"Den här datorn"

Det är konstigt hur mycket som har kommit att kretsa runt datorerna. Även fast man inte vill så blir man tvungen att starta datorn i princip varje dag för att kolla både det ena och det andra. Det går helt enkelt inte att vara utan datorer i dag. Är det inte skola, läxor eller jobb man ska kolla så är det busstabeller, betalning av saker, tågbokning, jobb eller också behöver man information om något. Internet förenklar självklart saker men det känns som att det tar bort en enorm del av den sociala kontakten. Märk väl sociala kontakten inte sociala livet. För det sociala livet, det får man snarare i överflöd via facebook.

Jag vill verkligen inte gå in på datorn, jag orkar inte och det dröjer flera timmar innan det blir av. När jag väl startar den däremot kan jag bli sittande hur länge som helst.

din tur att bita i det sura äpplet

Jag kan inte fatta att jag gjorde det. Ibland är jag rätt häftig alltså. Bildbevis kommer om några dagar, men först är det min egen.

what I want

Jag vill ha riktig höst med mörka regninga kvällar och blåsiga dagar. Höstlöv i varma färger, halsdukarvirade femton varv runt halsen och en stor kopp te och nybakta bullar.

Jag längtar efter julen med alla dess mysiga traditioner, julbak, julhandel, granklädning och skinkprovning. Jag vill pynta, göra snöänglar, slå in presenter och mysa i mina vintersockar.

Jag saknar påsken med fina färger, godis gömmor i hela huset och solljuset som lockar fram så mycket glädje hos människor. Grönt gräs, blomknoppar och snödroppar.

det var visst något som hände


choklad är kärlek

Ännu en helg med nästan ingen fritid. Har jobbat 24 timmar den här veckan, det är mer än jag gjorde hela förra månaden. Fredagkvällen spenderades med andra halvan, vi köpte chips och choklad, promenerade hem från Farsta, tittade på idol i sängen och jag somnade på en gång.

Idag är jag dödstrött efter säsongens sista fotbollsmatch, vad händer nu? Jag ska börja träna lite mer själv, gillar inte den där ångesten. Tyckte lite synd om mig själv så gjorde en kopp varm choklad och nu känns allt bättre.

Ska dricka upp hela koppen, läsa harry potter och sedan sova tidigt

little blue birds fly

höstsol
vanlijté
värmeljus
harry potter
finaste
armband
chai latte
loppis
halsdukar
converse
fotografier
sms
sovsällskap
lars winnerbäck
choklad
mysbelysning
filtar
nallen
tékopp
dagbok
hockey
lövhögar
träning
stjärnfall
brev


när livet gör mig lycklig


bland miljontals hjärtan

Minns den där sommarkvällen när vi satt på en stenmur i Björnsträdgård och var som vanligt

Jag är inte arg, inte egentligen. Jag saknar dig bara

hej


asleep or dead

Helgen var bästa på länge och det känns lätt nu igen. Vi var på Liseberg och hade roligt. Jag sa ju att syskon var bra. Vi dränkte Nico i flumride och åkte det mesta. Till och med pappa. Jag var blöt hela lördagen och frös så att jag skakade, men det gjorde inte så mycket. Systers lägenhet var finfin och pytteliten, jag vill också flytta hemifrån.

Skoldagen var också bra. Jag och Jennifer köpte ballerina kladdkaka, sen doppade vi kakor i mjölk och hade mysigt. Vi skrattade åt ingenting och skolan är bra, faktiskt. Det är konstigt att ibland känns allt som har med skolan att göra så otroligt tungt, som att springa men aldrig komma framåt. Andra dagar känns allt hur enkelt som helst, även fast det är minst lika mycket att göra.


det är bara en känsla jag har

Imorgon ska jag träffa syster. Det var rätt länge sen jag såg henne sist. Vi ska gå på Liseberg. Det blir mysigt att umgås med syskon. Syskon är rätt bra ibland, rätt ofta till och med. Man bara är utan att egentligen vara. Allt är vanligt. Jag tycker om syskon. Och systeryster, hon är bra.


it's blowing in the wind

Underbart fina höstdag idag. Vaknade på rätt sida med blå himmel och solsken utanför fönstret. Åt en våffla till frukost och promenerade till skolan. En lektion som var helt onödig och dötrist men jag tycker om Jennifer så det gick bra ändå. Var i stan en snabbis, träffade Frida och nu har vi ätit middag och ska snart fika för bror har fyllt år.

Funderade länge utan att komma fram till något; Vad är det egentligen som gör att det är höst just nu? När jag tittade upp mot himlen hade det lika gärna kunnat vara en sval sommardag. Ändå kändes det inte övertygande, det måste ligga något i vinden, något som gör att värmen inte känns somrig, även fast det är varmt för att vara september. Träden är fortfarande gröna, men det är inte sommargrön och inte vårgrön men likafullt är de gröna. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Det måste vara vinden.

nothing left to prove to you

"I suppose it is true
that the best artists
will always be unseen
and unheard of.

Sad, in a way"

vart jag än befinner mig

Helvetes jävla skit. Jag vill inte ens att någon bryr sig. Jag vill att någon bryr sig. Jag vill bara spy över allting. Ingenting blir bättre.

