pluggmode

Har tänt julstjärnor, ljusslingor och värmeljus i hela rummet och pluggat i mer än en timme nu, känner mig enormt duktig! Har skrivit någon reflektion över buddhismen och även om jag tycker religion är sjukttråkigt så är det rätt intressant när man väl börjar fundera över det. Jag har svarat på massa frågor om ondska, godhet, lycka, meningen med livet och, ja, ni vet, alla de där existentiella frågorna som hör till religion..... Hur som kan jag inte låta bli att reflektera över det. Buddhismen är en rätt smartreligion, jag höll med om nästan varenda fråga, men jag är ju inte buddhist. Jag håller inte med om allt och jag tycker inte om att det där överdrivna som finns i alla religioner och alla förpliktelser en religion bär med sig. Trots det måste jag erkänna att buddhismen har rätt så vettiga åsikter i livsfrågor..

Har funderat mycket över vad människan består av. Och tro det eller ej, men jag har faktiskt kommit fram till ganska mycket också. Det är nog rätt uppfriskande att tänka på sådant ibland, man lär känna sig själv lite bättre.


without you

                    lätta
                                                                                                        snöflingor
                                                      faller
              från
                                                                            himlen
                                                                                                                                    hur
                                  ska
                                                                                                                                                            de
       hitta
                                                                                               hem
                                                                                                                        ?

ångra aldrig det som en gång i tiden fick dig att le

Oj hej vad många det är helt plötsligt. Jag tänkte på en grej idag och eftersom fc fortfarande ligger nere har jag all tid i världen att skriva av mig lite.

Det jag tänkte på var det här ordspråket "ångra aldrig det som en gång i tiden fick dig att le". Jag har funderat rätt mycket över det och jag är rätt delad. Man ska ju inte ångra sådana saker eftersom när man upplevde dem var de positiva och skapade en känsla, och den känslan ska man komma ihåg och leva med. Allt man har upplevt är ju en del av den man blivit och därför tycker jag inte att man ska glömma saker. Men att ångra borde man ju få göra i vissa situationer. Om jag har blivit våldtagen eller misshandlad av någon till exempel, då borde jag ju verkligen ångra att jag lärde känna den personen, även om den någon gång i tiden fick mig att le? För även om han fick mig att le en gång är det väl inte värt det om han slog mig femton gånger? Eller är jag helt ute och cyklar nu?

Om jag däremot har roligt med en person som sedan dör, då borde jag ju inte ångra att jag lärde känna den personen eftersom jag inte borde glömma allt fint vi haft tillsammans, och eftersom vårat slut var omöjligt att förändra eller påverka. Om man däremot blir brutalt sårad av någon och lämnad med vilje, då kan det väl vara okej att ångra att man lärde känna personen, för då var inte slutet oundvikligt och om man inte hade lärt känna personen hade man sluppit bli sårad. Eller är jag ute och cyklar igen?

Jag tror att jag är lite ute och cyklar. Men i vissa stunder känns det så. Jag vill inte ångra de fina stunderna. Men jag önskar samtidigt att det aldrig hade skett. Fast man måste våga för att vinna och man kan inte låsa in sig i ett skåp för att slippa bli sviken. Det är en del av livet.

Jag antar att man helt enkelt inte ska ångra det som en gång i tiden fått en att le.

rödvinsglögg

Skön grej att FC inte funkar och inte skolans hemsida heller. Då kan det ju inte på något sätt vara mitt problem att det inte går att plugga? Rätt skönt.

Idag har jag hängt med Sebbe och sedan varit på julmarknad i Gamla Stan med mamma. Mysigt. Har pysslat lite också. Och tränat. Och inte inte inte pluggat. Det är skönt att kunna säga det. Jag har inte pluggat och jag tänker inte plugga. Ingen ångest. Jag ska inte plugga idag för nu ska jag sova.

jag har en del riktigt snygga vänner

Jag skulle nog våga påstå att igår var den mest lyckade utgången hittills. Och deessutom var det så mycket mer än bara en vanlig utgång, för med det här gänget blir det alltid mycket mer. Det går att tjata i all oändlighet om vad människor betyder och hur viktiga de är och hur roligt man har men det är inte det jag vill ha sagt. Jag menar bara att om man har känt någon i nästan hela sitt liv, i tretton av arton år, då betyder det att man ska fortsätta känna varandra. Har man känt någon så länge och haft roligt under den tiden är det inte meningen att ett litet bråk eller något ska kunna slita dem isär.

