sån jävla saknad

Varje ord svider, varje minne värker, alla påminnelser får mig att skaka och åsynen bländar mig, vänder mig upp och ner och får hjärtat att slå dubbelt så fort av ångestkänslor


vill ha snö

Övningskörningen gick sämre än sämst så nu ska jag äta mörk choklad med mint smak, dricka te och trösta mig i Marian Keys.
Imorgon = ingen idrott men troligtvis sovmorgon, gym, museum, träning och middag i min ensamhet tillsammans med min micrade matlåda


sa jag att jag vill ha SNÖ förresten?


jag vill ha

 


april 2009

När du har varit i alla vrår
och du har testat allt som går och
när du tröttnat
kom ihåg mig då


pyjamasdagar är de bästa dagarna


idag har jag haft pyjamas hela dagen. haft pyjamas och druckit kaffe
söndagar är bra dagar men pyjamasdagar är de bästa


önskelista!

-Twilightböcker på svenska och engelska
-Färgpennor
-Målarblock
-Färgglada ramar
-Spargris
-Prickigt paraply
-Fina kollegieblock
-Melissa Horns nya skiva
-Randig matta till rummet
-Fungerande telefonjack på rummet
-Prickiga och randiga (svindyra) koppar från Designtorget
-Randig, stickad tröja från HMs killavdelning
-Fröken Sverige och Fucking Åmål
-Pengar till Spanienresa
-Fotoalbum med sidor, inte plastfickor
-Glitter
-Guldpenna
-Chaipulver
-Chokladté
-Sockor

jag skulle nog kunna fortsätta i all evighet för det är så roligt att skriva listor. Om jag inte vore så rädd att någon skulle läsa skulle jag skriva vad jag köpt/gjort till alla i julklapp också. Men om någon ser skulle det ju förstöra halva nöjet så njä, jag får nog skriva det i mitt block istället. Tråkigttråkigt för det är egentligen att tänka ut julklappar till alla som är det roligaste.

flashback

Albumet till morfar blir fint och idag har jag hittat 25 gamla bilder på kusiner, mostrar, morbröder och alla andra släktingar. Jag känner att jag behöver flyttas tillbaka lite i tiden och påminnas om allt som var förut. Leva med gamla minnen och återuppleva samma känslor som förut. Jag vet inte varför jag behöver det, men jag känner starkt att det kommer göra mig bra. Därför har jag läst Godnatt Mister Tom för femtielfte gången och begravt mig i både miserabla tankar men också kärlek, värme och lycka. Jag har gömt mig på rummet med tretton vanlijljus, en julstjärna, en ljusslinga, tomtegröt och målat mina naglar. Jag vill läsa fler gamla böcker. Jag vill läsa Kalles Chokladfabrik för den är fylld med fantastiska bilder och en fantasi som knappast kan vara mänsklig. Jag måste införskaffa alla böcker ur Twilightserien snarst möjligt för jag vill gömma mig i någon annans kaotiska tankar. Sen ska jag läsa Marian Keys, för jag behöver skratta.


några med socker på

Jag förstår inte varför jag inte går upp och tränar oftare när jag mår så otroligt bra efteråt. Igår efter skolan åkte jag direkt till gymmet och körde i lite drygt en timme och efter kände jag mig glad, uppåt och nöjd med hela min vecka. På kvällen åt jag ute med pappa och sen var vi på hockey. Idag är det lördag och jag ska ha chillhelg och chillkväll. Har varit på loppis och köpt en bok och två filmer. Hemma har jag fixat med morfars julklapp och ajg är inte på långa vägar klar men jag har hittat en massa bra bilder i alla fall! Julklappar som måste fixas fortfarande är:
Lina - halvklar
Mattias - ????
Pappa - halvklar
Gustav - ???
Farmor - halvklar
Mormor - halvklar
Frida - halvklar
så det är ju som sagt en hel del kvar.. Men det blir snart fixat det också, har planerat in två dagar då jag ska julhandla redan och det är så himla mysigt att gå i stan när det snart är jul. Allra bäst om det inte är så mycket folk där... Idag blir det mera jul också för vi ska snart baka lussebullar och sedan pynta inför första advent imorgon. Tyvärr inte så mycket som vanligt eftersom julen kommer bli överdrivet rörig då vi börjar bygga om köket på måndag morgon.. Ikväll ska jag i alla fall äta lussebullar framför Bridget Jones dagbok, som jag har längtat efter hela veckan. Mys, tända ljus, filtar, klippa, klistra, paketsnören, té, lussebullar, kuddar, pyjamas och tofflor-kväll blir det.

