är ganska många som upptäckt det där med att natten är en tid för sig själv när man kan tänka. När man mår bra kan den där stunden vara skön att ha, och ibland när man mår dåligt också. Men om det hinner gå så långt i tänkandet att ångestkänslorna börjar komma, ja då är det verkligen inte bra längre. Igår var jag så otroligt lycklig och sen låg jag i mörkret och kunde inte sova, då fick jag värsta omställningen och allt blev sjukt. Menmen, med tanke på låttexterna jag skrev i början så anar jag ju att jag inte är ensam om det här, natten måste helt enkelt vara sån.

man vänjer sig nog

godnatt inlägget

Alla som inte känner mig måste ju tro att jag är värsta positiva-jag-vet-inte-vad
och
Alla som känner mig måste ju tro att jag går på droger

Jag kan i alla fall meddela att så är inte fallet, haha. Inte något av dem faktiskt. Jag är bara ovanligt glad och lovar att jag ska sluta tjata om det nu.

Nu sitter jag med den bärbara datorn igen, och idag planerar jag faktiskt på att stänga av den tidigt, före tolv hade jag tänkt men det hinner jag nog inte. Men före kvart över ska jag ligga nedbäddad under täcket och lyssna på Pelles Lars Winnerbäck-skiva i alla fall. Imorgon blir en slapp dag med endast idrott, svenska och engelska. Våra två matte lektioner är inställda för dem som inte behöver komplettera ekvationer eller algebra, lucky me som slipper det! Skola mellan 11 - 15.30 och jag tänker faktiskt utnyttja min sovmorgon. Sova till nio, GÅ UPP, äta frukost och göra mig iordning i lugn och ro för en gångs skull. och imorgon ska jag faktiskt lyckas också! På kvällen är det middag och födelsedagsfirande för lilla, eller ska jag kanske säga stora, Frida som fyllde 17 år idag. Vi ska ha roligt och jag längtar. Nu är det dags att krypa ner i min stora mjuka rosa säng och lägga över mig två sköna täcken och världens gosigaste filt. Därefter ska jag krama om min Nalle, sova min skönhetssömn och (förhoppningsvis) vakna upp utvilad imorgonbitti

God Natt

Precis som alla andra

Jag vill inte bli överdriven. Tro inte att jag är någon övernaiv människa som är hög på livet.

Jag är bara vanlig. En alldeles vanlig 16 åring med alldeles vanligt utseende, vanlig familj, vanlig skola och vanligt liv.
Jag har haft en alldeles vanlig uppväxt och har precis gått igenom en väldigt jobbig, men mycket troligt helt vanlig, tonårsperiod.

Därför känner jag mig nu helt vanlig, precis som alla andra och passar på att njuta lite extra av livet. That's all

Sen levde de lyckliga i alla sina dagar

När jag blir vuxen kommer mitt liv att vara bra. Jag är stolt över mig och jag tror på mig själv. Jag tror att jag kommer att lyckas. Jag vill ha mål i mitt liv, något jag kan sträva efter att få för då blir det lättare. Då får jag en chans att känna mig duktig när jag lyckas, kan belöna mig själv och på så sätt må bra. Man kan inte få allt man vill ha, och man kan inte lyckas med allt, men jag hörde någonting bra en gång, tror det var i någon bok:
"Om du siktar mot stjärnorna kanske du åtminstone landar på månen"
och det ska jag göra

Jag vill....

......Först och främst skaffa mig en egen lägenhet och flytta hemifrån. Jag vill ha ett jobb men samtidigt plugga vidare, för att så småningom få ett riktigt bra jobb! Jag ska tjäna pengar så att jag har råd med lägenheten och att hushålla mig själv. Det behöver inte vara särskilt stort, men jag ska i alla fall få plats med en säng, tv, musikanläggning och ett stort bord så att vänner kan äta hos mig! Sen vill jag gärna ha lite plats på golvet också, det är mysigt att sitta på golvet.

.... inreda mitt hus, precis på mitt eget sätt. Jag vill att det ska passa mig. Det ska vara ordning och reda, men samtidigt kännas mysigt och hemtrevligt. Det ska inte vara öppet, kalt och stilrent utan mysigt med mycket möbler och småsaker men inte för mycket.

.... absolut ha en familj. Jag älskar barn och vill ha många. Dem ska jag uppfostra till små söta änglar och de kommer vara så söta. Jag vill ha en man jag kan älska, och som älskar mig och våra barn tillbaka.

..... resa, upptäcka nya platser och människor. Knyta bra kontakter, träffa nya vänner och bara uppleva massa annorlunda. Att upptäcka är att lära sig och jag vill lära mig om allt. Jag vill se mer, veta mer och känna mer

..... starta något eget. Något som är mitt och betyder mycket för mig

..... hjälpa andra människor. Jag vill göra något som betyder något. Ha ett jobb där jag kan dela med mig av mina åsikter erfarenheter och styrkor. Men också mina svagheter. Jag vill att andra ska kunna lära sig av mina misstag, inte bara jag själv.

.... SKRIVA EN BOK



..... sen finns det en miljon andra saker jag vill göra och tro mig, jag kommer att skriva om dem med. Jag skriver om allt jag vill, för jag älskar att skriva. Både när jag är lycklig och inte känner jag ett stort behov av att uttrycka mina känslor. Att skriva är ett sätt för mig att göra det

make me happy

Blev ett lite väl deprimerande inlägg där..
Får väl dra dagens positiva bara för att pigga upp mig själv(!) :

Bra och rolig träning
Fick träffa sötPellan
Fick alla presenter köpta (hemligt vad, men jag är nöjd med dem)
Köpte ett par nya tights, turkosa och fina
Slapp samhällskunskapen eftersom Ove var sjuk
Åt god joggi yalla (stavning?)
Hittade min mörka choklad i Gallerian!!!
Frida fyller år! Iofs har ju inte det så mycket med mig att göra, men ändå
          kommer inte på något mer ?!



