Det är en dröm att få leva

Livet kan inte vara för kort eftersom det är det längsta vi någonsin kommer att uppleva, i alla fall som vi känner till i nuläget. Alltså kan man inte säga att livet är för kort för att må dåligt, för att ångra saker och så vidare. Allt det där som det brukar skrivas och pratas om. Med det är det dock inte sagt att man borde må dåligt, ha ångest och gråta, men det är sannerligen inte för kort och det är dessutom ganska svårt att undvika, i princip omöjligt skulle jag vilja påstå.

Jag är lite såld på barnböcker och barnfilmer, har nog alltid varit och kommer antagligen alltid att vara det, och en favorit är Alfons Åberg, de säger många kloka saker i de filmerna. Bara ett exempel är just det att man inte alltid kan ha roligt, man kan inte alltid vara glad för det är ju de dåliga stunderna som gör att man kan uppskatta de bra så otroligt mycket. Om allting alltid var roligt, då skulle det inte vara roligt längre, då skulle roligt vara lika med vardag.

Livet är inte för kort för någonting, man kan visst ångra saker och ändå ha det bra. Och det är inte alls dumt att tänka igenom de beslut man tar, man ska bara undvika att låta saker och ting gå till överdrift.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0