Jag orkar bara en halv.

grattis till ännu ett år i helvetet

Shit, jag undrar verkligen vad som har hänt med mig. Jag totallackade sönder för att jag inte fick sitta i framsätet och sa att jag tänkte gå hem från Globen. Sen har jag surat i en timme, snacka om att vara långsökt. Jag kan inte borde klaga så mycket på att L är barnslig, jag är ju uppenbarligen inte världens bästa själv heller?!

Hursomhelst så var dagen ingenting igen. Jag har inte så mycket känslor just nu. Rätt låg sen igår, men tack och lov inte bakis. Hade bara en lektion och sedan fixade vi lite småsaker. Är äntligen klar med pedagogiska uppgiften men den är så flummig så jag vet inte vad.

Sist men minst vill jag önska alla er som vill ta åt er att dra åt helvete. Jag orkar inte bry mig mer, men jag gör det ju ändå. Såklart.

this is what's left


I don't love you like I did yesterday


jag är inte bra på att leva


living

Kunde knappt komma ur sängen imorse och när jag väl var uppe hade jag sju minuter på mig att bli klar. Jag är glad att jag gick till skolan ändå för idag var en sådan dag jar inte hade orkat med själv. Provet, som jag oroade mig till tusen för gick bra, typiskt mig att vara stressad i onödan. Resten av dagen var så tråkig att jag höll på att avlida men en viss liten J gjorde naturen helt klart värd. Bästa skrattanfallet på länge och allt är oseriöst.

Nu är jag hemma och stressar upp mig igen, måste plugga och jag orkar bara inte öppna böckerna, fastän jag vet att det alltid är enkelt och rätt så roligt när jag väl kommit igång. Jag skulle behöva någon som drar igång mig, som tvingar mig att börja med saker för jag är alltid så seg i starten.

Funderar på att baka kakdeg, bara för att tänka på något annat en stund. Frågan är bara hur jag då ska hinna med allt. I-lands problem.


separation


i can do anything...

Helger är alltid bra, vare sig man utnyttjar dem eller inte. Den här helgen är rätt rejält utnyttjad, jag har varit hemma åtta timmar samanlagt, inklusive sovtimmarna. Jag är glad och mamma är mindre glad, som vanligt. Snart kommer mormor och morfar, vi ska äta nybakade bullar och dricka mjölk. Sedan blir det jobb och ingen sömn för hela natten ska ägnas åt plugg. Plugg plugg och mera plugg.

...when you are the wind beneath my wings

the stores are all closed


you can't have all of me 'cause one part is still missing

Och jag hade lovat mig att en person aldrig skulle få betyda så mycket för mig igen. Hade lovat att aldrig lägga mitt liv i någons händer och att aldrig behöva en person på samma sätt. Det löftet höll inte särskilt länge, somliga verkar inte lära mycket alls av sina misstag. Eller också trivs jag bara inte ensam. Hur som orkar jag inte bry mig om det heller. Verkar visst inte vara mycket jag orkar bry mig om just nu.

Har missat alltför mycket lektioner och har inte börjat plugga än, får ta det i helgen. Annars ska jag träffa fina människor i helgen. Människor som det var alldeles för länge sedan jag såg sist. Och nu är jag sugen på att baka. Ska försöka skrapa ihop en och en halv deciliter mjöl och slänga ihop en kladdkaka. Kanske.

vad är en sanning?

Jävligt mycket snack och jävligt lite verkstad hos en del människor just nu. Jag vet inte hur länge jag orkar med det här. Bryts ner snabbare än någonsin och för tillfället är det inte många jag orkar med. En, två, kanske tre personer, resten kan dra åt helvete.

Vem kan egentligen tala om vad som är rätt och vad som är fel, vad som är sant och vad som är falskt? Det finns ju inget svar som alltid stämmer, svaret kommer olika från varje individ. Ingen kan säga till mig att det inte är sant, för om jag känner så här då är det så för mig. Ingen kan säga att jag har fel, för så länge de inte kan motbevisa mig så har jag rätt. Det finns inget som heter osanning, allt är en sanning, det beror bara på hur man formulerar sig.


fri som en fågel

Jag har inte varit hemma särskilt mycket på sistone. Fördelar min tid väl, tycker jag, mina föräldrar håller inte med. De tycker jag ska vara hemma oftare, äta middag hemma oftare, umgås med dem oftare. Jag orkar inte, orkar inte vara hemma längre, vill inte sova ensam längre, vill inte ha dödtid att spendera framför datorn, slötitta på tv eller prata om massa allvarliga grejer. Jag orkar inte hemma. Är trött på hemma nu.

Därför undviker jag hemma, är istället på platser där jag trivs, tillsammans med människor jag tycker om. Det gäller att ta varje tillfälle i akt.

hemska tanke

Dom älskar dig
Alla älskar dig
Vi älskar dig
när du är död

please tell me I'm right this time

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
korregering;
jag vet inte vem jag är men jag vet att jag inte är din
korregering;
jag vet vem jag är och jag vet att jag är din
korregering;
jag vet vem jag är och jag vet att jag inte är din


shades of love

Tre kluvna personligheter
Två trasiga själar
En människa

Det var i alla fall en fin höst dag idag. Kallt fast sol som värmde. Bara lite höstlöv som saknas.

RSS 2.0