så nu ska jag sitta här och tänka på massa glada saker så jag blir glad igen!
t. ex te . godis . vänner . musik . one tree hill . min bärbara dator . fina blommor
min familj . lyckliga minnen .  alla mina söta sms . glada människor . fredag imorgon!
helgen . min klass . och maaassa mer, m a k e  m e  h a p p y  s w e e t n o e s

Torsdag- värsta dagen

Som sagt var så har dagen inte varit någon höjdare.. hade svårt att somna igårkväll och därför självklart svårt att vakna imorse också. Snoozade i en halvtimme och sedan låg jag där i sängen och försökte hitta på bra anledningar till att få ligga kvar. Den första var som vanligt att jag skulle stiga upp så fort jag bestämt dagens klädsel, något som jag vet att jag aldrig lyckas med förens jag stigit upp och kan titta i garderoben. Men det struntade jag såklart i och låg kvar där i min varma sköna säng... 23 minuter kvar tills jag skulle gå hemifrån, mina ben strejkade. 22 minuter kvar, hela kroppen vägrade stiga upp. 21 minuter kvar, så fort jag rörde mig skrek hela jag att det var absolut nödvändigt att ligga kvar. 20 minuter kvar, jag tände sänglampan i hopp om att bli lite piggare. Det misslyckades men när det bara var 19 minuter kvar bestämde jag mig för att bli 10 minuter sen till skolan och steg sedan upp. Bestämde kläder, åt frukost och gjorde mig iordning.

Kom till skolan endast fem minuter sen och hade engelska. Onödigt som vanligt och mitt humör sjönk ännu mer. Jenn och Manda var flummiga som vanligt och snackade mest på om sin Londonresa, jag kände mig lite utanför och orkade inte med dem, stannade därför kvar i skolan när de drog in till stan. Hade en desperat jakt efter cigg men misslyckades, sedan blev jag chokladsugen men lyckades inte få någon sån heller. Matten var flummig och vi gjorde inte så mycket, detsamma gällde spanskan. Sedan hade jag planerat att åka in till stan under lunchen, meningen var att fixa present till Nico och kanske Fridisen också. Fick dagens första glada besked; samhället var inställt. Yes! Jag, Manda och Jenn drog in till stan, de käkade och kollade på skor och jag köpte Nicos present och min efterlängtade mörka choklad! Dock inga cigg... Sen drev vi omkring ett tag tills jag skulle träffa Pellan och dra på friskis och svettis. Vi gick på någon slags gympa som kallades Ki- nånting ? Den var faktiskt riktigt bra, bestod av typ försvars/boxnings övningar (tror jag ?), kondition/styrka samt avslappning och streching som avslutning. När vi började var jag ganska skeptisk men det blev bättre och bättre! Nu har vi testat det, nästa gång blir det nog något annat, men det var roligt iafa! Vi stötte på Carro också och hon rekommenderade massa saker och sa att gruppträningarna var väldigt bra. Får se, om jag skaffar kort där kanske jag kan gå dit med henne och Frida S ibland..

...

Usch vilken hemsk dag

Massor utav Grattis

Nu är klockan efter tolv och det betyder att det är en ny dag. Närmare bestämt den 15 januari år 2009. Vilket ännu närmare bestämt betyder att Frida fyller år, hela 17 år! Gud så lyxigt, nu kan hon ju nästan säga att hon är vuxen. Fast inte ritkigt, bara nästan. ppd och stooort grattis vännen

Vad som är nästan ännu mer orättvist är att Emsavemsa fyller 18 år. Hon kan säga att hon är vuxen, på riktigt. Grattis till henne också.

        
frida den skummisen gillar iofs inte chokladtårta.. men hur kan man liksom inte bli sugen på den här när man ser den, det undrar jag liksom... Dessutom tänker jag inte ge dig någon tårta, du får en kanelbulle istället. pusssss

en tårta flera tårtor

Jag sitter och letar efter bilder som vanligt, den här gången letar jag efter tårtbilder (gissa varför)! I alla fall, som vanligt har jag kommit på något väldigt smart och idag är min smarta tanke: Hur kul vore det inte att jobba på bageri eller café?
Seriöst. Jag skulle lätt älska det! Gud vad roligt att få baka jättemycket, både nya och gamla saker. Sen att få lägga upp maten fint och hitta på massa rätter osv vore också jätte roligt. Fast det bästa av allt det vore ju såklart tårtorna. Tänk att få hitta på hur alla skulle se ut, att få garnera och glasera och dekorera och allt vad det nu kallas. Fy tusan vad jag skulle älska det.

Kul asså, vissa gillar inredning, andra vill designa kläder och här går jag och vill designa kakor och bullar. Jaa, jag har ju alltid sagt att man inte ska vara som alla andra h a h a och dessutom så ska jag öppna ett café. MINST ett alltså, kanske ännu flera. Jag har stooora planer på gång här. Wait and you'll see

mörk choklad

För alla som undrar har jag blivit smalare!

Och för alla som inte undrar så har jag också blivit smalare.

Därför fick jag lite choklad idag, fast bara en bit. Mörk choklad är gott för alla som undrar!

Tänk hur mycket saker man kan undra egentligen

     

träning och bloggning

Så var man hemma från den första träningen. Den var inte alls särskilt jobbig, Kjelle var sjuk och därför skulle vi springa med Göran. Han börjar kanske bli lite gammal (h a h a förlåt Göran) så istället för att springa så cyklade han med oss. Och eftersom nivån på kondition är lite olika i vårat lag så slutade det med att Jessie och jag sprang först och sedan var tvugna att vänta in alla de andra. Med andra ord inte en så givande träning. Hoppas på att innebandyn blir jobbigare!

       
   när sommaren kommer ska jag springa på stranden i bara bikini och sen
när det blir varmt ska jag hoppa i vattnet i solnedgången. Wanna join me?


