äppelkärnan


wake me up

Igår var en bra dag för då fick jag äntligen träffa min fina vän. Vi gjorde mackor och drack té, sen åt vi kladdkaka tills vi mådde illa. Vi pratade om allt som har hänt på sistone och sen höll vi på att somna i sängen när begav mig hemåt igen.

Idag har varit en blandad dag. Möte med en snubbe imorse. Lektion. Shopping, hittade en sjukt snygg kavaj. På tunnelbanan är världens äckligaste människor och jag mår dåligt av folksamlingar. Jag lider av allvarlig förföljelsemani, jag får ångest av att stå ihopklämd bland folk och jag ryser när någon nuddar mig. Usch.

Nu blir det plugg för hela slanten, men det gör ingenting för det är ganska trevligt plugg. Och imorgon behöver jag inte gå på första lektionen om jag inte vill, för min lärare är världens bästa som förstår. Men jag ska göra det ändå, för jag behöver det.

I need the drugs I gave away

Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa. Jag älskar att läsa.

Jag hatar att prata.

Men jag tycker om att skriva.

deal or no deal?

Det kändes konstigt igår. Att vara hela familjen tillsammans igen. Och med hela familjen menar jag verkligen hela - alla sju. Jag kan inte ens minnas senast vi var "alla" fem?

Och vad som känns ännu konstigare är att säga att det känns konstigt. Men livet är fyllt av underliga händelser, jag antar att detta bara var ytterligare ett i raden.

lets go make my day

Och jag saknar någon igen.

Och så är jag sugen på att göra något igen. Jag vill ta fina bilder, åka till london, flytta hemifrån, tända ljus och dricka té, titta på gamla barnfilmer, gå till biblioteket, hitta en grymtjävlabra bok, baka en sockerkaka, gå på picknick, träna, träffa mina fina, göra om på rummet, förnya mig själv lite.

Det finns så hundramyckettusen saker som jag vill göra. Och det finns inte tid och plats för allt. Men drömmar är till för att uppfyllas, så snart ska jag uppfylla mina drömmar.

och jag var nära att springa hem till dig mitt i natten

Känslan av att få ett hårt skott i magen eller att falla och ramla rakt på ryggen, den är obehaglig. Alla som någonsin upplevt det vet att man tappar andan och hur mycket luft man än försöker dra in genom lungorna verkar ingenting hända.

Jag har upptäckt något konstigt på sistone. Jag kan känna den känslan utan att få en boll i magen. Jag kan tappa andan, och glömma hur man får tillbaka den, av någonting som händer, eller ännu värre, när det inte händer något alls.

Jag vet inte varifrån alla känslor kommer men det känns som att dom är kvar för att stanna. Är hela tiden nervös och orolig. Är alltid stressad och extremt, verkligen extremt, tidspessimistisk. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag kan inte gömma mig men inte heller möta något, för jag vet inte vad det där något är.

Jag sjunger för mig själv fastän jag vet att sånt kan kallas ensamhet


illusion

Jag har en liten inneboende i mitt bröst, en obehagskänsla som jag inte kan tyda. Jag vet inte var den kommer ifrån eller varför den är där. Jag antar att det bästa jag kan göra är att ignorera den? Sysselsätta mig med annat för att slippa tänka på den. Tittar på fina bilder för att bli glad. Lyssnar på världensbästamusik för att bli lugn. Har badat och ska göra en macka nu. Det känns inte så hopplöst. Det känns faktiskt bra.


I have called you children

Ibland är det snorkallt och ibland dör jag av värme. Har varit på vårdcentralen idag och fått hostmedicin. Nu ska jag bli frisk minsann. Huvudvärken kommer och går lite, så jag har faktiskt hunnit med rätt mycket idag. Har skrivit en dialog på en sida till skrivkursen och har en svag idé till svenskatalet. Blir nog till att skriva det imorgon, öva på söndag och måndag.

