dagar som blir till månader och så småningom år

Förra året var jag en och nen halv månad sen med listan så jag tänkte kompensera och vara lite tidig denna gången. Har inget riktigt vettigt svar på varför jag fortsätter med det här men på något sätt känns det bra att summera vad jag gjort under åren som passerar. Så att jag minns och inser att jag faktiskt har gjort en hel massa saker. För det gör man alltid, vare sig man minns dem eller ej och vare sig man lägger någon större vikt vid dem eller ej. So here we go för femte året i rad eller vad det nu kan vara.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
I år flyttade jag hemifrån för andra gången i mitt liv, och denna gången till en helt ny stad. Började plugga på universitet och det gör man väl bara en gång för första gången.

Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag skrev några nyårslöften förra året för jag minns dem ändå aldrig och jag klarar aldrig av dem. Har nog insett att det är bättre att förändra saker direkt när man vill istället för att skjuta upp dem till det nya året jämt och ständigt.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Finaste Sara fick en liten bebis i november. Träffade henne idag för första gången, söta trollungen.

Dog någon som stod dig nära?
Inte i år, som tur är.

Vilka länder besökte du?

Jag var i Thailand med Sara under början av året och sedan åkte jag till London med Jennifer i somras. Två väldigt bra resor.

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Jag vill ha en större lägenhet. Och bättre ekonomi. Men det går nog att ordna med lite bättre vanor.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 
25 augusti, 2 november.

Vad var din största framgång 2013?
Den här frågan brukar jag alltid tycka är så oerhört svår men i år har jag faktiskt ett väldigt bra svar. Att jag flyttade ensam till en helt ny stad där jag i princip inte kände någon, att jag vågade lära känna folk, att jag tog steg framåt och utmanade mig själv, mina tankar om mig och provade på i princip allt nytt som erbjöds.

Största misstaget?
Det har jag inget bra svar på, har nog inte misslyckats med något nämnvärt.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nope, inget särskilt.

ästa köpet?
Har försökt låta bli att köpa allt som kommer i min väg så har nog inte gjort något sådant bra köp att det är värt att minnas.

Vad spenderade du mest pengar på?
Om man bortser från hyran (usch och blä) så är det antagligen mat och sådana där vardagliga saker.

Gjorde någon/någonting dig riktigt glad?
Många fina personer har gjort mig lyckligare än på länge.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
The fox, den lär väl alla minnas i år. Och så lite snapsvisor. Har haft alldeles för mycket snapsvisor på hjärnan senaste månaderna...

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag är ganska säker på att jag varit väldigt mycket lyckligare, i alla fall det senaste halvåret. Jag har känt mig fri.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag har gjort allt jag velat.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit lite för rädd för vissa saker kanske, och oroat mig i onödan för saker.

Hur  tillbringade du julen?
Vi åt julmiddag hos pappa den 19e december eftersom han och Katrin åkte iväg till Hawaii dagarna efter.. På julafton vaknade jag hos mamma, åt traditionell julfrukost. Sedan åkte vi iväg och firade dagen hos kusiner, tillbaka hem till mamma och därefter avslutades kvällen hos Tobias med hans familj.
Blev du kär i år?
Ja.

Favoritprogram på TV?
Första halvan av året såg jag mycket på NCIS, andra halvan har jag bara sett på filmer och serier på datorn.

Bästa boken du läste i år?
Sorgligt nog har jag inte läst så mycket i år. Måste vara första året jag inte har något bra svar på den här frågan.

Största musikaliska upptäckten?
Några nya fantastiska låtar som jag aldrig minns vad de heter.

Något du önskade dig och fick?
En del saker.

Något du önskade dig och inte fick?
Knappt, önskade mig inte så mycket för ovanlighetens skull.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Vi hade sommarfest på jobbet, så jag fick massvis med tårta! Sedan var jag hos en kusin och firade att han tog studenten. På kvällen var jag ute och drack vin med några fina vänner.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej. Det har varit ett underbart år.

Hur skulle du beskriva din stil år 2013?
Har nog fastnat i den där stilen med tights. Tights, långa linnen och koftor. Det är det bästa som finns. Tänker aldrig byta ut det.

Vad fick dig att må bra?
Vänner, kärlek, omtanke, fester, roliga stunder, minnesvärda dagar, nya platser, personer och saker, fina ord och Göteborg.

Vem saknade du?
Ingen särskild. Har haft alla jag har velat ha nära mig.

De bästa nya människorna du träffade?
H, S och T. Vad gjorde jag utan er?

Never ask me why

I Stockholm igen, efter vad som känns som väldigt lång tid men samtidigt känns det som alldeles nyss. Varenda gång jag tänker på det där med tiden blir jag helt yr i huvudet för jag får inte riktigt ihop det. Saker och ting känns precis som vanligt samtidigt som de känns helt nya och ovanliga. Platser känns helt obekanta men också alldeles som hemma och att umgås med personer känns som att jag inte gjort något annat den senaste tiden men ändå känns det som att vi har blivit helt olika.
 
Jag förstår inte hur det kan vara likadant men ändå precis tvärtemot det vanliga. Jag förstår inte varför Stockholm alltid får mig att känna mig både glad och ledsen. Jag får ingen ordning på hur det kan vara precis det jag vill samtidigt som det är det minsta jag vill i hela världen. Eller hur Stockholm alltid kan vara precis det jag förväntat mig men ändå förvåna mig. Känslorna är så blandade när jag är här hemma och på något vis vill jag inte riktigt kalla det för hemma längre. I många avseenden är det ju hemma, men det som är just hemma finns ju inte kvar. Tryggheten i att veta vad som finns i kylskåpet, vart handdukarna finns, i vilken låda kapsylöppnaren ligger och att sova i min egen säng i mitt eget rum finns inte kvar och jag kommer inte att hitta det än på många år. Inte förrän jag har byggt upp mitt eget hem.
 
Samtidigt fick jag det poängterat för mig att hemma är inte en plats eller ett hus, hemma är där man känner sig hemma, där familjen finns, där allt som ligger nära hjärtat finns och där man känner sig trygg. Så mycket har hänt senaste tiden att jag vet inte vart allt det här är längre. Det är omvälvande. Det är förvirrande. Det är stressande och ledsamt men det är bara i Stockholm jag känner det. För det är i Stockholm förändringarna sker utan att jag märker av dem. När jag är hemma i Göteborg är jag med om alla förändringar och det blir lättare att ta dem till sig, att genomgå någon slags process och sedan lära sig leva med det nya. När allt bara kastas över en under två veckors tid och man knappt hinner landa innan det är dags att åka iväg igen så blir allt bara kaos och uppochner.

RSS 2.0