För övrigt så har min söta, sex år yngre, väldigt lik mig och lite smått efterblivna lillasyster precis skaffat en blogg, haha sötunge. Undrar hur länge hon kommer hålla på med den, med tanke på att hon är ganska kreativ är det mycket möjligt att hon fortsätter. Fast å andra sidan har hon inte särskilt bra tålamod så därför kan det lika gärna vara slut inom ett par dagar. Får väl helt enkelt vänta och se bara. Värst vad alla skaffar bloggar nuför tiden. Jag undrar hur många det finns... säkert typ 100 tusen. Minst.

it really is

It's good to be home

It's good to have you back

same same but different

Ja herregud, jag var verkligen trött igår. Glömde ju t o m bort att skriva en rubrik. Det skumma är att jag inte alls var trött, jag kunde inte somna när jag väl hade släckt lampan utan låg bara vaken hur länge som helst. Tror jag somnade vid halv två. Det kanske inte är så sent egentligen, men jämfört med att jag brukar däcka samma sekund som jag lägger hududet på kudden vilket brukar vara runt tolv så... Men som sagt, det var väl bara min hjärna som inte ville sammarbeta. När jag låg där alldeles klarvaken hade jag ganska mycket tid till att fundera i alla fall och det kändes som om tusen olika tankar snurrade runt i mitt huvud. Jag minns förut, i typ åttan när jag aldrig somnade före två på nätterna. Antingen var jag uppe för att plugga, eller också hade jag bara ingen lust att sova. Jag tyckte att natten var den bästa tiden eftersom man fick tid för sig själv, kunde tänka igenom allting och man slapp alla människor som störde eller var jobbiga på något vis. Så natten var min tid för mig själv och igår återupplevde jag en sådan natt, det var skönt och välbehövt.

Jag kom på hur mycket jag förändrats på sistone, fast jag fortfarande är samma person. Jag kan verkligen inte sätta fingret på vad det är som är annorlunda. Men jag är så himla mycket gladare. Och lyckligare. Allting känns mycket lättare och jag trivs med mig själv och andra på ett helt annat sätt. Men med tanke på det så undrar jag om personer som känner mig nu kan förstå hur jag var förut. Och samtidigt undrar jag om de som kände mig när jag var liten skulle känna igen mig nu. Jag känner ju inom mig hur jag har förändrats. Men jag undrar om andra människor kan se min förändring, om andra ser mig som samma person fortfarande eller som en helt annan.

Jag funderar över så mycket. Undrar om jag någonsin kommer få svaren på alla mina frågor... Men är inte det vad livet handlar om? Eller åtminstone en del av det, att söka efter svaren på sina frågor

Utkast: Jag är ...

Jag är verkligen på skrivhumör idag, jag vill så gärna skriva. Tyvärr känner inte min hjärna det samma utan den vill hellre vila för jag är typ helt tom i huvudet.

Därför tänkte jag lägga mig i min säng, läsa min bok och fundera över vad jag ska ha på mig imorgon!
Sen imorgon ska jag upp halv åtta, inte en minut senare, eller, jag kanske får snooza en gång men inte mer! Då ska jag mixa en riktigt god smoothie till frukost, jag och pappsen köpte nya bär idag och sedan ska jag ha en jätte bra dag, komma hem och sedan iväg på dubbelträning. Jippie, imorgon blir än fullspäckad dag!

pusspusspuss till mig och godnatt till dig <3


sötsuget

Jag undrar varför man blir sugen på sött ibland. Eller varför man blir sugen att äta överhuvudtaget, när man inte alls är hungrig. Det är riktigt konstigt, och dumt ... Jag har läst på typ hundra  olika platser vad man kan göra åt det, men ingenting funkar ju. Fast alldeles nyss såg jag en tjej som hade skrivit att man ska äta beska saker när man blir sötsugen, som t. ex rabarber. Jag tror jag ska testa det!

One Tree Hill

Sitter med den bärbara datorn igen, i vardagsrummet den här gången.  Meningen var att jag skulle visa pappa vad det var som var fel, men självklart funkar det ju nu. Är säkert mitt rum det är fel på eller nåt, ska gå upp och kolla sen igen för han lovade att jag kunde få låna den här nu! Jippie, ibland funkar det att tjata.

Var ju som sagt ledig idag och det var skönt. Sov ända till halv ett och sen har jag bara sett på tv hela dagen. Vid fyra tiden började One Tree Hill, jag älskar det programmet. Seriöst, det finns verkligen inget bättre. Jag tror det är säsong sex som går på tv nu, och jag ligger bara på fyran, tänkte låna den av Fridisen nån dag snart! Men såg avsnittet på tv ändå och jag hängde inte riktigt med eftersom jag nte vet vad som har hänt emellan, och ändå så älskade jag det
Det betyder något, det har en mening och jag får jättemycket inspiration av det. Jag vill till exempel göra något eget. Som Karen, hon har ett eget café, Brooke har en klädeskedja, Lucas hade skrivit en bok och i avsnittet idag verkade det som om Peyton skulle öppna ett skivbolag.

Jag vill också göra något sådant. Öppna eget. Göra något som betyder något, men jag vet inte vad än. Fast tids nog kommer jag på vad jag vill göra, jag går ju bara i skolan än så länge. Dessutom har jag massor av idéer om vad jag vill göra och vad jag ska göra i framtiden. Jag ska bara komma på något jobb som innefattar de här idéerna!

     

segt internet

Igår kände jag verkligen för att skriva någonting. Nåt som var smart och kändes bra och kändes som mig. Men jag låg i sängen med pappas bärbara dator och lyckades inte komma in på internet, så så gick det med det...

Idag känner jag inte alls för att skriva nånting bra. Idag känner jag för att krypa ner under mitt täcke och stanna där forever. Fast det ska jag inte göra, dumt att slösa bort en ledig dag. Jag ska gå ner och se på film istället, mycket bättre!

         

det här är jag..

          

... när jag ligger i väskfacket  på tåget påväg till Norge med mina vänner

Jag brukar se ut så när jag är glad... jag är glad nu, fastän jag inte ligger i ett väskfack, inte är på ett tåg, inte är påväg till Norge och inte är med mina vänner

tro det eller ej men jag är faktiskt glad ändå

allting är så jättemycket bra idag

När jag var med Cicci i onsdags pratade vi om vilken dramatisk klass vi var, i sådär 5an-9an. Eller inte hela klassen, men vårat kompisgäng. Nu när jag tänker tillbaka är det ju fan helt otroligt att vi lyckades hålla ihop och vara så bra vänner som vi faktiskt var, och fortfarande är en del av oss.