summan av kardemumman

Det finns mycket som är bra men bäst av allt är nog:

engelska klar!
matteprov gick bra!
historiaprov gick bra!
ledig nästa torsdag!
pengar imorgon!
ny tröja, tights, och två nagellack!
presten till nico klar!
lussebullsbak imorgon!
jullov om 21 dagar!
julafton om 27 dagar!
Lina kommer hem över jul!
hemmakväll med B.J dagbok imorgon!
loppis imorgon!
middag med pappsen idag!
gratis chailatte i skolan!

sanning i varje ord



Det är inte förens man är frisk som man inser hur sjuk man egenligen var


mjölk är roligt


mjölk är gott och mjölkpaketen är sådär småtrevliga. På min bokhylla sitter nu ett chai-recept och fyra antitråk-tips uppklistrade. Inte för att chaien var särskilt god, men bilden var fin och recept är mysiga och antitråk-tipsen har jag inte hunnit testa än, jag har helt enkelt inte haft tillräckligt tråkigt än men snart så ska jag göra alltesammans!

Just nu längtar jag enormt till helgen. På fredag blir det hockey hela kvällen lång och på lördag ska jag hyra filmer köpa massvis med godis och dricka te hela natten. Alldeles för mig själv, alldeles mysigt och med alldeles lagom många ljus och filtar i soffan. På söndag är det advent och då blir det julpynt, mera ljus och lussebullar.


birthdaycake

Idag har jag haft den här bloggen i ett år och jag trodde nog aldrig att det skulle hålla så länge. Jag har alltid älskat att skriva, dagbok, berättelser och allt möjligt, men jag tar mig nästan aldrig tid. Jag brukar aldrig egentligen skriva regelbundet utan bara när jag får lite impluser då och då så att jag skrivit nästan varje dag i ett helt år är ju ett framsteg. Jag kommer ihåg när jag startade bloggen också. Jag berättade det nog inte för någon förens efter ungefär en vecka tror jag för jag ville känna att jag kunde skriva för mig själv. Det är ju min dagbok egentligen, den är bara inte riktigt så personlig som den skulle varit om jag hade kunnat låsa den och svälja nyckeln. Men det är ändå min dagbok. Min lilla plats där jag skriver vad jag har gjort ifall jag nån gång skulle vilja läsa om det, min plats där jag lägger fina bilder som annars bara skulle legat och skräpat i en mapp på datorn, min almanacka där jag skriver saker som jag verkligen vill få gjorda - för nedskrivna i min riktiga almanacka betyder de egentligen ingenting. och så vidare och så vidare, på alla sätt är den i alla fall min och bara min!

Idag är en rätt så bra dag också för jag har bakat sockerkaka. Nu sitter jag och överväger om jag ska äta den eller inte. Ska nog ta en bit i alla fall, för det doftar gudoooomligt i hela huset. Ja, det blir nog en bit.


planering plugg och tidig kväll

Ååh ja, jag är klar med plugg och det blev helt okej bra! Jag lyckades göra något som bara var helt okej och jag är ändå nöjd! Nu ska jag faktiskt ta och hoppa i säng för jag är läskigt trött då jag inte somnade förens halv tre tiden igår... Ska bara hinna med lite veckoplanering innan jag sover:

Måndag:
skola 9.45-15.30, plugga ekonomi, handla med mamma
Tisdag: skola 10.15-12-15, promenera hem, plugga engelska och historia, träna
Onsdag: skola 8.30-17, kassamöte, övningsköra, plugga engelska
Torsdag: skola 9.25-17, träna, plugga engelska
Fredag: skola 8.30-13-15, plugga engelska
Lördag: stan? fixa fotoalbum, gym
Söndag: plugga ekonomi, städa, träna

rosasäng here I come

bara ikväll

Jag är faktiskt fortfarande rätt glad och nöjd och inte helt genomlycklig men ändå alldeles lagom lycklig. I helgen febrade jag massa efter vaccinet med det gick över och igår kväll tränade jag. Träffade även pellan på hockey på dagen och det var länge sen vi sågs bara vi, men choklad och massa prat gjorde mig glad. Idag har jag haft huvudvärk men dagen har varit rolig ändå. Skolan är faktiskt bra, det är som Linda sa, att om skolan inte fanns skulle man ju bara ligga hemma och mögla hela dagarna och vem orkar det egentligen. Dessutom skulle det inte vara så skönt att komma hem, ligga i soffan och göra ingenting om man gjorde det varje dag.