Tiden är inte allt. Verkligen inte. Men tiden är ett bevis.


julpysslar. hittade nåt gammalt.

if you cant get someone out of your mind, they are probably supposed to be there


stanna

                    du
                                skrämmer
                                                        mig


oj vad flummigt

Jag fick säga
att min värld vändes
ett halvt varv
och stannade där

Nu ska jag egentligen skriva labbrapport men det suger så stört mycket och jag förstår inte varför jag ska behöva göra det när jag går SAM och inga naturjävlar behöver göra det. Och inte andra samjävlar heller... Idag var sista gången på skrivkursen också. Lite sorgligt för det har varit rätt kul. Men skönt för att jag äntligen får åtminstone en ledig vardagskväll i veckan.. Och lite mindre läxor.. Har lärt mig en hel del i alla fall. Vet vad jag ska göra när jag får tråkigt.

Just nu verkar det inte vara någon risk för att få tråkigt dock, jag har så fullt upp att jag knappt kan sitta stilla känns det som. Har hittat lite smågrejer till julklappar idag och råkade köpa en ny till mamma, glömde att jag redan hade köpt en. Men hur som så ska jag ha en riktigt hemmahelg, med pluggdag och julfix. Ut imorgon bara men fredag räknas inte till helgen den här veckan.

det är ett vitt snötäcke över min gräsmatta

Idag har jag köpt nytt té. Jag har blivit bjuden på en chailatte och 500 gram risgrynsgröt. Jag har fått en gratis julkalender.

Kram

istället för att...

Jag måste sluta vara så vass och obalanserad för jag känner att linan jag vandrar på just nu är väldigt smal och lätt att trampa fel på. Jag kan inte skylla humöret på årstiden för jag tycker om julen och även om vintern är kall blir jag såhär minst lika ofta alla andra årstider. Åh, det går bara runtrunt i huvudet och jag vet att jag är odräglig att umgås med när det blir såhär. Samtidigt kan jag inte vara själv. Och inte med andra. Och orkar inte spela.

Menmen. Idag funkar livet i alla fall och jag underlättar faktiskt för mig själv. Jag kan ta hand om mig själv. Nu ska jag sova tidigt och imorgon vakna sent och dricka te. Ska sova med min mysfilt och låtsas att jag har samma sällskap som jag hade i nattress

jag behöver inget fucking thailand


är så trött på att bara ge, ge, ge och ge och ge och ge


fem minuter i hissen

Nej. Jag vet inte riktigt hur allt känns. Ena sekunden är jag lycklig och fylld av varmt rus. Nästa sekund är världen en kall och grå plats. Jag tycker om hösten och längtar till julen. Jag vill göra fint och hemtrevligt, hänga upp nya gardiner, tända en ljusslinga i taket och plantera blommor. Jag vill ha ett stort paraply som skyddar mig från regnet och ett par rejäla kängor som håller mina fötter varma. Jag vill flytta hemifrån och bilda världens finaste lägenhet. Jag vill göra något som är mitt, eget, jag och bara mig själv. Men jag vet inte vad det skulle vara.

Nästa sekund vill jag krypa ner under täcket och aldrig komma upp igen. Vill gråta i mammas knä. Vill bli omhållen av en varm och vänligt själ.

Sedan vill jag göra något igen. Byta hårfärg, köpa smycken, pyssla med julklappar och ta fina foton.