Idag tog vi upp det ämnet igen, fast nu med Pelle. Hon sa att jag typ har bråkat med alla och det stämmer ju också. Säg liksom en person som jag inte bråkat med... Och allt är typ bara om skitsaker. Det har varit skitsnack, irritation och bara massa småsaker. Ingenting har egentligen varit något stort, inte som jag kan minnas egentligen.

Jag antar att det har gjort mig till den jag är, jag är nog fortfarande ganska dramatisk av mig, har ganska lätt för att ta illa upp osv. Men mycket beror säkert på mig också, inte bara säkert, utan jag vet att det gör det. Jag är inte särskilt bra på att prioritera rätt saker i alla lägen. Jag tröttnar ganska fort på personer och saker, vilket innebär att jag inte kan umgås för mycket/för länge med samma person. Det är ganska jobbigt, för de flesta förstår inte vad som är fel, när jag ibland inte har lust att umgås. Jag är en period människa. Både när det gäller andra människor, men också när det handlar om mig själv. Vissa dagar kan jag älska att vara ensam, gå runt och fundera över småsaker, tänka på mig själv och hur allting är och bara vara i min egna värld. Andra dagar hatar jag det. Jag kan få ångest och bara önska att någon räddade mig från mig själv. Och ibland är jag pratsjuk och sällskapssjuk. Det händer iofs inte alltför ofta, men just nu är jag det. Jag känner för att vara vaken hela natten och bara praa i telefonen med någon. Jag har lust att prata om allt som finns, allt i hela världen. Bara prata om ingenting och allting och vara lycklig och njuta av hur bra allting faktiskt känns, för en gångs skull... Jag är så rädd för att den här känslan ska försvinna, för jag vet att den kommer att göra det. Jag har haft en jätteskön helg, ensam för mig själv och med familjen bara. Jag har haft tid för mig själv, både att må bra och må dåligt och jag har hunnit tänka igenom massa saker som har blivit glömda och gömda och framför allt förträngda av mig.

Just nu är jag lycklig. Jag ska gå och lägga mig innan den här känslan försvinner. Jag hoppas jag mår lika bra när jag vaknar imorgon. Annars ska jag gå upp i tid, göra en riktig lyxfrukost till mig själv, sminka mig, ta på mig fina kläder och se till att jag får en bra dag. Ååååh vad jag önskar att livet kunde fortsätta vara lika bra.

lycka

Idag är jag lycklig.

Jag har inte gjort någonting speciellt på hela helgen.

Bara varit på hocket. Sprungit. Promenerat. Spelat match. Läst ut en bok, Druckit te. Lagat mat. Sett på TV.

Avslutade helgen på bästa sätt också. Jag övningskörde hem till Pelle och plockade upp henne, sen vidare in till Medis och Café Pierrot (?) där vi satt och hade jätte mysigt. Pappa är också världens gulligaste och jag är så lycklig.
Jag vet inte ens varför. Bara lycklig lycklig lycklig

tell me a story

I met this guy last year
-Where are you going? I asked
-Anywhere, he said
-Everywhere? I asked
-Anywhere, he repeated.
I didn't understand and he left me alone. Confused

I met this very same guy yesterday
- Where are you going? I asked
- Nowhere, he said
- Are you stayin' ? I asked
- Forever and ever, he said
And I loved him more then ever.

I met this guy last year
-Where are you going? I asked
-Nowhere, he said
-Are you stayin'? I asked
-Forever and ever, he said.
And I loved him more then ever.

I met this very same guy yesterday
- Where are you going? I asked
- Everywhere, he said
- Anyehere? I asked
- Everywhere, he repeated
I didn't understand and he left me. Crying

Kan du aldrig vara glad för min skull?

Jag menar det verkligen. Ska det vara så j*vla svårt att vara glad för min skull? Om du bara visste vad jag har gått igenom. Om du bara visste hur mycket jag har kämpat för att bli den jag är idag. Om du bara visste...


Jag har mått så sjukt dåligt och jag vet att jag kanske inte varit världens bästa vän. Men tänk om du barra hade försökt bry dig minsta lilla? Om du hade ansträngt dig, verkligen försökt och på riktigt velat hjälpa mig, då kanske du hade betytt lite mer för mig? Om du bara inte hade gett upp när jag inte orkade själv.

Jag hade ångestattacker jämt. Jag var destruktiv. Svälte mig själv, tröståt och stressåt om varandra. Jag grät mig till sömns så gott som varje natt. Jag led och varje dag av mitt liv var som ett stort tomt och svart hål. Det var som om solens strålar inte räckte fram till mig och människorna runt omkring mig aldrig riktigt lyckades nå mig. Men jag tog mig tillbaka, jag kämpade och gjorde vad jag kunde. Jag överlevde, dag efter dag. Vissa fanns vid min sida, och jag tackar er enormt mycket. Ni har en stor del i att jag fortfarande lever, för jag visste faktiskt inte vad jag skulle göra.. Om du visste, skulle du då vara glad för min skull? Skulle du sluta vara så missunnsam? Skulle du lära dig av mina misstag? För isåfall skulle jag jävligt gärna tala om dem för dig.


Jag har tagit för mig. Jag har försökt själv. Jag har gjort, sagt och tyckt det jag vill. Jag har, kanske med hjälp av andra men mest ensam, skapat mitt eget liv.

Jag har inte litat på att alla andra fixar allt åt mig. Inte ansett att mitt liv varit någon annas uppgift. Inte tyckt att någon annan borde ordna upp mitt liv.

våga för att vinna, kämpa för att överleva och chansa för att hitta rätt


Jag har letat efter min väg, och jag har funnit den. Inte den stora vägen men kanske en påfartsväg, där jag kan börja. Jag känner på mig att jag är på rätt väg nu. Tillbaka till min stora väg och om du bara låter mig åka vidare då kanske jag kan ta mig ur det här. Men allt du gör är att klaga, vara svartsjuk, klaga ännu mer och vara arg på mig...