Om fem timmar ska mitt idrottsprojekt skickas in och jag är inte helt klar men har kommit mer än halvvägs och det är riktigt roligt. Idrott, hälsa, fysisk, psykisk, socialt, problem, att leva, att vara lycklig, att trivas och att tycka om sig själv - jag tycker det är intressant och roligt och jag vill veta mera och göra mera. Det är ett sånt där ämne som man kan disskutera om i evigheter och ändå inte riktigt komma fram till vad som är rätt eftersom det beror helt på vilken typ av människa man pratar om. Jag trivs till exempel bra med att vara hemma för mig själv, jag blir lycklig av att tända ljus, baka bullar, ha det fiint runt omkring mig och lyssna på bra musik. Jag blir lugn av att gå milslånga promenader, av att städa och att diska och känna att jag kan koppla bort tankarna helt och hållet. Jag hanterar min verklighet genom att leva genom böcker och drömma mig in i någon annan förtrollande värld. Men det kanske inte alla andra gör så alla måste hitta själva vad de trivs med och vad de gör för att må bra men jag mår bra nu i alla fall. Jag mår bra när jag gör ingenting och jag mår bra när jag tränar, när jag läser, när jag drömmer, när jag skriver och när jag umgås med fina människor som får mig att skratta rakt från hjärtat. Jag mår bra när jag får göra något som ligger mig varmt om hjärtat.

all my dreams and expectations

Igår var jag, Jennifer, Johanna och några fler och såg New Moon på bio och den var tusen gånger bättre än ettan verkligen. Jag är lite smått förälskad i den filmen nu och jag måste ha alla böcker både på svenska och engelska för de saknas i min bokhylla. När jag flyttar hemifrån ska jag ha så mycket böcker att jag kan färgsortera dem över en hel vägg, det blir finfint.

I natt har jag haft feber och frusit så att jag knappt kunnat röra på mig, ont i armen har jag också, allt tack vare vaccinationssprutan. Jag mår illa men är sjukt sugen på pizza så får väl se om jag orkar stiga upp och äta lite sen. Än så länge har jag legat i sängen i princip hela morgonen och pluggat idrott, en stor inlämning om mitt träningsprojekt ska lämnas in på måndag och mina anteckningar är spridda på femton olika ställen. Jonas sa att jag hade chans till mvg i idrott om det går bra på de här två stora uppgifterna så nu ska jag satsa! Så fort jag är klar med idrotten ska jag ta tag i engelskan också, på fredag ska min recension av Emma vara klar och jag har ca 320 sidor kvar att läsa.. med tanke på min icke läskunnighet i engelska så tar det ca fem minuter per sida också så det börjar bli lite småstressigt. Men världen går inte under för det, hoppas jag.

smile it confuses people

En lite ovanlig känsla sprang ikapp mig på hemvägen, LYCKA. Det var verkligen sjukt länge sen som jag kände mig såhär genomlycklig. Jag var så glad att det spratt i benen och jag kände för att sjunga och dansa hela vägen hem-vilket jag nästan gjorde. Anledningarna till att jag var glad är nog många, dels har jag skrivit klart matteprovet och det gick BRA, sen har jag jobbat ännu en gång och det gick också BRA så jag ska tillbaka imorgon. Då ska jag även på bio och se New Moon, hoppas den är bra, lika bra som boken. Sen är det ju helg snart också, bara 2 lektioner imorgon eftersom jag ska till UM och få lite provsvar. Träna har jag gjort och ska göra också, lycka överallt!