Jag sa idag att jag visste vem jag var. Och det vet jag. Jag vet precis vem jag är. Jag är bara osäker på vad det innebär.

hate you so much it makes me sick

jag fucking för i helvete saknar dig din jävla idiot

it's dangerous to live I've been told


alla änglar håller hand

Hopplösheten finns överallt runt mig och det går inte att göra något. Är jag ensam vill jag träffa någon och är jag med någon vill jag vara ensam. Har svårt att koncentrera mig på allt som sägs och händer runt omkring mig, har svårt att fokusera på något alls.

Det värsta är som vanligt att jag inte vet vad problemet är och därför inte kan göra något åt det. Självklart vet jag både en, två, tre och fyra olika saker som inte är bra men jag vet också att ingen av dessa är grunder till hopplösheten. Hopplösheten grundas inte på en, två, tre eller fyra mindre betydliga händelser i mitt liv. Hopplösheten grundar sig på något djupare, oåtkomligt och dolt.

tanken slog mig

Idag gick jag runt i min ensamhet omkring Odenplan-Rådmansgatan och plötsligt blev jag livrädd för att flytta hemifrån. Tankar jag aldrig tänkt dök upp och allting verkade skrämmande. Jag som längtat efter att flytta i flera år. Jag antar att tanken blir mer skrämmande när man verkligen funderar på det på allvar. Funderar att på riktigt flytta ifrån vänner och familj, långt borta till en plats där man inte känner någon.

Och jag som alltid får hemlängtan när jag reser bort. Jag undrar om jag kommer att få hemlängtan när jag flyttat hemifrån?

leave this place just like it left me


prisoners of today

Jag och Jennifer konstaterade idag hur många beroenden en människa kan ha. Och att vi har alldeles för många. Chai Latte, grillmackor, klänningar och skor ligger aningen för högt upp på min lista.. Jag lovade att jag inte skulle köpa en enda klänning till under det här året och jag sa till och med att det borde bli enkelt eftersom det inte ens är två månader kvar. En halvtimme senare kommer jag ut från hm med en ny klänning i påsen....

Hursom alltsom. Jag är låg och tom och har ont i hela bröstet. Om en timme börjar pilatespasset med Lollo och Frida, sedan bodypump/spinning med laget och efter det... HARRY POTTER med Frida!!!

lite skit och lite kärlek till alla er

jag tog en kula för dig


virvelvind

Igår var min värsta natt på säkert ett halvår. Aldrig haft så mycket ångest. Idag mår jag bra. Har tränat box precis och det var jobbigaste på länge, märks att man är otränad! Skakar i hela kroppen och kan knappt träffa rätt tangenter med fingrarna för att de darrar så mycket. Tränade igår också. Och ska köra rygg med Gustav imorgon och antingen pilates med Lollo och Frida eller spinnings med laget på onsdag. Träna är grymt.

Har även träffat finaste pellan idag och vi gjorde ingenting förutom att prata om allting, jag har förresten kommit på vad jag ska ge henne och Frida i julklapp, dags att börja leta nu! Fick lägesrapporten också, MVG religion catchiiing!

en tid jag minns med saknad i hjärtat


otaggad på livet

söndag
mormor och morfar
fira pappa
träna
plugga ped.led

måndag
springa
skola
träffa pelle?
gå på box

tisdag
tingsrätten
gym med bror
jobba

onsdag
gym?
skola
möte
pilates
vattengympa
bio med frida <3

torsdag
skola
möte
skrivkurs

fredag
SACOmässan
träna
sova
sova
sova

lördag
jobba
pelles föedelsedagsmiddag <3
utgång?

söndag
jobba
sovasovasova

in the air

Igår bakade jag bullar halva dagen, lussebullar och kanelbullar och sedan drack jag glögg med moster och mamma. Och i helgen har jag inte gjort någonting, bara legat hemma och vilat. Vilat och vilat. Och tränat, i fredags, har fortfarande ont i hela kroppen.