Nu ska jag dricka té och läsa hp. Herregud. Jag behöver ju inte skriva nya inlägg varje dag, jag kanske bara kan börja kopiera gårdagens för alla ser likadana ut. "Huvudvärk, hosta, plugga, té och harry potter"

sweet dreams

it is everywhere


tankeställare

Det är underligt hur olika människor kan påverka en så starkt men ändå på så olika sätt. Jag är skitförbannad just nu och så arg över hur vissa personer behandlar mig. Jag vill inte bli kritiserad för mitt sätt att sköta mitt liv på. Antingen får folk gå med mig eller också uppmuntra mig till att ändra på något. Om jag är glad vill jag fortsätta vara glad. Om jag är arg vill jag troligtvis prata med någon. Om jag är ledsen vill jag att någon hjälper mig. Jag vill inte att någon förstör mitt glada humör eller försöker tala om för mig hur fel jag har när jag redan är ledsen och arg. Det är underligt hur folk inte kan förstå det själva, men jag vet inte. Jag kanske gör samma sak?

Håller i alla fall på att lära mig att inte ta åt mig allting. Låta det rinna av som vatten och låtsas som ingenting. Försöker vänja mig vid att allt inte alltid är perfekt och att alla inte går att lita på, vissa vänner är bättre i vissa situationer.

För att återgå till hur människor påverkar så läste jag nyss en otroligt bra krönika. Jag tycker om när folk engagerar sig och jag tycker om att läsa det som andra skrivit. Det ger en liten inblick i någon annans liv och jag tycker att det är fint hur en del människor vågar visa sig så öppna och sårbara. Det borde uppskattas, inte smutskastas.

survivor

Äntligen klar med plugget! Har även hunnit hälsa på farmor idag som mår jättedåligt... Ska dra iväg och jobba om ett par timmar och om jag inte totaldör under kvällen ska jag pallra mig iväg till skolan imorgon!

Ska fira att jag har lite ledig tid med choklad, té och lite harry potter, sweeties.

när jag borde ha pluggat naturkunskap



tiden går

Mår sämre och hade feber inatt, sov med strumpor på och under duntäcke+två täcken+fleecefilt. Hostar. Usch. Dricker té och varm choklad och vatten. Tål att upprepas.

Det är bra i alla fall för jag har ingen ångset. Jag är klar med etikuppsatsen och jag är nöjd, tror att den blev rätt bra! Jag har lärt mig Visma så ska ringa banken idag eller imorgon. Jag har uppslag till mitt svenska tal nu så jag funderar på att börja med det också, det kan nog bli rätt bra, det med.

Ska titta på film hela dagen sen, när jag är klar med labbrapporten. Barnfilm. Det är bäst. Funderar på att göra ett nytt album också. Vi får se.

for the windows in paradise

skakar, ryser, gråter, fryser.

Huvudet snurrar fortfarande så fort jag inte ligger och det försvårar mitt pluggande rätt mycket. Lyckades ändå få hjälp av pappa och lista ut hur bokföringsprogrammet funkade, nu behöver jag bara ringa banken innan jag kan skriva in de där j*kla verifikationerna. Har även skrivit halva etikuppsatsen och tänkte satsa på att bli klar med den ikväll.

Trots att mina ögon håller på att falla ihop.
Orkar inte mer. Stackars pappa
.

Ska dricka té och bli varm igen. Té och vatten. Vatten och té.

this is life

Sweet att mitt huvud snurrar och det kryper i min kropp som om jag vore full! Jag ville ju inte blir jättesjuk, jag ville bara bli lite sjuk så att jag kunde vara hemma från skolan utan att få ångest. Menmen, jag får väl skylla mig själv när jag önskar att jag ska bli sjuk...