all I ever want


Jag vill julpyssla, baka pepparkakor och lussebullar, bada julbad, slå in fina paket, klä julgranen, julpynta, fika med fina vänner, hänga på café, ligga i sängen och lyssna på bra musik, ligga i soffan och se på barnfilmer en hel dag, åka in till stan och sitta vid vattnet hela natten, steka pannkakor och göra en pannkakstårta, kasta snöbollar, hoppa i vattenpölar, rulla runt i gräset skrikandes av skratt.
Jag vill ta det lugnt, varva ner, bada fotbad, gå på massage, leka och vara barn igen, glömma verkligheten, köpa tre kilo godis, gå på kalas och leka lekar, klä ut mig och ta fina bilder.


duktighetsfällan

Lycka! Amanda skickade precis sms om att första lektionen imorgon är inställd vilket innebär att jag börjar ca 12 imorgon. Flera bra saker med det, dels får jag sovmorgon, dels slipper jag få tillbaka provet som gick uruselt och så slipper jag oroa mig för att jag är jättepigg nu och inte kan somna med resultatet att jag imorgon när jag skulle stigit upp halv sju skulle varit psykbryt. Dessutom hinner jag skriva lite också, det har inte blivit så mycket av med det på sistone med anledningen att det verkligen inte händer något alls. Allting inom mig är tomt och det känns som att jag inte kan älta min tomhet hur länge som helst.

Har läst lite mer i boken också. Duktighetsfällan. Det känns så hemskt att jag kan identifiera mig med alla historier och det är ännu värre att veta hur många andra som också kan det. Att aldrig kunna nöja sig med något som duger utan alltid vilja göra det bäst, det är en otrolig press. Matteprovet på torsdag till exempel, jag har aldrig aldrig aldrig i hela mitt liv fått 'bara' G i ett ämne och jag skulle inte acceptera ett G på provet. Att kunna göra det, kunna nöja sig med något som inte är det bästa man kan prestera vore en sån lättnad. Samma sak gäller kapitlet om att aldrig kunna stänga av och vila från skolan, stressen, pressen och kraven. Är jag sjuk en dag har jag hela tiden allting jag måste jobba ikapp hängande över mig och jag kan ha ångest en hel dag för att jag inte utnyttjar den ordentligt. Om jag tränar jag kan antingen träna hårdare och få ett bättre resultat eller också kunde jag ju lika gärna varit hemma och pluggat. Om jag ser på film finns hela tiden alla oskriva uppsatser och halvlästa böcker i bakhuvudet som gnager och stör lugnet jag söker efter.

Alltid är det något i vägen. Nu ska jag i alla fall utnyttja min kväll/morgon och läsa länge, sova länge sedan gå på två lektioner, åka till jobbet och förhoppningsvis göra bra ifrån mig, även fast jag är galet nervös - igen.


splitter

Splittrad överallt. En del vill åt ena hållen och en annan åt andra.
Tusen nålar och alla sticks. Vill inte vill inte vill inte.
Verkligheten när den är som vackrast, hur är den då egentligen?


konstiga blickar

Jaha, så har man jobbat för första gången då. Det var så nervöst så att jag höll på att skaka sönder innan men väl där kändes det riktigt bra. Och jag har lärt mig mandarin-, banan-, avocado-, sallad-, tomat- och gullökskoderna - alltid något! Skoldagen var totalt värdelös och helt jävla underbar. Vi har ofta kul, men det var länge sen någon låg i trappan och inte kunde resa sig på grund av skrattattacker. Anledningen var väl att både jag och Jennifer varit borta från skolan alldeles för länge och Amanda som vanligt sovit alldeles för lite. Alkoholistskämtet är fortfarande en favorit och Amanda lovade att det skulle få hedersplats på fotoväggen.

Imorgon blir det shopping för allaallaalla återstående pengar, men med tanke på att jag jobbade idag (och hoppas på att jobba igen?!) så tycker jag att jag gjort mig förtjänt av att bränna lite pengar. Sedan bär det av raka vägen till Söder för fix hos Amanda, ut på middag och sedan vidare på äventyr. Lördag upp mycket tidigt, stan med Fridisen (?) och sedan leka med henne på kvällen igen. Mycket myspys. Igår somnade jag vid nio, och jag kommer nog inte orka vara vaken mycket längre idag, frågan är då hur det ska gå i helgen? Måste plugga järnet nästa vecka också för G (eller IG...) i matte är inte okej någonstans.