Låt mig leva


långpromenad bio och hemmakväll

Efter bara två dagars skolgång är det riktigt skönt med helg igen. Och den här helgen ska jag bara ta det lugnt. Igår var jag och gymmade direkt efter skolan och sedan på hockey med pappa och Gustav. Sedan hade jag en skön hemma kväll med te och ett duntäcke framför tv;n tillsammans med pappa. Idag hoppas jag på en till lugn dag. Sov länge och när jag vaknade var det bara mamma hemma. Vi åt frukost tillsammans och satt och småpratade. Sedan gick hon och handlade och här sitter jag nu vid datorn, ensam hemma för första gången på länge. Idag ska jag bara ligga i soffan, läsa böcker och mysa hemma hela dagen. Kanske hinna med lite bullbak, ifall pappa behöver hjälp <3 Ikväll vill jag gå på bio, men får se hur det blir med det. Annars skulle jag inte tacka nej till en långpromenad med min bästa vän ipod och sedan ligga hemma, se på filmer och lyssna på musik och sedan sova tidigt. Imorgon har jag två innebandy matcher på rad, vilket innebär 6 x 20 minuter. En lugn helg skulle verkligen uppskattas inför det..

                                    


fortsättningen...

jaja, man ska inte bara sitta och önska att allt vore annorlunda, man måste ju göra något åt det! Så istället för att bara drömma om alla mina kakor och mitt godis och allt så får jag väl inspirera mig till det nyttiga livet istället, som jag iofs redan lever...


                    

någon som missat att jag älskar fina bilder?
haha, tänkte väl det... it's my life


now what in the world am I supposed to do?

seriöst. jag kan inte tröstäta, stressäta, småäta så vad ska jag göra när det behövs? jag kan inte ens stressröka ju! sitter och suktar över allt gott istället... fast det funkar ganska bra det med. låtsas äta bilder liksom h m m  n o t

världens godaste blåbärsmuffinsmmmMarabou...jag ÄLSKAR chokladbollarlovely muffinsmuffins med glasyrgodiiiiiis <3mera godis!!hallonpaj med glass, favoritmaryland kakor; my favouritepappas våfflor <33mormors kakor, godastekate nash och kakor ooh kladdkaka med vispgrädde  mumsglass med chokladsåsmmm pizzasockrad kanelbullesommartårta med jordgubbarpannkaka in my <3

åh alla mina favoriter <3
älskade kladdkaka med vispgrädde söta våfflor med sylt och grädde läskigt goda marylandkakor smaskig hallonpaj-, äppelpaj-, rabarberpaj-, blåbärspaj med varm vanlijsås smågodis i alla färger underbar choklad  våra special pannkakorsjukt goda blåbär-, hallon, chokladmuffinsar mumsiga muffins med glasyr och strössel läskigt goda chokladbollar nybakade kanelbullar somrig jordgubbstårta tjock nybakad och onyttig pizza glass med choklad- och kolasås

mmm det är så man dör, visst ?

Tillbaka i skolan

Jaha, så var skolan igång igen. Skönt att det bara är två dagar den här veckan iafa... Egentligen var det inte så hemskt att komma tillbaka, jag menar, jag har ju saknat alla ganska mycket och det var kul att ses igen. Dagen var ganska flummig, som alltid när Amanda inte har sovit ordentligt... och vi har värsta planerna inför framtiden nu, men de är lite hemliga än så länge!

Lektionerna idag var däremot astråkiga, riktigt hemska. Började redan 8.00 och jag fattade först inte varför klockan ringde så tidigt imorse.. Första lektionen var engelska, lika onödigt som alltid då vi inte gjorde någonting. Sedan var det dags för matte, och fan helvetes jävla skit jag fick bara VG på nationella. Igen i hela klassen som fick MVG, är vi dåliga eller vadå? Jag dör. Sen höll jag, Amanda och Jennifer på med grupparbetet men ingen riktigt orkade så vi längtade mest efter lunchen. och faiil. När matten tog slut vid typ 11 kom vi på att vi inte alls hade lunch utan en oändligt lång spanskalektion. Den var också onödig och, som sagt, alldeles för lång.

Lunchen däremot var ritkigt trevlig, vi drack våran mycket efterlängtade smoothie på Coffeehouse by George i Globen och gick sen runt och shoppade lite. Jag hittade ett par jätte söta trosor på rean, och jag har inte riktigt botat mitt "måste handla saker som är på rean-problem" än så lånade 20 kr av Mandan.. Vilken tur att min klass är världens bästa, och vilken tur att jag bytte från Södra Latin, annars hade jag nog inte orkat med skolan.... 

                      annanas och jordgubbssmooothie <3
                          puss kram och kyss till er som räddar mig varje dag

we will still be friends forever?

Idag har jag gjort mycket! Fast egentligen inte alls så mycket, men ändå. Jag vaknade vid elva. Sen gick jag direkt ut och sprang i ca 75 minuter. 1,2 mil kanske, för jag sprang lite långsammare än vanligt. Det är otroligt skönt att springa. Nästan som att röka egentligen. Skillnaden är nog bara att springa blir man glad av, röka blir man bara avslappnad av och springa är väl lite nyttigare för kroppen också..
 Men sak samma, för alla problem försvinner och allt känns så enkelt och lätt och underbart när man gör det.
Väl hemma drack jag apelsin juice och tog sedan en lång, varm dusch, för jag var ganska frusen. Fast med tanke på att det var -6 grader ute var det riktigt varmt ändå. Frös lite om benen men svettades i mina två träningsoveralsjackor. Solen sken och det var riktigt härligt springväder ute!