Hur som har jag som vanligt stört mycket att göra så om det bara slutar snurra ikväll är allt lugnt. Ska skriva klart etikuppsatsen ikväll och helvete kom jag precis på, pappa hade ju lovat att hjälpa mig med Visma, det kommer vi inte att hinna nu... Suck. Imorgon måste jag skriva en labbrapport, ska även träffa David ett tag och sedan gå på hockey om jag orkar. Tisdag blir det jobb och skrivkursplugg, onsdag skola och sedan plugga pedagogiskt ledarskap. Helgen ägnas även den åt jobb och svenska tal, nationella om en vecka.

it even makes me rhyme

Idag var en ny fin höstdag, härliga höst, kan den inte sträcka sig lite längre? För en gång skull utnyttjade jag min (egentligen icke-existerande) fritid en söndag som denna och gick en promenad. Satte på mig en stor stickad tröja, stickade sockor och gick till utkiksberget, satt på en sten och gjorde ingenting innan jag gick lite till.

Har tappat matlusten helt och gör i princip inget annat än att dricka. Vatten, té, kaffe, té, vatten, choklad, té och lite mera vatten. Hela dagarna. Ska försöka få i mig lite glass nu också, inbillar mig att det är bra för min stackars hals.

ain't no sunshine when she's gone


för att göra min dag

fredag

väckarklocka
9.00
frukost havregrynsgröt med russin
plugga skriva verifikationer för hand, börja med religionuppgift
åka till skolan och möta Jennifer 12.20
göra chokladmässa med J, F, P kanske A
fika med gotlandsflickor klockan fyra


håll mitt hjärta, håll min själ


att göra drömmen sann

Ibland är inte allt riktigt lika bra som det brukar och igårkväll/idag var en riktigt usel dag men en del personer och saker gjorde att allt känns bättre. Fick ett mail från min lärare och det var det bästa av allt, hon tog bort en så stor del av min ångest att jag vågade tänka på skolan igen. Strax efter det fick jag ett telefonsamtal från söt P och vi pratade i säkert en timme. Det hjälpte också till mycket. Nu orkar jag mer. Orkar leva i helgen och orkar gå upp tidigt för att plugga imorgon.

Det gäller att se vad man har, istället för att se vad man inte har.

höstlöv

Jag är hungrig men orkar inte äta.
Jag är trött men kan inte sova.
Jag vill läsa men kan inte hålla ögonen öppna.
Jag vill gå en promenad men förmår inte att gå ut.
Jag vill träffa någon men har ingen lust att umgås.

Stannade hemma från skolan idag. Ska stanna hemma imorgon också. Troligtvis ska jag träffa Pelle ikväll, om jag orkar träffa lite gotlandsflickor och gå på chokladmässan imorgon och på lördag gå på fyra års kalas hos lillkusinen. Jag vill inte festa. Sedan ska jag vila. Sen tror jag att jag kommer orka ta tag i plugget igen. Det borde jag orka. Jag känner på mig att jag kommer att orka. Jag behöver bara lite fritid först.

det här suger


it's gonna be a long and lonely night

Duscha varmt
Dricka té
Sätta på mig sockar
Skriva novell
Plugga bokföring
Sova?

is this true?

Jag har nog aldrig varit så dålig i skolan som jag är just nu. Visst att jag har svackat, haft sämre perioder och skjutit upp saker och ting till sista sekund. Men det har aldrig blivit dåligt. Nu blir det dåligt. Och sämre. Och sämst. Jag orkar inte. Ju sämre det går desto mindre orkar jag anstränga mig. Ännu mer blir i sista sekund. Ännu mer blir uppskjutet, blir till nattplugg. Som jag sedan somnar ifrån.

Det handlar om mig och vad jag vet att jag kan. Jag säger inte att ett vg är ett dåligt betyg, men för mig är det dåligt för jag vet att jag kan prestera bättre. Jag tycker inte om att ligga i mitten, tycker inte om att få sämre än jag fått tidigare. Sämre. För det är så det är. Det handlar inte om att jag jämför mig med andra, det handlar om att jag jämför med mig själv.

det kallas p-r-e-s-t-a-t-i-o-n-s-å-n-g-e-s-t

du kom, jag gav, du tog, du gick

Jag vet inte vad jag känner när jag ser på dig. Det enda jag vet är att jag inte får en bra känsla av det men samtidigt skulle jag inte stå ut med att aldrig någonsin se dig igen.