stilla havet


Vill stå med tårna i Stilla Havet
Låta vågorna slå över fötterna
saltvattenstänk i ansiktet
doften av havet
och det lugnande ljudet av en hel värld som andas

Jag skulle kunna ligga på stranden i all evighet
se hur vattnet fryser till is och kristallformade snöflingor som faller på vintern
känna solens första strålar återspeglas i havet när våren tittar fram
ligga i sanden och värmas av sommarsolen
sitta på en sten och se havet storma, vinden vina och höstregnet piska mot havsytan

En gång till i livet
ska jag stå med fötterna
i Stilla Havets kalla vatten


jag vet bara vem jag är när jag är hos dig


vill ha blå himmel och vackra dagar
vill ha fina minnen och äkta bilder
vill ha sanning i dina ögon
och
ord som betyder något


juljuljul

Jag vet att det är rätt så dumt att vara glad över att man är sjuk, men det fanns ingenting jag behövde mer än en dag hemma och skolk är inte bra så därför verkade sjuk som den bästa lösningen. Mitt huvud gör uppror om jag rör det för snabbt men jag ska bara ligga i soffan och se på film och äta pannkakor hela dagen idag så det gör inte så mycket. Har precis tittat på julkalender nu och jag är lite sugen på att julpyssla, julpynta, julbaka och julhandla. Kanske blir lite julpyssel i eftermiddag om jag orkar men nu blir det mer film.

so I start a revolution

kissing her goodnight
got to hold on tight

whisper in your ear:
winner takes it all and looser's standing small
winner takes it all and looser has to fall

en fin och inte helt vanlig måndag

Efter stormen kommer bevisligen nog lugnet. Igår kväll var en omvälvande kväll men när jag slutligen somnade hade stormen lagt sig och ingenting jag tänkte på kunde väcka elden inom mig igen. När jag vaknade var det samma visa och jag var varken glad eller ledsen, upprörd eller nöjd, jag var bara lugn. Tog blodprover och sprang till bussen vilket fick hela huvudet att flyga upp och ner på grund av misstänkt blodbrist. Kom fram till skolan en timme för tidigt och satt i korridoren med en chai latte och min bok.

Efter en kort skoldag åkte jag och Amanda in till stan och med mig hem följde en rosa klänning med dragkedja framtill och ett par stjärnörhängen. Funderar även på att köpa pajetttights, paljettlinne, julklänning och gröna klackskor, men vi får se vad pengarna räcker till. Spenderade tre mysiga timmar i fina lägenheten på Söder där vi mumsade på chokladtårta och tittade i H&M tidningar, suktade efter allt vi ville ha, stod på huvudet i garderoberna och åt två paket riskakor. Givande skulle jag väl inte beskriva den här dagen, men definitivt värdefull. Mysiga lugna eftermiddagar är alltid ett plus i kanten.

Jag får se hur jag gör imorgon, jag undrar om lärarna skulle godkänna min frånvaro om jag skrev "frånvarande på grund av psykisk nedbrytning" eller om det bara är fysiska sjukdomar som räknas in i deras sjukanmälningar. Den som lever får se, helt enkelt. Förhoppninsvis vaknar jag med ont i halsen och kan stanna hemma med pannkakor och Pippi Långstrump helt utan ångest imorgon.

loosing controll


Man kan inte lära någon annan att leva - men vi kan erbjuda en spegel


kul grej

Jag läste precis ett inlägg av Emilie och såg världens underbaraste idé för att få människor att föredra trappor istället för rulltrappan. Förutom att de flesta faktiskt valde trappan så var det en rolig grej, det såg fint ut och man blev lite gladare av piano trappan som någon hade installerat i Odenplan. Någon gång ska jag också göra något fint som gör andra glada


en helt ny värld

Jag har varit dålig på att skriva senaste veckan, jag har inte ens skrivit i min dagbok och jag kan inte komma på någon bra anledning till varför. Jag har inte varit mer stressad än vanligt, jag har inte tränat särskilt mycket, jag har inte varit ute på kvällarna och jag har inte pluggat. Antagligen har jag prioriterat andra saker än datorn (äntligen) som till exempel min twilightbok och lite annat smått och gott. Hur som helst så har veckan varit väldigt bra, jag har klarat av både det ena och det andra, som till exempel svenska redovisning, spanska redovisning, förstått logaritmlagarna, varit på min näst sista körkorsteori och tagit en körlektion. Framförallt så har jag fått ett jobb och träffat mina små örbyflickor, bara Cicci som var frånvarande men eftersom jag har jobb nu blir det absolut av att åka dit nu!

