I believe

Jag tror att folk kommer tro att jag är galen nu, och jag måste erkänna att det känns lite konstigt, men jag tycker faktiskt om skolan. Jag trivs där och även om det är tungt och jag kan bli skoltrött känns det ändå bra. Jag är inte helt säker på varför men jag har några aningar.

Först och främst beror det på att jag gillar struktur, jag tycker om att veta vad som händer på dagarna, ha ett schema att följa och veta att jag får något gjort. Jag tycker om vanor, att gå upp en viss tid, göra saker i en viss ordning och känna att jag har kontroll över mitt liv. Självklart älskar jag loven när tillvaron är fri och oplanerad, jag älskar att kunna ligga i sängen i tre dygn utan att gå miste om något och jag älskar att ha en tom vecka framför mig och veta att jag kan spendera den hur jag vill. Men jag skulle aldrig klara av att leva så i längden och jag skulle absolut inte uppskatta det på samma sätt om det alltid vore så.

Dessutom tycker jag om den där pluggkulturen. Jag tycker om att plugga tillsammans med någon, att dricka kaffe och skriva uppsatser, att ligga i sängen och anteckna. Det viktigaste är dock en bra lärare. Det bästa som finns är när man har en inspirerande lärare och idag fick vi en ny sådan, en som jag kommer ha i två olika ämnen under året och han gör mig hoppfull, inspirerad.
Jag tror nog att jag trivs rätt bra, ett år till.
Sen blir det dags att komma på något annat.
Flytta någon annanstans och göra något meningsfullt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0