Vet inte riktigt varför men plötsligt blev jag låg. Det måste bero på mörkret för i övrigt är allting bra. Jag har spenderat en rolig dag med Jennifer, jag har köpt massa fina höstkläder och nu ska jag rädda kvällen med min sista chokladkaka, lite varmt té, en varm dusch och sedan ska jag läsa lite.

Imorgon blir det gym med Frida, återbesök på e-street och sedan jobb, stängningspass med Frida, mycket trevligt!

det förgångna

tisdag
-skola
-jobba
-träffa sebbe?
onsdag
-ledig!
-plugga PA, rättskunskap, skrivkurs
-Amanda kommer och pluggar

torsdag
-skola
-skrivkurs
-plugga PA
fredag
-kort skoldag
-plugga PA och religion
-Queenmusikal och middag med pappa
lördag
-jobba
-hemmakväll
söndag
-plugga PA och religion
-gymma
-jobba

lite uppdatering då, jag höll min planering rätt så bra! utöver det planerade hann jag även med att hänga med Frida en halv natt, träffa Sebbe en gång till och... inte så mycket mer förutom att läsa en evinnerlig massa Harry Potter.

I won't let you down

Just det, förresten. Jag tror inte på kärlek.

Det är en hemsk sak att säga. Och troligtvis är den inte helt sann heller. Men jag kan inte tro på det, för om det skulle vara sant så skulle det inte se ut såhär just nu. Det ser fel ut, i mina ögon och även om andra tror på det och om andra försöker övertyga mig om vad som är sant är det inte så det fungerar.

Om en kristen person tror på bibeln har hon all rätt att göra det men att hon tror på något måste ju inte nödvändigtvis betyda att jag också tror på det. Hon kan försöka övertyga mig, lägga fram sina bevis och argumentera för det men det är ändå alltid upp till mig att i slutet välja vad jag tror på och inte.

Kanske kommer jag att ändra mig, kanske inte. Just idag tror jag i alla fall inte på kärlek.

when you say

En väldigt lång dag idag. Och en väldigt lång natt. Jag är trött men inte särskilt sugen på att sova. Har precis spenderat nästan fem timmar i sällskap med Frida. Vi har druckit té och egentligen inte gjort särskilt mycket mer. Det är konstigt hur det alltid kan vara så att vi aldrig gör någonting men ändå har roligt. Jag skulle inte vilja byta ut de här kvällarna mot någonting. Inte mot en kväll på krogen, inte mot en filmkväll med tjejgänget, inte mot en ensam hemmakväll. Inte mot någonting alls.

I believe in you

Fredag och jag har haft världens mysigaste kväll med pappa. Jag tror nästan aldrig det har hänt förut. Vi gick en långpromenad från Skeppsbron och sedan runt Skansen/Grönan. Därefter såg vi på We Will Rock You som förövrigt var grymt bra, även om storyn var lite tunn och rätt dålig så var skådespelarna engagerande och musiken var underbart bra! Efter det åkte vi till Söder och åt på restaurang.

Är nyligen hemkommen och ska läsa lite, sedan sova tidigt, imorgon blir det jobb hela dagen och sedan träffa Frida.

idag hände ingenting


jag vet, vi gör en lista!

Jag har
mailat fyra företag och fått svar från ett!
renskrivit min första text, och skrivit en halv till
skrivit och skickat in min loggbok
fixat hemsidan
handdiskat och plockat ur maskinen

Jag har inte
skrivit ut och kopierat texterna
pluggat rättskunskap
pluggar religion

sweet, jag har-listan är längre, det betyder att jag har varit bra idag!


you are lucky that you can walk in those shoes

En fin höstdag på morgonen. Jag gick bara hem från bussen vid Örbyskolan men önskar att jag kunde ha tagit en riktigt lång promenad då solen lyste fint på alla rödgula löv. Jag tycker ju om hösten egentligen. Har köpt mysiga höstkläder, både kofta och sockor. Vill ha en halsduk och en jacka också.