Sen åkte jag in till stan för att träffa Cicci. På tunnelbanan var Jesustanten, alla som träffat henne vet att hon är galen. Men idag var hon ännu värre än vanligt. Hon skällde ut mig och gick runt och skrek i vagnen hela vägen och var bara extremt jobbig. Fast en söt kille räddade mig från utskällningen iafa, tack haha ! Cicci och jag mötte upp varandra på Salt Drottninggatan. Vi tog tunnelbanan till Slussen och satte oss på Café Fåtöljen, igen. Känns som att jag är där ganska ofta.. men dom har så himla god kladdkaka! Fast det äter jag ju inte, men ändå. Jag köpte en smoothie och Cicci en kyckligsallad, sen satt vi och pratade om allt och ingenting i typ två timmar. Det var kul att ses igen, länge sen sist nu, faktiskt ända sen höstlovet. Och vi som lovade att inte tappa kontakten? Vi bestämde återigen att vi skulle börja träffas lite oftare, vi får väl se hur det går med det, men jag hoppas att det blir så!

              
                       tog inga bilder idag, men här är en från Ungern i somras.
   Gosh du kmr nog hata mig för den här bilden, men jag tycker iaf du är söt 
                                                                 <3

Om jag hade en hund...

...skulle jag gå ut på långpromenader varje dag
...skulle jag ha världens bästa vän
...skulle jag ta hand om den på bästa sätt
...skulle jag älska den mest av allt
...skulle jag slippa känna mig så ensam
...skulle jag få gratis motion
...skulle jag må bra
...skulle den få sova i min säng
...skule jag ha sällskap på dagarna
...skulle jag vara så himla glad

T ä n k   o m   j a g   b a r a   k u n d e   f å   e n   h u n d . . .


i wish you were here

Alla säger att lyckan inte sitter i utseendet, och inte självförtroendet heller. Jag var själv en av dem som sa så förut. Men det stämmer faktiskt inte helt. För om man inte är nöjd med sitt utseende måste man ju göra något åt det, för annars kan man ju inte ha så bra självförtroende. Eller självkänsla kanske det heter, jag vet inte riktigt skillnaden.. Men tillbaka till vad jag vill säga; Lycka finns aldrig där man letar
Lycka kan man inte leta efter
Lycka kommer när man trivs med sig själv, och på så sätt trivs med andra.
För att trivas med sig själv måste man ju vara nöjd, och för att bli nöjd måste man jobba på det man är missnöjd över. You see? It's all a circle and a circle has no ending.

Allting går ju bara runt runt runt och jag vet inte var jag ska börja. Dessutom misslyckas jag ju med allt jag försöker. För det första så har jag tappat kontakten med så många att det inte ens går att räkna. Vissa saknar jag, vissa betydde aldrig så mycket och vissa skulle jag kunna dö för att få träffa igen.
För det andra så spelar det a b s o l u t ingen roll hur lite jag äter eller hur mycket jag tränar, seriöst folk börjar liksom kalla mig träningsnarkoman, men jag går
f o r t f a r a n d e inte ner i vikt? Och för det tredje så håller jag på att förlora dig.. Jag vet inte varför, det bara blir så. Jag försöker att göra saker bra, men jag orkar inte att allt ansvar ligger på mig. Men jag vill ju inte förlora dig och då blir jag arg och då förstör jag mer.
                                             Då blir allting ännu mera fel...


                    Jag önskar att jag kunde göra någonting rätt

fairytale gone bad

Jag känner för att skriva. Skriva jättemycket, en lång historia eller berättelse. Skulle verkligen behöva skriva av mig lite. Eller rita vore det bästa. Tänk om jag kunde rita. Det vore ett så perfekt att ta ut sina känslor. Men tyvärr kan jag ju inte det, därför brukar jag skriva istället. Jag har en dikt-/ sago-/berättelse- /listbok som jag brukar skriva i. I den finns säkert 20 olika inledningar till berättelser och sagor, typ fem olika dikter och tusen olika listor. Jag gör listor för allting, typ "vad jag ska göra imorgon", "datum att minnas", "saker jag vill ha i mitt rum" "personer som betyder mycket" "personer som har betytt mycket" och ja, ni fattar grejen. Mitt sätt är helt enkelt att skriva av mig.

Det är lite svårare att skriva såhär. Nu kan ju alla se, alla läsa och alla få veta. Det blir inte lika personligt, men det funkar ändå, huvudsaken är bara att jag rensar mitt huvud.

och jag vill röka. det är så avslappnande. så skönt. en rörelse jag kan göra utan att tänka och sedan bara känna hur hela kroppen blir mer och mer avslappnad och alla problem försvinner. Iallafall för stunden, och det räcker för mig. Synd att det är så farligt bara, dumt och farligt. Fast man får ju cancer av typ allt man gör nuför tiden. Men röka kanske är dumt så jag får väl drömma vidare om min lilla cigg som skulle fått mig på så bra humör


                  vacker bild, jag älskar den

fade to black

 jag skulle vilja måla hela sidan svart, går det ? .....

jag hade en bra dag och...

... här är fina bilder från igår

             pelle "ramlar" ...

                  hanna är söt

            magda och hanna <3

          magda med mjölkmustach och kladdkaka i mungipan

you made my day <33

this is the life

Idag har varit en bra dag faktiskt, mot förmodan. Igårkväll var inte bra alls. Jag låg i min säng och skulle sova men hade ångest och mådde dåligt, på grund av många olika saker. Att jag frös gjorde inte saken bättre... Vid ett tiden kom mamma upp och la en extra filt över mig iafa. Sen lyckades jag somna runt två ungefär men just då kände jag för att stanna i min säng resten av livet.

När jag vaknade imorse däremot var jag på bra humör igen och sötnöten Pelle lockade mig med en shoppingtur och fika med Magdaan och Hanna. Dagen blev riktigt lyckad, vi gick runt i lite klädaffärer på Götgatan och tog sedan tunnelbana till Gamla Stan och Café Kladdkakan för att vila lite. Vi hade mycket att snacka om och satt där i säkert en och en halv timme. Det var skitkul att få träffa dem igen och vi det ska definitivt göras om. Bowling nästa gång?

