a real, rich bitch

Säger hela tiden till mig själv att jag ska sluta slösa pengar på onödiga saker. Varje gång jag tittar på mitt saldo på kontot och tillhörande kontoutdrag får jag en smärre chock över hur mycket det har minskat trots att varje enskild summa knappt är märkbar. Beslutar mig för att sluta äta ute så ofta, sluta köpa kläder jag egentligen inte behöver, sluta köpa lunch på jobbet vareviga dag och skaffa mig en lunchlåda istället. Jag bestämmer mig för att sluta köpa massa godis, sluta vilja ha saker, sluta köpa små fina saker till rummet eftersom jag har alldeles alldeles för mycket. Jag säger att jag inte ska spendera mer än femhundra i månaden.

Jag lyckas aldrig.

Och frågan är om jag verkligen vill lyckas. När man väl har en inkomst och inga utgifter, när man bor hemma, när man tjänar bra med pengar och när man har lite att röra sig med - varför ska man då inte unna sig saker? Jag kommer aldrig kunna slösa med pengar på det här viset när jag blir äldre och skaffar hus, familj, jobb och allt det där som hör till. Och varför ska jag inte spendera pengar på mat när jag har råd och det i de flesta fall innebär en fin kväll med en fin vän? Och vem är jag om jag inte får fylla mitt rum med krimskrams, trots att det redan är alldeles för fullt? Och vem skulle jag vara om jag inte fick köpa lite nya kläder när jag hittar något jag verkligen älskar?

Det kanske inte handlar om att sluta med allt. Det kanske bara handlar om att bli lite mer sparsam och mindre slösaktig. Och det är något jag tänker lära mig med tiden. Typ med den tiden då jag blir tvingad till det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0