Ikväll blir det träning igen men innan dess ska vi fira pappa och jag måste plugga. Det är alltid så jävla mycket plugg och jag har som vanligt skjutit upp det tills sista dagen. Jag undrar när jag ska ha tid att sova egentligen? Hela min värld är upp och ner och jag vet inte hur jag ska kunna vända den rätt - för jag har inte tid. Inte tid att sova, hur kan det ens vara möjligt att det är så ?

thursday I do care about you

Idag var bästa gången hittills. Jag är jag ser jag minns jag finns. Jag tycker om.

Misslyckades igår och det känns mindre bra. Mindre bra men ändå bra.
Det är inte mitt fel, jag orkar inte bry mig.
Jag är inte skyldig dig något. Kanske lite.
Jag har inte fel, du har gjort fel.
Och alla vet
Du med

don't stop now

En ledsen fågel
En blå dörr
En trasig knapp
En sjungande klocka
En tom tunnelbanevagn

make me a star

Jag sitter här
                     omgiven
av dem som gjort mig
       ensam

beyond

Klar och natten välkomnas, det kommer att bli tungt att stiga upp imorgon men jag är nöjd med kvällen


eternity

Klar med inledningar och avslut. Egentligen fuskade jag för jag tog bara sådant som jag skrivit förut, men vad spelar det för roll. Det är ju jag som har skrivit det. Och jag saknar det. Saknar det som jag har skrivit och vill fortsätta. Ska fortsätta snart. När jag får känsla för det igen.

Nu är det bara den egentliga uppgiften kvar. Förra var inget måste. Nu ska de sammanlänkas:

"En tidig morgon i mumindalen vaknade Snusmumriken i sitt tält och kände att det ar höst och uppbrott i luften."

"Det är inte långt hem men jag har ändå en mycket lång väg framför mig. Målet är svårt att nå, men inte okänt; jag skulle vilja förlåta mina döda föräldrar."


Wednesday break my heart

Som alltid går det bra när jag väl kommer igång med något och nu är jag klar med första uppgiften för kvällen. Den blev bra, tyvärr är den trettio timmar försenad men jag hoppas att det är okej ändå.. Självklart blev det ett litet break för jag tyckte faktiskt att jag var värd en kopp té när jag lyckats skriva klart en hel uppsats och nu kommer jag inte igång igen.

Jag tycker inte om att skriva på beställning, jag vill vänta på inspirationen men nu väntar tre inledningar, tre avslut och ett avsnitt på att bli skrivna. Får titta lite på mitt prickiga block och hoppas att något dyker upp i huvudet.

just another night

Det finns många saker som är roligare än att plugga. Titta på bilder och leka lite med dem till exempel. Men nu har jag gjort det så nu återstår bara plugget. Ska fanimej sitta uppe i natt tills jag är klar. Språkhistoria och skrivkurs står på schemat denna natt. Fina bilder har jag nu i alla fall.


inside me

Jag är helt enkelt inte någon resemänniska. Trots det har jag haft det fint i New York och bilder kommer när jag har tid. Nu lever jag i mitt parallelluniversum. Det funkar inte utomlands och inte hemma. Var fungerar jag egentligen?

new york imorgon




barfota änglar går molnpromenad

Klockorna ringa
så sakta till ro
Nu har Du funnit
ett ljusare bo
Aftonens stjärna
lyser så blid
Vila i frid. Vila i frid


coffee and cigarettes

Inte mycket tid och jag får lite dåligt samvete över att jag spenderar så lite tid hemma. Men samtidigt är det min tid och jag känner att jag får spendera den hur jag vill, och just nu är inte dötid hemma vad jag behöver. Har sovit borta fyra av sju dagar senaste veckan och festat två av dem. Det är olikt mig, jag brukar tycka om dötiden hemma, när man njuter av att umgås med sig själv och inte göra mycket alls men ibland är det skönt att vara upptagen också och jag har blivit lite sällskapssjuk på senaste tiden.

Otroligt mycket svamlande just nu men jag är fortfarande lite borta sen i helgen. Idag ska jag packa och gå på hockey. Imorgon drar jag till New Yooooork!

i en värld full av liv

Du får mig att le

RSS 2.0