Kvällen blev också lyckad. Jag och Pellan gjorde smoothies och badade bubbelbad! Sedan såg vi the Notebook och nu sitter vi framför tv;n och ser på junior finalen i hockey.

Sitter med Pelles laptop så kan inte lägga upp några bilder idag, det får bli imorgon istället! Pusspusspusspuss och jag är lycklig faktiskt <3

Pussel

Världen är ett pussel, och varje människa en bit

Motivet det är vacker, men jag hör inte dit.

För jag har egna tankar, i färg med fel nyans

Och jag försöker hitta rätt, men passar ingenstans


En dikt jag fick av en väldigt väldigt gammal kompis. Fastän jag kan erkänna att jag ganska ofta känner exakt sådär, så kan det väl ändå inte stämma? För om världen verkligen är ett pussel och varje människa en bit, då måste det vara så att jag är en bit, och för att pusslet ska bli helt måste jag finnas med. Kanske försöker jag hitta rätt på fel sätt? Kanske passar jag någonstans men inte just där jag försöker? Trots allt så har jag ju ändå ett helt liv på mig att hitta rätt. Trots allt är jag ju bara 16 år och en miljon saker väntar mig därute. Trots allt så har jag ju mina vänner, och om inte jag hittar rätt, kanske dom kan hjälpa mig. Eller också sätter jag mig var jag vill och struntar i att jag har en färg i fel nyans.
Det finns en väg för alla



Om världen är ett pussel, så måste jag vara en bit
Motivet det är vackert, och jag hör faktiskt  dit
Jag har egna tankar, i olika färg och nyans
Och jag försöker hitta min väg, och ska nog finna den nånstans


the drugs don't work

        A pill to make you numb.

        A pill to make you dumb.

        A pill to make you anybody else
But all the drugs in this world
won't save her from herself




How to save a life

Or at least how to save my life... bilder te musik vänner böcker dikter citat fian färger nystädat söta sms kärlek rosor semester resa sommar snö höstmys caféer baka småbarn





Systrar i Jeans 

Lycka kanske inte behövde vara så märkvärdigt och storslaget
när allt kom omkring
det kanske bara gällde att kunna ta tillvara på
alla de små glädjeämnena här i livet och ha vett att uppskatta dem
som att sitta med tofflorna på och titta på Miss Universum-tävlingen på teve
eller att äta en brownie med vanlijglass


Behind blue eyes

Igår kväll följde jag med Frida till Hammarbysjöstad för att titta på Sofias nya lägenhet. Efter det så åkte vi in till Söder och Café Fåtöljen för att ta en fika. Jag och Frida delade på en kladdkaka som var alldles för stor och gjorde mig illamående, med dock väldigt god. Till det drack jag en smoothie, osockrad, gud så nyttig

I alla fall, för att komma till saken så satt vi där och småpratade lite och Sofia berättade att hon kommit fram till att hennes liv var uppdelat i tre "epoker" eller vad man ska kalla det. Det hon sa fick mig att tänka efter riktigt ordentligt, för visst borde alla kunna dela upp sina liv på liknande sätt? Jag funderade över hur jag skulle kunna dela upp mitt liv. Det är faktiskt svårt, för jag har förändrats väldigt mycket som människa under åren. Erfarenheter, misstag och lyckanden har format mig till den jag är och efter mycket om och men delar jag upp mitt liv hitills i fyra stycken tidsperioder:

0-5 år
var en tid för sig. Då var jag liten, lycklig och levde i en pytteliten värld. När man är så liten vet man ju knappt vad som finns där utanför liksom. Världen var för mig mitt hus, min dagmamma och kanske vårat landställe. Det var min värld och jag levde lyckligt ovetande om allting annat

6-10 år tror jag är den andra tiden. Det var en ganska kort tid, tycker både jag och säkert de flesta andra. Men då var jag också liten och lyckligt ovetande. Jag förstod inte så mycket om vad som hände runt omkring mig och även fast världen växte i och med skola mm. så var jag fortfarande barn, men inte på samma sätt som tidigare, jag var bara liten.

11-15 år var definitivt tiden då jag förändrades mest. Ett tag var jag väl ganska rebellisk . Ville bestämma allt, ha min egen stil och brydde mig itne om någon. Screw the world var väl ungefär vad jag kände då. Men för att ta det från början;  helt plötsligt blev jag större än alla andra. Jag var mognare och mer medveten än alla i mina kompisar. Jag kunde känna min mycket äldre än dem, fast det förstod jag väl inte då. Jag var ledsen utan att förstå varför och det gjorde ingen annan heller. Alla de här åren var en upp och ner tid. Glad ena sekunden, grät nästa, sedan skrattade jag bara för att två minuter senare vara skit förbannad. Det var jobbigt, såklart, men det är väl något alla går igenom. Sedan, under åttan tror jag kom den där rebelltiden jag skrev om. H e r r e g u d. Jag ser tillbaka, bara två år senare, och jag känner mig verkligen... annorlunda. Det var min såkallade alternativa period. Jag var deprimerad, riktigt deprimerad under en lång tid. Och sen var det ju jag och Pelle. Vi hatade allt och alla som var likadana. Vi ville synas, ville visa att man kan ha en egen vilja och ändå klara sig bra. Vi ville vara egna och våra försök till det kanske var aningen desperata. Men som sagt, man måste väl gå igenom det också. Så unde de här åren var jag nog fjortis, alternativ, emo, allmänt konstig, rebell och typ.. vad ska jag kalla det - upp och nervänd känns som ett bra begrepp.