Jag är lyckliglycklig för jag har insett ett värde i det där med att tiden läker såren men ärren finns kvar, när såren väl har läkt gör det inte längre ont och ärr behöver inte alltid vara fula och hemska, de kan få finnas där som ett minne av något som en gång var av stor betydelse.


prestationsprinsessor

Idag har jag och mamsen varit på hälsomässan och det var fullt med folk som vanligt, jag fick lite flashbacks från sist jag var där på mässa också, gymnasiemässa den gången. Det hände i alla fall mycket intressant där och bäst var massagestolen (otippat, jag vet). Sen testade jag även på bågskytte, jag var helt okej bra, bättre än mamma i alla fall och det var kul! Fast jag undrar hur någon kan tycka att det är roligt att stå och sikta på den där tavlan i två timmar om dagen bara för att bli proffs? Träffar man varje gång man skjuter och skjuter fem gånger i minuten under två timmars tid i sju dagar i tolv månader, tröttnar man inte lite då? Vi plockade med oss massa papper och broschyrer hem och jag har kommit på tusen nya jobb som jag vill ha, börjar bli lite svårt att kombinera alla nu. Har även köpt hem en påse naturgodis, en fotkräm, en handkräm och, bäst utav allt, en bok som heter Duktighetsfällan och är som det står på framsidan "en överlevnadshandbok för prestations prinsessr och en och annan prins". Jag tyckte den lät väldigt intressant och efter att vi var på en föreläsning med han som skrivit boken blev jag ännu mer intresserad så snart ska jag kasta mig in i en ny bok och hoppas på lite bra slutafåsån prestationsångestmanbehöverintefåmvgpåalltmangör -tips.

sömnbrist


resultatet av att gå på tå en hel dag är att ens vänstra vad krampar sjukt mycket när man försöker gå på löpträning och reslutatet av att läsa böcker som om de vore droger är att man inte kan slita sig. Summan av kardemumman är att man blir sjukligt trött på grund av sömnbristen, man hinner inte med plugget ordentligt och man inser värdet av vara lättroad och att trivas. Bilder som gör en glad är viktiga, och det viktigaste utav allt är verkligheten i dessa bilder, och hur verkligheten får en att trivas eftersom det är just verklighet och inte en dröm.

ge mig nåt som tar mig någonstans

du gör mig illa överallt

Dina ögon ändrar färg i höstljuset

Nio dagars ledighet börjar lida mot sitt slut och nu är det endast lite drygt tolv timmar kvar till helvetet igen. En sak ser jag dock framemot och det är Twilightboken som jag ska låna i skolan, det verkar vara enda biblioteket i hela Stockholm som inte har alla exemplar utlånade! Bortsett från det är det alltid roligt att träffa folket igen, flummiga lektioner och mycket skratt så får vi hoppas att jag orkar med de 46 dagarna som är kvar till jullovet. Jag längtar redan, julen är varm och mysig och oftast är den glad också.

På lovet har mycket och ingenting hänt.
Kryssning med en familj jag tycker om
Chai och övernattning med två fina vänner
Fika och innebandyplanering med två gamla vänner
IKEAshopping och IKEAfika med mamsen
Stan med två och en halv av mina vänner
Middag och mys hos kusiner
och självklart massa hemma mys som Föräldrafällan, Twilight, te, chai latte, mackor, hembakat och pannkaksfrukost.

Vad som däremot borde hänt men inte har fått ordentlig tid är träning, sömn, ekonomiplugg, matteplugg, körkortsteoriplugg, städning och sådant där annat tråkigt som är nödvändigt men absolut inte prio-ett.

En-två veckors sjukdom skulle inte sitta helt fel så att jag kan vila upp mig lite mer, men det skulle innebära dubbelt så mycket jobb i skolan när jag väl kom tillbaka så det är nog inte värt det. Får plugga inatt och sova ikapp på tisdag istället.
Planering it is.


RSS 2.0