När jag kom hem gjorde jag iordning varmchoklad och åt en vaniljbulle som var över sedan kanelbullensdag. Har läst lite i min bok och sakta men säkert tagit itu med pluggningen. Det är så mycket så att det känns som att jag ska gå under, men så fort jag kommer igång känns det lättare igen. Under dagen ska detta hinnas med:

-avsluta loggboken
-renskriva texten från skrivkursen förra veckan
-skriva en nytext, skriva ut och kopiera upp till skrivkursen imorgon
-maila några samarbetspartners
-plugga rättskunskap (prov imorgon!!!)

Sedan kommer Amanda hit runt femtiden för bror ska hjälpa henne med hennes dator. Vi ska väl fortsätta plugga rättskunskap och troligtvis försöka ladda ner ett bokföringsprogram från UF till mig.

kanelbullensdag (och Magdis 17 år, grattis)

Nu blir det kvällspromenad, kanelbullar och varm choklad med andra halvan
kärlek till hösten


att göra-lista

tisdag
-skola
-jobba
-träffa sebbe?
onsdag
-ledig!
-plugga PA, rättskunskap, skrivkurs
-Amanda kommer och pluggar
torsdag
-skola
-skrivkurs
-plugga PA
fredag
-kort skoldag
-plugga PA och religion
-Queenmusikal och middag med pappa
lördag
-jobba
-hemmakväll
söndag
-plugga PA och religion
-gymma
-jobba

övrigt
lära mig äta
skratta lite mer
sluta sitta vid datorn
gå till biblioteket
köpa sockor och kofta från Indiska
köpa Chaipulver
byta piercing
börja träna
ta höstbilder
skriva mera
leva mera

uppdaterar på söndag kväll, yummi


kanelbullar och höst

mycket att göra och lite tid just nu. I vanlig ordning är jag upptagen måndag till torsdag kväll. Denna vecka är jag även upptagen på fredagkväll för då ska jag och pappa på musikal och på lördag jobbar jag, likaså söndag. Inte mycket tid över med andra ord. Dessutom känner jag att jag håller på att bli sjuk. Ska stanna hemma från träningen idag tänkte jag och på onsdag är det ingen skola, åtminstone. Jag försöker skramla ihop lite tid till allt jag behöver göra.

Har dessutom blivit riktigt duktig på att äta igen, tog bara tio minuter att äta upp en liten kanelbulle idag! 

jag trivs i ditt kök

Just nu skulle jag vilja ha alla bilder från alla människor. Jag orkar aldrig ta med mig kameran längre för jag vet att det alltid är någon annan som redan har, ändå blir det aldrig av att man tar bilderna från den personen. Men lite fina bilder från en trevlig helg med underbara personer skulle inte vara helt fel att titta på nu.

Dagen tillbringades hos Pellan där vi bakade kanel- och vaniljbullar (kanelbullensdag imorgon!) som blev goda. Vi lyssnade på jönssonligan-låten, tittade på filmklipp och tog kort. Vi pratade, skrattade och gjorde allt det där som jag visste att vi skulle göra, för att vi alltid gör det. Dagen var frihet och frihet är en skön känsla.


I've got nothing left to prove to you


en värld full av liv

Nu är det verkligen höst, sommaren är som bortblåst i höstvinden. Igår låg ett tunt täcke frost över gräsmattan och utanför fönstret lyser solen på orangegula löv. Jag började på skrivkursen igår, den kan bli intressant och på söndag ska jag och pellan baka kanelbullar eftersom det är kanelbullensdag på måndag. Om jag kan äta då (vilket jag kommer tvinga mig själv att göra) så ska vi äta varma, nybakade bullar och dricka mjölk, kanske gå en höstpromenad, ta fina bilder, skratta åt ingenting och prata om allting. Det är sånt som behövs när det blir höst.

Ikväll däremot ska jag ligga hemma, titta på film och dricka isvatten. Egentligen skulle jag inte tacka nej till varm choklad eller té, men det får jag ju inte dricka just nu, så det får bli lite senare i höst.

RSS 2.0