16 - ? år är jag nu, och visst har jag lugnat ner mig! Jag är gladare nu också, har blivit äldre och mognar (dock inte alltför mycket, taha) och jag vet inte ritkigt vad jag kan säga mer. Jag är fortfarande jag, mer lik den jag var när jag var yngre tror jag, innan jag började förändras. Jag börjar hitta mig själv mer och mer. Förlorade bitar kommer tillbaka och de faller ner på sin rätta plats. Ingen annan kan hitta mig, de kan hjälpa mig på vägen, men i slutändan är allting mitt eget ansvar

Så tack Sofia för att du gav mig det här att tänka på. Och tack till er som har brytt er om mig, och hjälpt mig och så gott som räddat mig genom mina lite halvknackliga år... Ni är guld värda <3

                                 
                         behind blue eyes there's a long story


Confession

Hm... jag tänkte erkänna mitt sanna jag. Nej nu överdriver jag. Jag tänkte bara börja säga hela namn på folk, och på mig själv. Det är så krångligt att bara skriva en bokstav för personer! Så another list, bara för att det är så roligt!

Namn: Frida
Födelsedag: 5 juni 1992
Ögonfärg: blåa
Hårfärg: typ brunt, men med lite ljusa slingor
Skolor: Örbyskolan Sexårs- Sexan
             Sjöängsskolan Sjuan- Nian
             Södra Latin första tre veckor av gymnasiet
Och nu: Första året på Värmdö Gymnasium

Bor: En gul villa i Örby
Familj: Mamma och pappa (?) och fyra syskon ; Lina 22 år, Mattias 25 år, Gustav 17 år och Nicolina 10 år
Mitt rum: Ganska litet med vita väggen, en stor rosa säng och vita möbler
I hyllorna: Stereo, skivor, massa böcker och sen mest fina lådor och burkar!

Tycker om: Mina vänner
                    Min klass
                    Fina färger
                    Fina bilder
                    Söta sms
                    Mysiga cafeér
                    Bra musik

Det var lite om mig, bara massa ointressant jag vet, men jaja. Jag älskar att vara ointressant. Det är något visst med det!

Life goes on

En dag senare. Det känns lite bättre, men fortfarande så overkligt. Ska jag bara gå runt och låtsas att allt är som vanligt, även fast jag vet att det absolut inte är det? Och troligtvis aldrig kommer bli det igen heller..

Jag somnade strax efter nio igår kväll, och vaknade till två gånger under natten, men sen lyckades jag sova enda (ända?) till tolv idag ! Ni anar inte hur skönt det var, och väl behövd sömn också. Idag känner jag för att gå ut och springa. Springa i all evighet. Springa minst 5 mil och bara vara i mina egna tankar, min  egen musik och glömma verkligheten. Men jag orkar inte gå ut... Kanske blir en promenad med söt P senare idag istället, får se. Sedan lovade jag att käka middag hemma med familjen. Jag kunde få önska mat, snällt. Som om det skulle kunna kompensera liksom.

Jaja, livet är väl vad man gör det till att vara så jag måste verkligen rycka upp mig! Får väl dra mig ut på en promenad så allt känns lite bättre

                                        

Lyckad, olycka och så jävla misslyckat

JAG ORKAR INTE Bra början på det nya året asså.. Orkar inte dra det nu. Orkar inte ens skriva om kvällen igår, även då den var lyckad. Och jag orkar definitivt inte berätta om all olycka och allt misslyckat, men kan ju erkänna att allt kom som en jävligt stor chock iafa. Trodde inte på det först. Skriver mer om det när det känns lite bättre...

Jaja, istället för att begrava mig i mina sorger (vilket jag iofs måste erkänna är en av mina största talanger) så får jag väl försöka vara lite positiv istället. Och listor är roliga att skriva, jag blir glad av det och det får mig på andra tankar, man får liksom sitta och klura på vad man egentligen tycker/känner/minns och det är ju alltid trevligt. Var precis inne på mina kära vän J;s blogg, och hittade en lista kallad "Sammanfattning av 2008" och det kan ju vara bra att fokusera på i och med att 2009 startade som det gjorde... (Hoppas det var okej att jag snodde den, söten, annars får du väl gnälla lite på mig)

       

So here it comes, mitt 2008 i 34 frågor och svar :

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jaadå det gjorde jag minsann

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag minns inga, men säkert inte

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är inte!

5. Vilka länder besökte du?
USA Norge och Ungern

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Väldigt väldigt mycket, men man ska ju inte klaga!

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Oj, den va svår men 16 juli

8. Vad var din största framgång 2008?
H a h a, framgång ...

9. Största misstaget?
Dricka när jag mådde dåligt...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Typ hälskada och vrickad fot men inget allvarligt

11. Bästa köpet?
Mina converse, tror jag nog. Det är iaf det mest använda haha

12. Vad spenderade du mest pengar på?
H m. Måste väl tyvärr erkänna att de var på kläder tyvärr..

13. Gjorde någon/någonting dig riktigt glad?
Jaa några stycken mycket speciella <3

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg- Håkan konserten
Melissa Horn och Ted Gärdestad- Norge
<3

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, tror jag

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Typ allt som jag gjort bra

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Klagat, definitivt!

18. Hur  tillbringade du julen?
Först hos m&m med hela tjocka släkten, eller halva iafa, sedan en snabbis förbi f&f och tillsist här hemma med familjen

19. Blev du kär i år?
Nej tyvärr inte..

20. Hur många one night stands?
Haha inte riktigt min grej

21. Favoritprogram på TV?
One Tree Hill ftw <3

23. Bästa boken du läste i år?
Jag läser bara bra böcker! Men alla Harry Potter och Marian Keyes måste jag nog säga (nörd haha)

24. Största musikaliska upptäckten?
Haha jag upptäcker inte musik, jag är efter i musikvärlden...

25. Något du önskade dig och fick?
Jahadå! Mina lådor, skiva, mysstrumpor, presentkort och typ allt annat jag fick

26. Något du önskade dig och inte fick?
Mjoo, One Tree Hill-box t. ex

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Skattjakt i skolan! Sedan åkte jag till landet

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det väl alltid

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Min stil? Tja.. lite normalare än innan kanske?

31. Vad fick dig att må bra?
Vänner, musik, resor, träning och söta sms

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Chad Michael Murray är den enda jag kommer på just nu!

33. Vem saknade du?
Honom...

34. De bästa nya människorna du träffade?
Har träffat många nya! Men J, A, M och H är nog mest omtyckta <3


RSS 2.0